Eerste schoolschaatskampioenschap op ijsbaan HWZ

Foto van auteur

Zwolle – Koning winter heeft zijn intrede gedaan. En heel Nederland is meteen in de ban van schaatsen op natuurijs. Ook in Zwolle worden natuurlijk de ijsbanen weer geprepareerd. Aanleiding voor SportService Zwolle om maandag 6 februari het Zwolse Schoolkampioenschap Schaatsen (60 meter sprint) te organiseren, voor kinderen uit de groepen 8 van de Zwolse basisscholen!

Naast het kampioenschap verzorgt voormalig schaatstopper Annamarie Thomas enkele schaatslessen. Het Zwols Schoolkampioenschap Schaatsen wordt gehouden op de ijsbaan van IJsvereniging Herfte-Wijthmen-Zalné (HWZ). Daar zal ook Annamarie Thomas de Zwolse leerlingen de fijne kneepjes van het schaatsen bijbrengen. Annamarie geeft al vier jaar schaatslessen voor de KPN Junior Schaatsclub van de KNSB. De schaatsclub is opgezet om kinderen te enthousiasmeren voor het schaatsen en ze te betrekken bij de schaatssport. Annamarie Thomas heeft zelf maar liefst zeven keer deelgenomen aan het WK allround. Op verschillende afstanden wist ze op het podium te eindigen. Ook heeft Annamarie podiumplaatsen behaald bij drie Olympische Winterspelen. De schaatsdag voor Zwolse basisscholen duurt van 9.00 tot 15.00 uur en wordt georganiseerd door SportService Zwolle, in samenwerking met de KNSB, Schaatsvereniging Zwolle en IJsvereniging HWZ.

Unox ondersteunt het evenement en verzorgt gratis broodjes worst voor de kinderen. De hele dag staat in het teken van actie, uitdaging en vooral plezier. SportService Zwolle hoopt zo veel mogelijk groepen 8 op de ijsbaan te mogen verwelkomen!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Eerste schoolschaatskampioenschap op ijsbaan HWZ”

Reacties zijn gesloten.