FC Zwolle laat twee punten in Volendam liggen

|   Laatste wijziging

Volendam / Zwolle – FC Zwolle is er maandagavond niet in geslaagd de uitwedstrijd tegen FC Volendam te winnen. De uitslag aan de dijk werd 2-2.

Koploper Zwolle startte goed in Volendam. Het was Nassir Maachi die in de 15e minuut FC Zwolle op een 0-1 voorsprong zette. 10 minuten later was het zelfs 0-2 door een goal van Bart van Hintum. In de 37e minuut scoorde Ahahaoui voor FC Volendam de 1-2. Na rust wisten de gastheren op gelijke hoogte te komen. Mühren scoorde de 2-2. Concurrent Sparta Rotterdam won thuis van FC Den Bosch waardoor de voorsprong op de nummer twee nog maar 3 punten is.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

84 gedachten over “FC Zwolle laat twee punten in Volendam liggen”

  1. zwolle shirt onwaardig!!! dat kon vrijdag wel eens een heet avondje worden… mochten de punten weer verspeeld worden dan zou het wel eens uit de hand kunnen lopen….

  2. hoop het natuurlijk wel maar het verleden heeft me geleerd dat het zomaar kan ontvlammen. al heeft dat absoluut geen zin

  3. Wat jammer nou weer!! Vrijdag WINNEN van FC Den Bosch. En forzafc, laat die zogenaamde hooligans zich dan wel thuis afreageren a.u.b.

  4. Dat je 1 keer een 2-0 voorsprong verspeeld is al erg… Maar 2 keer in 1 week??? Dat verdedigen leek GVD nergens op… En smeert die Boer zijn handschoenen in met zeep tegenwoordig? Allejezus wat slecht!

  5. vrijdag gaat sparte erop en erover en eindhoven gaat ze ook nog voorbij. en ze mogen blij zijn dat ze een periode hebben want anders hadden ze nog geen nacompetitie ook. wandt ze gaan nog wel 12 punten verliezen.

  6. @Arne, en wat wil je daar mee zeggen. Dat jij een toppertje bent, zelfs uit bij Volendam ben je erbij. En je stond te juichen en te springen, was helemaal blij. Na de 2-2 kwam er geen onvertogen woord uit je mond.
    En al die “nep”supporters die er niet bij konden zijn, moeten hun mond houden.
    En zeker ik, want ik ben een tv/radio supporter.

    Nou ik zeg toch wat, het is zwaar k*t.

  7. Misschien dat we weer eens een discussie kunnen beginnen over echte supporters, doen we het hier of op fczwolle.org.
    Fijne avond verder. En goede thuis reis.

  8. Een echte supporter is een voetballiefhebber die erg ziek kan zijn van een nederlaag van zijn of haar club. Dat kan ook gewoon thuis.

  9. Art en zijn sukkeltjes laten ons supporters nu voor het tweede jaar in de steek. Dit is wat mij betreft het laatste seizoen van Art. Volgend jaar een nieuwe en frisse start lijkt mij.

  10. vroeger had na wanprestaties de volgende dag een straftraining, het zijn wel werknemers, in het gewone bedrijfsleven moeten ze ook elke dag presteren, waarom voetballers dan niet?

  11. Vanaf dag één heb ik gezegd dat Art Langeler de verkeerde trainer is voor Fc Zwolle. De man die verschillende posities binnen de FC heeft gehad en nog heeft bakt er echt weinig van.
    Vorig jaar kreeg Langeler een ingespeeld elftal, op twee plaatsen vergeleken met jaar daarvoor zijn toen nieuwe spelers voor gekomen. vd Berg voor Rojer en Ars voor Lopes.

    Een ruime voorsprong werd in de laatste gedeelt voor de competitie weg gegeven. Het lijkt er op dat het nu ook weer gebeurd.

    Mijns inziens is dat de trainer zijn biezen moet pakken omdat je heel duidelijk merkt dat hij het elftal niet kan motiveren.
    Visser kan zeggen dat is geen optie maar twee maal een gigantische voorsprong in punten weggeven kan je ook niet verkopen aan de supporters, sponsoren en anderen.

    Om een geluid af te geven om promotie binnen te halen is een andere trainer voor deze groep neer te zetten die wel de jongens kan motiveren.

    Langeler pak je biezen je hebt gigantisch gefaald

  12. [quoteBericht door arne, op 5 maart 2012 om 22:01

    Ben nieuwsgierig wat er weer voor een reacties komen van mensen die er niet geweest zijn.Ik ben nog steeds in Volendam.
    ][/quote]
    Blijf er ook maar, echte supporter. Held, topper, echt waar, waren alle mensen maar zoals jou. Alleen commentaar leveren als je ergens bij bent geweest.
    Ik ga weer helemaal gelukkig slapen, dat er nog zulke mensen bestaan.

  13. Om een geluid af te geven om promotie binnen te halen is een andere trainer voor deze groep neer te zetten die wel de jongens kan motiveren.

    Langeler pak je biezen je hebt gigantisch gefaald

    Helemaal mee eens.
    Bye bye Art.

  14. Dat het nu niet denderend gaat kan een blinde nog zien, maar bericht van mijn bovenbuurman slaat de plank volkomen mis. Langeler is een goede trainer, soms zit het meen, en soms tegen. Winnen van Den Bosch en puntverlies bij Fortuna, geeft weer een hele andere kijk op de ranglijst. Nogmaals 2 keer een goede voorsprong weggeven kan en mag niet.

  15. Langeler is een goede trainer, soms zit het meen, en soms tegen

    Is Langeler wel zo goed?
    Gezien de selectie met bovengemiddelde spelers moet een plaat bij de top 3 haalbaar zijn. Op het moment dat er geen druk op Art en het team staat lukt er vanalles maar op het moment dat er druk op komt te staan zakken de spelers maar vooral de trainer door het ijs.

    Vorig jaar ging het mis, kan gebeuren maar vooral een leermoment. Als dat leermoment niet wordt gebruikt ben je gewoon ongeschikt. Wederom dezelfde fouten maken kan en mag niet. Ik zie niet dat het goed komt met deze trainer dus gewoon ontslaan en haal R. Maaskant maar als nieuwe trainer.

  16. @Ren

    Langeler is een goede trainer waar blijkt dat uitj kan je me dat zeggen.

    Hij kreeg vorig jaar een ingespeeld elftal die op twee plaatsen zijn veranderd met het jaar daarvoor. (Rojer en Lopes gingen en vd Berg en Ars kwamen)

    Na de winterstop vorig jaar ging alleen Reijnen en vanaf dat moment ging het mis. We weten allemaal wat gebeurde vorig jaar.

    Dit seizoen zie je scenario die zelfs de overtreffende trap van vorig jaar is. Je staat ruim aan kop, geen spelers tussentijds vertrokken, zelfs een topspits werd gehuurd. Wat gebeurd er de topspits wordt niet gebruikt omdat vriendjes van Langeler moeten spelen.

    Je ziet heel duidelijk dat Langeler de wedstrijd niet kan omzetten waardoor je te veel puntverlies lijdt naar de winterstop.

    Wil je promoveren dan moet Langeler eruit zo simpel is het en Landstede moet het maar accepteren

  17. Zo net terug uit Volendam. Wat ik daar zag: een team dat hard werkte maar het niet waar kon maken. Jammer. Ben tevreden met Langeler als trainer. Wat sommigen hier zeggen kan ik me totaal niet in vinden.

  18. Weer een goede start en als de tegenstander ff aanzet dan dondert de boel als een kaartenhuis in elkaar. FC Zwolle is de tweede helft goed weggekomen en mag zijn handen dichtknijpen met 2-2. Menig sterker tegenstander had dit elftal helemaal van het veld geblazen.

    Een trainer die in 8 wedstrijden 12 punten pakt en een concurrent van 15 punten achterstand terug laat komen tot 3 punten maar nog steeds met een grijns voor de camera gelaten zijn eigen sprookje vertelt, is geen goede trainer.

    Het lijkt erop dat de geschiedenis zich exact aan het herhalen is en dat is geen toeval.

    Art is niet heilig, maar eindverantwoordelijk net als iedere andere trainer. Deze man heeft niets geleerd van de lessen van vorig seizoen en geen uitgebreide ervaring als hoofdtrainer om op terug te vallen.

    Het kampioenschap hangt nog maar aan een heel dun zijden draadje. We hebben 3 punten voorsprong met 9 finales te gaan. Als FC Zwolle dit seizoen kampioen wordt, is dat niet dankzij maar ondanks deze persiflage op een betaald voetbaltrainer.

    Noar veur’n!

  19. Arne jarenlang heb ik als supporter naar de ceintuurbaan geslenterd om de club te steunen als supporter.Al vanaf de tweede divisie toentertijd waren altijd mooie tijden en mooie wedstrijden maar in de competitie kwamen ze altijd op het laatst net weer tekort.En dan zeg jij zal mij benieuwen wat ze weer te zeuren hebben op deze site.Ze moesten zich schamen over het vorige seizoen en nu weer de spelers dat ze zoveel voorsprong weer weg geven .Mijn vader zij vroeger al bij PEC en dan nu de FC ZWolle daar hebben ze geen ruggegraat.Weer gaan ze de boot missen zoals het er nu voorstaat

  20. ik hang nog maar weer mijn klinklare onzin op ze mogen niet promoveren, langelar is de gebeten hond hij krijgt gewoon de opdracht van hoger hand oftewel de gemeente. elke goede trainer speler maakt niet uit had zelfde seizoen gehad. geen geld geen promotie anders sta je volgend seizoen nog dieper in het rood, dat is de enige reden wat er nu gebeurt.

  21. ik hang nog maar weer mijn klinklare onzin op ze mogen niet promoveren, langelar is de gebeten hond hij krijgt gewoon de opdracht van hoger hand oftewel de gemeente

    Ik heb anders wel begrepen dat indien er niet gepromoveerd wordt, Art gewoon eruit gefl*kkerd wordt.

  22. FC Zwolle zag na het 2-2 gelijkspel bij Volendam en de 2-0 zege van Sparta op FC Den Bosch de voorsprong op de achtervolger slinken tot drie punten. Zwolle-trainer Art Langeler was uiteraard teleurgesteld, maar ook realistisch.

    ‘Zeker als je met 2-0 voorkomt is dit een tegenvaller. Gelijkspelen bij Volendam kan en mag, maar als koploper mag je dit niet gebeuren. We gaan morgen uitlopen, napraten en de beelden bekijken. Misschien moeten we komende week wat anders doen. Winnen bijvoorbeeld.’

    Langeler zag Zwolle vorig seizoen een grote voorsprong verspelen aan RKC Waalwijk, nu dreigt Sparta de Zwollenaren te achterhalen. ‘We moeten eerlijk zijn, we hebben voor de winterstop wedstrijden onverdiend gewonnen. Nu hebben we meer moeite. We hebben natuurlijk een fantastische serie neergezet, dat speelt wel mee bij de spelers. We moeten van wedstrijd naar wedstrijd blijven leven.’

    Sparta-trainer Michel Vonk keek na de zege op Den Bosch vooral naar zijn eigen ploeg. ‘Op basis van inzet en kwaliteit hebben we verdiend gewonnen. Of we Zwolle gaan achterhalen? We willen onze goede serie graag volhouden, laat ik het daarbij laten.’

    VI

  23. FC Zwolle is hard op weg om voor het tweede seizoen op rij een zeker lijkende titel in de Jupiler League uit handen te geven. Tegen FC Volendam verspeelde de koploper maandag voor de zoveelste keer na de winterstop punten (2-2). Sparta, dat al acht wedstrijden op rij zonder puntverlies is, is daardoor bijzonder dichtbij gekomen.

    De voorsprong van FC Zwolle op Sparta is geslonken tot slechts drie punten. En dus beseft ook Zwolle-coach Art Langeler dat zijn ploeg zich weinig meer kan permitteren. “De eerste seizoenshelft zat alles mee, toen wonnen we ook mindere wedstrijden. Nu trekken die dat soort lastige potjes niet meer over de streep. Dat zit deels tussen de oren, ja. Tegen Volendam zag je dat na rust een bepaalde angst in de ploeg sloop. Toen Volendam terug gekomen was tot 2-2, verdween die angst plotseling weer.”

    “Als we kampioen willen worden, mag dit niet te vaak meer gebeuren”, zegt Langeler op de Jupiler League-website. “We gaan er alles aan doen om alsnog kampioen te worden, maar het is duidelijk dat we de vorm van de dag even niet hebben. We moeten het nu wedstrijd voor wedstrijd bekijken en het zou kunnen dat we het de volgend duel, vrijdag, iets anders gaan doen. Hoe anders? Winnen, bijvoorbeeld.”

    FC Update

  24. fc Zwolle meedraaien in de top van de Jupilerleage of vechten voor degradatie, dat zijn de 2 opties voor volgend seizoen, denk ik dat de eerste optie te verkiezen valt, dan blijf je tenminste toeschouwers trekken, om nu elke wedstrijd teleurgesteld huiswaarts te keren, is nu ook niet bepaald gezond

  25. @Edwin

    Als je wil promoveren moet je Langeler ernu uitgooien en dan moet je het contract wat Zwolle getekend heeft met Landstede wat betrekking heeft op de jeugdopleiding aan kant leggen.

    Bij geen enkele sportclub mag de trainer blijven bij een zo’n wanprestatie die Langeler voor de tweede keer heeft neergezet.

    Als je kijkt naar de hele houding van Langelere dan zie je gewoon dat deze persoon één en al arrogantie is en vooral zie je aan zijn houding wie doet me wat ik ben trainer van Fc Zwolle en de supporters kunnen me niks maken.

    Vergeet niet dat Langeler alleen maar een periodetitel heeft gewonnen en dat hebben trainers als Everse, Spijkerman en andere ook gedaan. Vier trainers hebben Zwolle naar de eredivisie gebracht of hebben de nacompetitie gewonnen, dan praat ik over Korbach, Adriaanse, Krabbe en Boeve dat zijn prestaties waar de club naar toe moet.

    Dus als Zwolle wil promoveren moeten ze nu ballen tonen en Langeler eruit gooien want zelf ontslag nemen doet deze trainer niet.

  26. Niet nog eens een jaar de wetenschap dat je teams als Ajax, Feyenoord en PSV in Zwolle had kunnen verwelkomen!! Art is eindverantwoordelijk, maar ik wil ook wel wijzen naar Arne Slot. De aanvoerder mag een begenadigd vopetballer zijn, veel pit heeft hij niet. Hij doet alles op z’n Overijssels maar daar redden we het dit keer niet mee. Maak Boer aanvoerder en gooi de beuk erin. Schuif desnoods Jaap Stam meer naar voren. Ook hij weet wat moeten winnen is.

  27. Stadshagenees; lachwekkend dat commentaar van sommigen hier, sinds wanneer moeten leidinggevenden van een voetbalclub verantwoording afleggen over het gevoerde beleid aan supporters? Wat is dat voor kul? Supporters zijn opportunisten (dat hoort ook zo!) en willen overwinningen, oogstrelend spel en kampioenschappen kunnen vieren. Een directie van een voetbalclub is verantwoordelijk voor het beleid op de korte en middellange termijn. Een trainer ontslaan leidt zelden tot betere resultaten, diverse onderzoeken hebben dat aangetoond. Als supporter moet je gewoon achter je club blijven staan, juist in slechte tijden! Daarbij; FC Zwolle heeft nog steeds een voorsprong van 3 punten op S.P.A.R.T.A. hoor! Het kan dus nog steeds!

  28. @WeimarerRepublik even een vraag uit nieuwsgierigheid: waarom zou je onderstaand willen doen?

    en dan moet je het contract wat Zwolle getekend heeft met Landstede wat betrekking heeft op de jeugdopleiding aan kant leggen.

  29. @Stadshagenees

    Met het aanstellen van deze trainer heeft de club een zeer grote fout gemaakt. Deze trainer kan de groep niet bereiken dat zie je helemaal aan zijn houding.

    Zijn houding geeft aan de FC is éé’n van de jobs die ik heb, doordat deze trainer allerlei bijbaantjes heeft is hij niet 24 uur gefocust op Fc Zwolle.

    Ik ben het eens wat Zwolluh zegt zet Stam maar voor de groep en ga op zoek naar een trainer die kan motivieren, een wedstrijd lezen, aanzien in de sport, technisch goed onderlegt is en kan communiceren. Er lopen genoeg trainers rond die Fc Zwolle willen managen.

  30. Stadshagenees; lachwekkend dat commentaar van sommigen hier, sinds wanneer moeten leidinggevenden van een voetbalclub verantwoording afleggen over het gevoerde beleid aan supporters?

    Waarom zou dat lachwekkend zijn, de supporters zorgen ook voor inkomsten. Zonder supporters geen club!

  31. Arne weet ook alleen maar dat poep vies is, nadat hij het heeft geprobeerd te eten. Zo werkt dat nou eenmaal. Je kunt helemaal niks weten, als je het zelf niet hebt meegemaakt. Je kunt ook niet zeggen dat mensen in concentratiekampen hebben geleden, daar weet je niks van. Tenminste, volgens Arne’s logica…

    Maar goed, blij toe dat de kans steeds kleiner wordt, dat volgend jaar ‘supporters’ van eredivisie clubs niet naar Zwolle komen om de boel te slopen

  32. Bericht door barbarossa, op 6 maart 2012 om 09:15
    fc Zwolle meedraaien in de top van de Jupilerleage of vechten voor degradatie, dat zijn de 2 opties voor volgend seizoen, denk ik dat de eerste optie te verkiezen valt, dan blijf je tenminste toeschouwers trekken, om nu elke wedstrijd teleurgesteld huiswaarts te keren, is nu ook niet bepaald gezond

    En nu zijn we lekker gezond bezig, of niet dan?

    Als club en supporter wil je geoon op het hoogste niveau aanwezig zijn. Ik verlies liever van Ajax, PSV en Feijenoord dan dat we winnen van Telstar.

  33. Wie blijft er supporter van een betaald voetbalclub die niet voor het hoogste gaat? Dat is toch ook de essentie van prestatiesport?! Ik weet dat leuk meedraaien bovenin de Jupiler League voor mij onvoldoende is om maar eeuwig ‘een echte supporter’ te kunnen zijn. Liefde voor een club is niet eenzijdig en oneindig. Als er niet vanuit kracht en ambitie wordt geredeneerd, maar zwakte en verslapping worden goedgepraat dan houdt het voor mij op een gegeven moment op. We moeten hier geen drogredenen gaan aanhalen voor falen. Dit is mijn mening, ik ben baas over mijn eigen tijd, energie en geld. Als FC Zwolle dit opnieuw weggeeft dan houdt het voor mij een keer op. Gek he dat veel supporters die meer dan 20 jaar meelopen er zo over denken? Ik heb vaak het idee dat ik er zieker van ben dan die grijnzende trainer en sommige diva’s die in het veld staan. Werken voor je geld! FC Zwolle is geen charitatieve instelling maar een betaald voetbalclub!

  34. @ stadshagenees

    Wat is daar lachwekkend aan? Bedrijven en leidinggevende moeten hun gevoerde beleid toch ook verantwoorden aan de aandeelhouders? Aandeelhouders zijn niet veel anders dan supporters. Beiden willen zo veel mogelijk resultaat zien voor hun geld dat ze erin steken.

    Voor dat geld wat ik na al die jaren uit heb gegeven aan FC Zwolle had ik ook een enorme partij aandelen kunnen kopen op de beurs.

    Zo vreemd is het dus niet dat de leidinggevenden zich het beleid moeten verantwoorden aan de supporters.

  35. @Elrey

    Ben volkomen met je eens de essentie van prestatiesport is winnen en het allerhoogste te bereiken. Buitenlandse collega’s van me kunnen niet begrijpen dat de doelstelling om te promoveren is pas het seizoen 2013/2014. Zij zeggen elke kans di je kijgt moet je pakken als het niet lukt op een mooie manier dan maar werken op een harde manier.?én ding kan ik je zeggen we beginnen al aardig de schlemiel te worden van het betaald voetbal in Nederland. Ik blijf erbij Langeler moet per direct zijn biezen pakken anders wordt je geen kampioen.

  36. jongens jongens en natuurlijk dame?s ,gebruik jullie verstand voor zover dat het er is …lijkt wel ,,,de venter,,,tegen je club keren ? waar zijn we mee bezig ,blijf er liever nog even achter staan ..en dan zien we wel weer …gegroet van een tevreden ,,nou tevreden,,zwollenaarmaar ik blijf achter me club staan……

  37. Niet te geloven, nog geen 6 weken geleden werd er een aktie gehouden ‘Art moet blijven’ en nu zou hij weg moeten?
    Volgens mij presteert Fc Zwolle al bovengemiddeld. Willem II en Sparta hebben een begroting die 1,5 keer zo hoog is als die van FcZwolle. Daarboven staan is op zichzelf al een prestatie van formaat. Dat Is misschien voor ElRey, de pratende buikspreekpop van Jan Everse wat lastig te verteren, maar is wel een feit.

  38. @Witte

    Zwolle heeft de derde begroting van de jupilerleague en daarnaast heeft Fc Zwolle de jeugdopleiding verkocht aan Lanstede. Onder het motto van topsport.

    Langeler heeft vorig jaar een ingespeeld elftal gekregen en het elfal is op twee plaatsen gewijzigd Vd Berg en Ars kwamen voor Rojer en Lopes. De winterstop kwam en er werd maar één speler verkocht Reijnen en drie spelers kwamen Maachi, Drost en Rudy Jansen. Je weet wat er gebeurd is na de winterstop.

    Dit seizoen vertrokken een aantal spelers en Langeler mocht een groot gedeelte uittrekken voor nieuwe spelers. Daarnaast zijn de kosten voor de jeugdopleiding voor Landstede we praten over 10% van de begroting.

    Langeler heeft meer geld tot zijn beschikking gekregen dan menig andere trainer om spelers te halen. Spelers als Acenteh, Aafjes van Hintum, Narsingh, Ketting horen tot de duurdere spelers. Daarsnaast hebben deze spelers al jaren JPleague ervaring. En de spelers die hier al zijn hebben ook jaren ervaring. Vanuit die positie behoord Zwolle tot de titelkandidaten.

    Naar de winterstop heeft Zwolle een topspits gehaals Ruud ter Heide en wat zie je tegen Sparta zat hij op de bank. Als je dit soort spelers haalt moet je ze ook laten spelen.

    Mensen hebben me gevraagd begrijp je het dat Zwolle waarschijnlijk weer directe promotie misloopt heel duidelijk ja ik begrijp het zeer goed.

    Witte als je de intervieuws leest, luistert en ziet op de tv met daarnaast de lichaamtaal die Langeler gebruikt dan weet je daar staat geen trainer maar daar staat iemand de onzin uitkraamt.

    De trainer mist persoonlijkheid, charme, passie en gedrevenheid. Wil je kampioen worden dan moet je de trainr ontslaan en zet daar Boekweg en Stam voor de groep, je ziet dat deze groep spelplezier mist.

    Ik ben een voorstander op non actief Langeler, niet promoveren kost meer geld dan een trainer ontslaan

  39. Bericht door hopeloos, op 6 maart 2012 om 12:59
    jongens jongens en natuurlijk dame?s ,gebruik jullie verstand voor zover dat het er is …lijkt wel ,,,de venter,,,tegen je club keren ? waar zijn we mee bezig ,blijf er liever nog even achter staan ..en dan zien we wel weer …gegroet van een tevreden ,,nou tevreden,,zwollenaarmaar ik blijf achter me club staan……

    Misschien moet jij je verstand ook een gebruiken zodat je iets normaal kan neerzetten, interpunctie ofzo!

  40. Niet te geloven, nog geen 6 weken geleden werd er een aktie gehouden ‘Art moet blijven’ en nu zou hij weg moeten

    Ja, dat klopt en door wie werd die actie gehouden?

    In ieder geval niet door de mensen die kritisch zijn op de trainer.

  41. Dat Is misschien voor ElRey, de pratende buikspreekpop van Jan Everse wat lastig te verteren

    Ah, een afwijkende en dus eigen mening hebben maakt je tot buikspreekpop van Jan Everse, dus dat betekent dat jij de liefdes(opblaas)pop bent van RvV?

  42. Bericht door fcz010, op 6 maart 2012 om 13:58
    De Vanda’s gaan bij verlies vrijdag Art uitzwaaien!

    Ik zwaai mee, sterker nog, ik begin al vast.
    :D:D:D

  43. Tja, het zal voor sommigen lastig te verteren zijn dat de fc dit jaar weer een recordreeks heeft neergezet. Stel je voor dat het goed gaat met je club. Nee laten we vooral hopen dat ze vrijdag verliezen, dan kun je de trainer uitzwaaien.

    Ik zou zeggen, neem een voorbeeld aan de supporters van AZ. Die club presteert na de winterstop hetzelfde als Fc Zwolle, maar daar blijven de supporters er wel achter staan.

    En Als Zwolle wel kampioen wordt neem ik aan dat we de Vanda’s en die andere helden ook niet zullen zien…

  44. @Witte, op 6 maart 2012 om 14:26

    Ik vind het allemaal helemaal prima dat jij een andere mening hebt, ik vind het alleen vreemd dat jij nergens te bekennen was toen FC Zwolle door een dreigende vertrekpremie van ?? 2,5 ton voor Jan Everse kapot dreigde te gaan.

    Als we de boel, de boel hadden gelaten in 2009 was de club al kapot geweest of hadden we nu kansloos meegehobbeld in de Jupiler League zonder perspectief. Maar waarschijnlijk liep je toen ook te roepen dat we positief moeten zijn.

    Ooit in je op gekomen dat sommige supporters juist vanuit hun betrokkenheid zo schijtziek zijn van de gang van zaken. Om dan weer oude koeien uit 2009 uit de sloot te halen. Ik weet wel dat een aantal supporters zich toen heeft ingezet waardoor sinds 2009 onze FC op alle fronten beter presteert. En hoe kan dat nou? Misschien toch een beter bestuur en een betere organisatie?

    Voor de rest heb ik geen zin meer om al dat oude geouwehoer er weer bij te slepen. Het is mij al wel langer duidelijk dat sommigen hierdoor een trauma hebben opgelopen.

    Mijn punt is en blijft dat iedere supporter van een betaald voetbalclub recht van spreken heeft als in 8 wedstrijden slechts 12 punten worden gepakt (en 12 weggegeven) en een riante voorsprong van 10 punten is verminderd tot 3. Dat is bij geen enkele betaald voetbalclub anders.

    Wees maar blij dat mensen schijtziek zijn over de gang van zaken want dat betekent dat de betrokkenheid groot is en dat het in ieder geval sommige supporters nog wat kan schelen dat de FC presteert en straalt i.p.v. de risee is van heel Nederland.

  45. Ik zou zeggen, neem een voorbeeld aan de supporters van AZ. Die club presteert na de winterstop hetzelfde als Fc Zwolle, maar daar blijven de supporters er wel achter staan.

    In welke divisie speelt AZ?
    Als wij op dezelfde plaats staan in dezelfde competitie als AZ, dan zijn wij ook veel positiever.
    Maar ja, wij pelen nog steeds in de bierleague en elke serieuze kans op promoveren wordt kapot gemaakt door een trainer die niet tegen druk kan.

  46. En Als Zwolle wel kampioen wordt neem ik aan dat we de Vanda’s en die andere helden ook niet zullen zien…

    En als Zwolle geen kampioen wordt, dan zul je ons ook blijven zien. Supporters kunnen ook kritisch zijn. We zijn GEEN klapvee!

  47. @Witte

    Er zijn negen finales te spelen voor promotie

    Zwolle – Den Bosch
    Fortuna – Sparta

    Sparta – Helmond
    Oss – Zwolle

    Zwolle – Agovv
    Volendam – Sparta

    Sparta – telstar
    Cambuur – Zwolle

    Zwolle – Emmen
    MVV – Sparta

    Fortuna – Zwolle
    Sparta – Veendam

    Zwolle – Eindhoven
    Almere – Sparta

    Willem II – Zwolle
    Sparta – Agovv

    Zwolle – Veendam
    Emmen – Sparta

    Ik kan je nu al zeggen dat Zwolle geen directe promotie maakt wedstrijden tegen Den Bosch – Cambuur – Fortuna – Willem II en Eindhoven zullen zekers puntverlies met zich meebrengen hoopvol ben ik alleen tegen Oss, Agovv, Emmen en Veendam

    Sparta speelt ook tegen Emmen, Agovv en Veendam maar daarnaast ook tegen Almere en Telstar. De moeilijkheid voor Sparta zijn de wedstrijden Fortuna, Volendam, helmond en Mvv.

    Zwolle heeft 5 thuiswedstrijden en 4 uitwedstrijden deze uitwedstrijden zijn niet de makkelijkste Cambuur, Fortuna, Willem II en in mindere mate Oss.
    Sparta heeft 4 thuiswedstrijden en 5 uitwedstrijden moeilijke uitwedstrijden voor Sparta zijn Fortuna, Volendam, Mvv en in mindere mate Almere en Emmen.

    Ik ben van mening dat Sparta iets makkelijker programma heeft dan Zwolle.

    En met dit programma zie ik Langeler geen promotie maken.

    Als we niet promoveren zijn we de nono’s van het voetbal

  48. Ik voel me als supporter gewoon gepeopled door Fc Zwolle. Al jaren lang net de boot missen. Eeuwige tweede!! Altijd weer die nacompetitie en het net niet halen… Uitgelachen worden door RKC de Egels en de rest van NL… >:( Gooi Art er nu maar uit, misschien krijg je het schok effect als bij VVV. Vorig jaar herbstmeister en een dikke voorsprong weggeven en nu weer…???!!! DIT MAG NIET !!!!>:(

  49. Eeuwig tweede, maar wel maximaal geld in de kas, mede dankzij de nacompetitie. De penningmeester zal niet al te hard balen 😀

  50. zelfs eindhoven zie ik zwolle nog voorbij gaan.dus eigelijk verwacht ik niet meer zoveelpunten voor zwolle tenzij de heren op hun kantoor gaan ingrijpen en art maar eens buitenspel zetten want deze trainer kraamt na de wedstrijd alleen maar gelul uit op tv.geef mij de laatste wedstrijden stam maar want die weet de kl.ten van de spelers wel tevinden en dat gaan ze dan zeker voelen.echt ik schaam me dood als suporter van zwolle.elk jaar worden we weer voor zeik gezet.>:(>:(>:(

  51. Als iemand aan je vraagt, voor welke voetbalclub ben je, en je zegt ik ben voor Zwolle, wordt je echt keihard uitgelachen in je gezicht. En dit komt allemaal door het gestuntel van Art van de laatste 2 seizoenen. Menig supporter is na veel wedstrijden van de laatste weken weer diep teleurgesteld met het resultaat. Behalve Art die met een glimlach om zijn mond telkens weer vertelt: We hebben nog steeds een voorsprong, we hebben nog veel wedstrijden te gaan en we hebben de derde begroting van de jl. Als het vrijdag weer mis gaat moet het bestuur ingrijpen omdat dit zo echt niet verder kan!

  52. Bericht door Japser, op 6 maart 2012 om 16:16

    Eeuwig tweede, maar wel maximaal geld in de kas, mede dankzij de nacompetitie. De penningmeester zal niet al te hard balen

    Oh, nu snap ik het. Daarom willen alle ploegen in de eredivisie één na laatste en twee na laatste worden, ze worden rijk van de nacompetitie. Alleen maar inkomsten en geen uitgaven.

  53. Las op .org dat iedereen wel eens een mindere periode kan hebben op z’n werk. Alleen jammer dat dit de werkgever tot 2x aan toe 1,5 tot 2 miljoen euro kost = automatische stijging begroting na promotie volgens Visscher in december 2010.

  54. Gefrustreerd zijn we allemaal, de spelers niet in de laatste plaats denk ik. Ik vraag me wel af of de boosheid van de supporters over de tegenvallende resultaten de spelers helpt om het beter te gaan doen. Ik vrees dat de gespannenheid alleen maar oploopt nu de twaalfde man zijn vertrouwen in een goede afloop kwijt lijkt te zijn.
    Maw, falen wij als supporters nu ook niet?

  55. @Dame

    Zo vreemd is het niet. Supporters hebben altijd het recht van mening. Men vergeet vaak dat de supporters de hart en de ziel van een club zijn en juist vanuit deze positie reageren supporters. Het is geen feest om Zwolle supporter te zijn. Je bent eerder masochist dan Zwolle supporter omdat Zwolle het vaak laat liggen. Als spelers en een trainer geen begrip hebben voor emoties van supporters als een speler verkast naar de aartsrivaal en een trainer lachend voor de camera staat als opnieuw een zeker lijkend kampioenschap word weggegeven dan is dat een schande. Zwolle mag trotser zijn op zijn supporters dan andersom. De echte supporters staan op als FC Zwolle kapot gemaakt wordt. Dat is zo bij elke club. Tot nu toe hebben de Zwolse supporters al veel frustratie geaccepteerd dan mag er ook een andere reactie worden verwacht van de spelers en de trainer. Bij iedere andere club word je keihard ontslagen met deze resultaten. De trainer had moeten zeggen ik begrijp jullie teleurstelling dan was het goed geweest. Art Langeler is echter naast z??n schoenen gaan lopen na de interesse van Heerenveen. Art moet eerlijk wezen 12 punten uit 8 wedstrijden is te weinig en niet lachend voor de camera staan en doen alsof mensen niet teleurgesteld mogen wezen. Ook spelers waarvan meer mag worden verwacht als Boer, Van den Berg en Slot verzaken op het veld en moeten dan niet gaan janken als ze kritiek krijgen. Van een topsporter mag verwacht worden dat hij tot het gaatje gaat en meer begrip heeft voor de teleurstelling bij supporters. Zij hebben van hun hobby hun werk gemaakt, de meeste supporters moeten harder sappelen en gaan moeten ook elke dag tot het gaatje gaan. Zwolle heeft goede supporters, laat de spelers en de trainer door hun reactie dan ook goed reageren dan is er niks aan de hand. Sommige supporters die hier reageren dat men altijd positief moet zijn, hoeven niet voor hun kaartje te betalen en zijn niet betere supporters dan de rest. Zij praten het vaak nog goed als de club kapot wordt gemaakt. De spelers en de trainer moeten zich niet gedragen als een stel verwende kinderen maar volwassen zijn en de hand in eigen boezem steken. De 12de man van Zwolle verzaakt nooit en toont zich vaak sportiever en volwassener dan sommige spelers en de trainer die denkt dat hij de koning voetbal is. Vrijdag steun ik zoals altijd mijn club, de spelers en de trainer hopelijk ook want niet de supporters zijn het lachertje van het Nederlandse voetbal maar spelers en een trainer die zich laten passeren door een club die in de winterstop nog 15 punten achterstond!!!!

  56. Ok, Weimarerrepublik, ik begrijp dat het vooral de reactie van de trainer – die misschien als laconiek wordt ervaren? – is die de boosheid veroorzaakt. Dat snap ik goed. Een slimme trainer begrijpt dat hij richting supporters ook zijn eigen teleurstelling moet laten blijken. Zoals bv Fred Rutte na afgelopen zondag.
    Toch lijkt het me goed om de hooggespannen verwachtingen wat te temperen. De voetballers lijken die druk niet aan te kunnen en dan helpt het niet om de druk op te voeren.

  57. Beste WeimarerRepublik; Ik heb je zeer goed geschreven stuk gelezen, mijn complimenten voor je stijl, echter ik wil je wel adviseren een andere hobby te zoeken. Je neem het voetbal van je cluppie veel te serieus. Het is maar een spelletje hoor en zeker niet iets wat van levensbelang is. Je uit grote woorden en je lijdt helaas aan vaatvernauwing in je hersenen als je niet zonder relativeingsvermogen naar zoiets als betaald voetbal kan kijken. Zielig en onvolwassen! Op naar de bridge-club, van voetbal krijgen mensen zoals jij nog hartklachten en dat is het allemaal echt niet waard.

  58. Weet je Stadshagenees, die gedachte schoot ook door mijn hoofd maar ik heb hem als ‘ongepast’ afgevoerd. Het geldt namelijk misschien wel voor jou en mij dat we het volgen en juichen maar niet met hart en ziel betrokken zijn, maar voor velen ligt dat anders. En dat vind ik ook mooi. Zoals een topsporter alles opzij zet voor zijn sport en er fysiek ziek van wordt als het niet goed uitpakt, leeft een topsupporter mee met zijn club. Meereizen naar uitwedstrijden, 2 uur op een koude tribune, een hoop geld voor kaartjes ven parafernalia. Dan verwacht je op zijn minst dat ploeg en trainer hun uiterste best doen en waardering en invoelingsvermogen tonen richting supporters. En dat stelt zwaar teleur, zoals WeimarerRepublik overtuigend schrijft. Daarom voor mij dus niet dat neerbuigende “het is maar een spelletje”.

  59. Nou, van voetbal is misschien iets te boud, maar wellicht hou ik meer van alle soorten mensen met al hun eigenaardigheden…;)

  60. FC Zwolle is al een aantal jaren bezig om naar de Eredivisie te promoveren. Telkens lijkt het rond de winterstop niet meer te kunnen misgaan, maar eindigt het na de winterstop alsnog in mineur.

    Zwolle-doelman Diederik Boer denkt dat zijn ploeg er nu wel gaat komen, maar kent ook wat angst voor herhaling. “We hebben geleerd van vorig jaar en het is geen hoogmoed, maar er zijn momenten dat ik thuis zit en bepaalde parallellen zie”, vertelt de sluitpost aan Voetbal International. “Dat levert geen frustratie in de groep op, maar het mág en kán niet voor de tweede keer mis gaan. Het doemscenario mag zich niet herhalen.”

    Zwolle pakte in de laatste vijf duels pas één zege. Boer weet niet waar het aan ligt. “We vragen het ons zelf ook af. Zodra het onrustig wordt gebeuren er dingen die onverklaarbaar zijn. We spelen niet heel slecht voetbal, maar er komt angst en onzekerheid in de ploeg. Soms denk je tijdens de wedstrijd, het mag niet weer misgaan, maar dan ontstaan er ontiegelijk grote ruimtes in het veld.”

    Over een titel wordt er niet gesproken bij de Zwollenaren. “We hebben het niet over het kampioenschap in de groep, wedstrijd per wedstrijd. Sparta zit momenteel in een flow en wij krijgen constant de vraag hoe deze reeks mogelijk is, maar van frustratie wordt het niet beter”, aldus Boer.

  61. @stadshagenees, dat is niet alles waar Zwolle supporters aan lijden. Zelfpijniging, teleurstelling opzoeken ipv vermijden, met 500 man naar een wedstrijd lopen, kiezen voor een betonnenbak, als een stuk vee vervoerd worden middels een combi, elke dag het gezeik van je collega’s aanhoren dat het dit jaar weer mis gaat, je zelf voor de gek houden door te zeggen dat je nu nooit meer gaat, maar goed het zwaarste is wel de hoop tegen beter weten in soms. Als dat alleen vaatverwijding oplevert dan valt dat allemaal nog wel mee. We weten dat jij graag tussen de bobo.’s in Utrecht zit en het fijn vind om je vieze bruine vinger naar zwollesupporters te wijzen als zich een moment voor doet. Ga vooral zo door, typetjes als jij zijn we wel gewend dus sluit maar achteraan aan. Wij zullen er altijd zijn en blijven.
    Ontopic: ik denk ook dat Art die zich eers als motivator profileerde nu de boel niet meer op rit krijgt. Bij elke andere club wijzigen ze hun strategie als er nog hoop is op verandering. Ik heb het idee dat ze de hand dit jaar op de knip willen houden en Art lekker goedkoop op de bank laten zitten. Hoe lang zijn Claus en Jaap nog bezig met hun diploma eigenlijk?

  62. Bij elke andere club wijzigen ze hun strategie als er nog hoop is op verandering. Ik heb het idee dat ze de hand dit jaar op de knip willen houden en Art lekker goedkoop op de bank laten zitten

    Ik heb gehoord dat bij het mislopen van het kampioenschap Art wordt ontslagen. Bovendien schijnt het zo te zijn dat Zwolle een beetje financieel risico heeft genomen om kampioen te worden.

  63. helemaal mee eens edwin dat is wat ik ook hele tijd al zeg. en dat is ook de reden waarom ze niet mogen promoveren financieel totaal niet haalbaar. ligt heus niet aan de trainer. kijk dan bij volendam trainer op non actief na slechte resultaten en tegen zwolle was de druppel ik bedoel maar. 😉

  64. helemaal niet mee eens blaagje en edwin.natuurlijk kost de eredivisie meer.maar er komt ook weer veel meer binnen kwa sponsering tv-gelden en meer publieke belangstelling.dus dat gaat niet helemaal op.ik denk dat er in de eredivisie meer clubs zijn die er al jaren voetballen en er veel slechter aan toe zijn dan fc zwolle.ik denk dat het voor zwolle best wel een haalbare kaart is om eredivisie tekunnen spelen.oke makkelijk zal alles niet worden maar hoe langer je wacht hoe duurder het gaat worden om de eredivisie in testappen.

  65. Wel fijn dat ik een eigen mening mag hebben toch? Aanstaande zondag zit ik ook gewoon op de tribune in De Kuip om naar mijn cluppie te kijken en nee ik zit niet tussen de bobo’s (John waar haal jij dit soort wijsheden toch vandaan?). Supporteren prima, maar het 1 en ander relativeren lijkt me ook gezond. En nee, ik voel mij boven niemand verheven. Ieder zijn meug.

  66. Daar issie weer hoor, onze stadshagenees, ppfff…duurde wel weer ff voordat je lekker kon gaan stangen op Zwolle supporters of niet dan?? Vorig jaar heb je je ook al van je goede kant laten zien toen het rap minder ging… Je praatjes kennen we nu wel. En ja, jij mag een mening hebben maar daar zitten we alleen helemaal niet op te wachten…

  67. Zwollenaar is Back, ik mag een mening hebben en jij zit daar niet op te wachten, wat is het punt dat je wil maken? Ik zeg nergens dat ik FC Zwolle het kampioenschap niet gun en dat geldt ook voor de fans. Dus maak je verder niet zo druk joh en geniet lekker van je cluppie.

  68. Als jij nu eens begint met het “niet druk maken” en een cursus begrijpend lezen gaat volgen kom je heel misschien ooit nog eens tot een punt….

  69. Weltrusten Zwollenaar, veel plezier verder, dat jij niet op mijn mening zit te wachten is prima, maar ik voel me niet geroepen mij ook maar iets van jouw nogal dwingende commentaar aan te trekken. Veel plezier verder.

Reacties zijn gesloten.