De Librije stijgt in The World’s 50 Best Restaurants

Foto van auteur

Zwolle – De Librije in Zwolle is liefst dertien plaatsen gestegen in de The World’s 50 Best Restaurants van Restaurant Magazine en staat in 2012 op plek 33. Driesterrencollega Sergio Herman zakte met Oud Sluis in Sluis van plaats 17 naar 21, maar is wel het best genoteerde restaurant uit de Benelux. Noma in Kopenhagen voert voor het derde jaar op rij de lijst aan.

besterestaurant.jpg

Feest voor Jonnie en Thérèse Boer. Hun De Librije in Zwolle won maar liefst dertien plaatsen in de prestigieuze ranglijst The World’s 50 Best Restaurants van het Engelse Restaurant Magazine en staat nu op plek 33 (in 2010 plek 37). Driesterrencollega Sergio Herman leverde licht in. Hij staat met Oud Sluis in Sluis in de lijst van 2012 op plek 21, vier plaatsen lager dan vorig jaar, maar is wel het hoogst genoteerde restaurant in de Benelux.

Positie Noma onbetwist

Noma in Kopenhagen voert voor het derde jaar op rij de top 50 aan. René Redzepi, door Michelin bekroond met twee sterren, stond in 2009 op de derde plek en staat sinds 2010 op het hoogste podium.

Richard Ekkebus kwam vorig jaar met het Amber Restaurant in The Landmark Mandarin Oriëntal in Hongkong binnen op 37. In het tweede jaar daalt de Nederlander zeven plekken naar plaats 44. Het Zuid-Afrikaanse Le Quartier Français van Margot Janse staat niet meer bij de beste vijftig, het zakte van 36 naar 57.

Wisselend succes Heston Blumenthal

Verdere opvallendheden in de lijst: de top 3 is met Noma en de Spaanse restaurants El Celler De Can Roca in Girona en Mugaritz San Sebastian ongewijzigd. Spanje heeft ook Arzak in San Sebastian (8) in de top 10 en mag zich met vier noteringen bij de beste tien het culinair epicentrum noemen.

Verrassend is de vierde plaats voor het Braziliaanse D.O.M. in Sao Paolo (vorig jaar 7). Heston Blumenthal komt met Dinner by Heston Blumenthal in Londen nieuw binnen op plaats 9, maar zakt met The Fat Duck in Bray (in 2005 nog de nummer 1) verder in de lijst: van 5 naar 13.

De hoogste Franse notering is voor Joël Robuchons L’Atelier Saint Germain de Robuchon in Parijs (plek 12). Peter Goossens zakt met zijn Hof van Cleve in het Belgische Kruishoutem liefst 27 plaatsen en staat in de lijst van 2012 op plek 42.

Bron: Misset Horeca

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “De Librije stijgt in The World’s 50 Best Restaurants”

  1. Knap hoe zij zich staande houden in deze roerige economische tijden. Gefeliciteerd.
    Ze zetten Zwolle positief op de kaart.

  2. Echt heel leuk. Gun het ze ook want Jonnie en Thér?se lijken me ook nog eens hele leuke mensen. Maar toch jammer dat de “gewone” man (vrouw) hier alleen niet terecht kan en alleen het kakvolk (ja ik ben aan het generaliseren, ik weet het). Helaas moet ik het bij mijn kant en klare ovenmaaltijden houden.

  3. Ook al zou ik er wel kunnen eten is het nog steeds mijn eten niet denk ik. Maar knap dat ze gewoon bij de 50 beste restaurants van de wereld staan. Mooie motivatie om nog beter te worden lijkt mij!

Reacties zijn gesloten.