PEC Zwolle wint eerste oefenduel met dubbele cijfers

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwolle heeft donderdagavond het eerste oefenduel, in een reeks van oefenwedstrijden voor het Eredivisie seizoen 2012 – 2013, ruim gewonnen van vierdeklasser OVC ’21 uit Ommen. Na een ruststand van 0-5 werd de uitslag 0-13. Bij het stadion aan de Ceintuurbaan werd de eerste gewonnen wedstrijd van PEC Zwolle door enkele supporters gevierd met vuurwerk.

Zwolle ging richting het Vechtdal met de nieuwelingen Wiljan Pluim, Fred Benson, Joost Broerse, Giovanni Gravenbeek, Sherwin Grot, Ronnie Reniers en Mimoun Eloisghiri kent de selectie een aantal nieuwe gezichten. Vanuit de eigen jeugdopleiding zijn Ibrahim Ikililou, Ricardo Malaihollo, Ricardo Talu en Djeremy Zandvliet bij de eerste selectie gekomen. Voor het Ommer team, dat het afgelopen seizoen kampioen werd van de vijfde klasse in het zondagamateurvoetbal, was er geen eer te behalen. De doelpunten werden gemaakt door: Saymak 3x, Benson 2x, Danquah 2x, Eloisghiri, Van Hintum, Cicek, Grot en Koenders. De volgende oefenwedstrijd van PEC Zwolle is a.s. zaterdag 7 juli om 17.00 uur tegen Olympia 28′ in Hasselt.

Het stemt Mimoun Eloisghiri tevreden. ,,Dit is lekker, zeker omdat we pas net zijn begonnen." Eloisghiri kwam na een klein half uur spelen in het veld voor Djeremy Zandvliet en liet zich meteen zien. De aanvaller, overgekomen van tweedeklasser FC Presikhaaf, scoorde direct de 0-2. ,,Ik heb het aantal seconden niet bijgehouden, maar het was wel binnen de minuut nadat ik erin kwam", lachte Eloisghiri om zijn eerste treffer in Zwolse dienst. De 22-jarige ontwikkelde zich de voorbije seizoenen razendsnel, want tot zijn vijftiende levensjaar was hij bijkans anti-voetbal. ,,Maar ja, als je vrienden allemaal voetballen, dan ga je het ook eens proberen." Het leidde ertoe dat hij sinds deze zomer bij PEC Zwolle zit. Een kans uit duizenden. ,,Ik ben erg blij dat ik zo goed ben opgevangen en hier een eerlijke kans krijg." Zijn spel tegen OVC beloofde in ieder geval veel goeds. Met dreigende acties en twee doelpunten liet hij zich zien. ,,Je kunt me het beste omschrijven als iemand die met een actie het verschil probeert te maken."

Zwolle kwam wat moeizaam uit de startblokken en scoorde pas halverwege de eerste helft de openingstreffer. Die kwam van de voet van spits Fred Benson, die eerder al wat kansjes gemist had. Voor rust werd de score tot 0-5 opgevoerd, waarna in de tweede helft bij OVC de tank leeg raakte. Hierdoor kon invaller Mustafa Saymak drie keer scoren en stokte de teller pas bij 0-13. Een uitslag die trainer Art Langeler tevreden stemde na twee zware trainingen op de wedstrijdag. ,,Dit zijn vooral fysieke prikkels en die hebben we doorstaan. We hebben niets weggeven en dertien keer gescoord. Prima." Testspeler Frank Danquah, een middenvelder die onder meer bij Newcastle United speelde, kwam tot twee doelpunten. ,,Hij was de eerste helft wat slordig. Na rust herstelde hij dit aardig. Vrijdag gaan we met hem om de tafel om te kijken wat we gaan doen. Maar dat hoort hij uiteraard als eerste."

Bron: peczwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

23 gedachten over “PEC Zwolle wint eerste oefenduel met dubbele cijfers”

  1. Daar was vast en zeker een vergunning voor geregeld. Dat zal vast niet illegaal afgestoken zijn… Zo wel, mag ik dan aannemen dat de hoogstwaarschijnlijk aanwezige politie de afstekers een boete heeft gegeven?

  2. Ik wil gewoon dat de politie eerlijk beboet. Als ik ’s avonds in de stad tegen een boompje aan pies en ik word betrapt, ben ik ook 60e armer. Doe ik naar mijn mening ook niemand kwaad mee. Maar omdat het te maken heeft met voetbal, is er niks mis met verboden zaken uit te voeren. Dat vind ik krom.

  3. Nee Japser, je wil dat alles en iedereen die iets met voetbal te maken heeft in een badkuip wordt gestopt om midden op zee de stop er uit te trekken.

  4. Ik wil alleen dat de hobby van een groep mensen betaald wordt door alleen die mensen zelf. En dat die mensen zich aan dezelfde regels en wetten houden als de rest van Nederlanders. Dat is het.

  5. “Jasper zucht” …. inderdaad. En ook eens met Fredje.:(. Jank jank, er zijn wel meerdere “hobby,s” die op een of andere manier gesubsidieerd worden.

  6. Ik wil alleen dat de hobby van een groep mensen betaald wordt door alleen die mensen zelf.

    Waar slaat dat nou weer op? Alsof die supporters subsidie krijgen om hun vuurwerk aan te schaffen en af te steken

  7. @bigge dat moet je in een bredere context zien. De context die PiB aangeeft de post ervoor 🙂

    @ewoud true, maar ik kan er niet zo een paar bedenken waar de uitvoerders zo’n enorm hoog bedrag aan salaris krijgen.

  8. Denk je nu echt dat die spelers van PEC Zwolle een top-salaris hebben? Met zo,n begroting? We praten hier niet over Ajax bijv. En wat dacht je van al die zgn “linkse hobby’s ” hoeveel geld daar in om gaat? Wie is Pib trouwens;)

  9. Een voorbeeld van zo,n “linkse hobby” die subsidie kreeg is die kunstenaar die zijn werk nooit afgemaakt heeft en toch een paar ton kreeg. Waar de gemeente nu een dwang-som op heeft gelegt. Als hij het niet afmaakt. Dat geld kun je naar fluiten, kan ie toch niet betalen. Dus waar hebben we t over.

  10. dat moet je in een bredere context zien. De context die PiB aangeeft de post ervoor

    Wat moet ik hier nou weer mee? In de context van subsidies kunnen we stellen dat iedere sportorganisatie aanspraak kan maken op subsidies of andere vormen van overheidssteun. Dat word voornamelijk bepaald door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Dat zorgt ervoor dat het aantal en de kwaliteit van de faciliteiten voldoende is. Sterker nog, dit geld voor vrijwel alle soorten gefaciliteerde vrijtijdsbestedingen welke buitenshuis zijn. Mensen die graag wandelen in de natuur bijvoorbeeld, drie keer raden waar het geld vandaan komt om wandelpaden aan te leggen en de bossen te onderhouden. In die context kunnen we stellen dat we voor praktisch elke hobby meebetalen.

  11. @ewoud PiB = PEC is back 😉 🙂

    Het is weer vrijdagmiddag genoeg geweest trouwens. Ik zal ophouden met jullie te voeren 😀

    Vanavond nog biertje drinken?

  12. @ Bigge had het niet beter kunnen formuleren:). Van die wandelpaden was ook een heel goed voorbeeld. Links of rechtsom, betalen we aan zowat elke vrijetijdsbesteding mee. En trouwens die subsidie word ook steeds minder. Bijna alle hobbyisten, verenigingen, clubjes, houden alleen maar stand als er genoeg vrijwilligers zijn.

  13. Bericht door Japser, op 6 juli 2012 om 14:52
    @ewoud PiB = PEC is back

    Het is weer vrijdagmiddag genoeg geweest trouwens. Ik zal ophouden met jullie te voeren

    Vanavond nog biertje drinken?

    Ik dacht dat jij alleen azijn dronk.
    😉

  14. Links of rechtsom, betalen we aan zowat elke vrijetijdsbesteding mee

    Wat me dan weer nieuwsgierig maakt naar de hobby’s van Japser

  15. @Ewoud,
    Wat zul jij slecht slapen in September zeg.
    We krijgen namelijk een regering waar links Nederland zijn vingers bij af zal likken, lekker snijden in al die rechtse hobbies JSF,eigen risico zorg,graaicultuur bestuurders,het “H”woord etc etc.
    Zo dit wou ik effe kwijt aan die rechtse niksnut, kunnen we het nu weer over voetbal hebben.
    Ewoudje toch….:D

  16. @ja-tja

    De grootste hobby van vriend Japser (b)lijkt het op het weblog slingeren van zijn zelfbeleefde werkelijkheid van het betaald voetbal in Zwolle die sterkt doordrenkt is van een zekere azijnsmaak.

    Morgen lekker naar Hasselt, ze zien ons er altijd graag komen.

  17. Nou ja, dat kost in elk geval geen gemeenschapsgeld. Gemeenschappelijke ergenis, dat wel. Maar dat maakt het waarschijnlijk zo leuk voor hem.

Reacties zijn gesloten.