Chat Log 55

Foto van auteur

Dit is een Chat Log. Een log waar bezoekers, bekenden of weblogvrienden met elkaar kunnen ‘praten’ over datgene wat hun bezighoudt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Chat Log 56 ) te voorzien. Ga gerust je gang! 

 Naast het Chat Log bestaat er al een succesvol Politiek Log. Het Algemeen Log is ooit bedoeld geweest voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips. Voor dit laatste is een Chat Log een alternatief. Daar zouden bijvoorbeeld ook ervaringen over voetbal een plaatsje kunnen krijgen. Dus: het Algemeen Log gebruiken voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips, en het Chat Log voor een aangename conversatie.  

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

491 gedachten over “Chat Log 55”

 1. Ingrid ,bij sommigen maken ze ruzie waar ze gehuldigd worden ,bij anderen mag je niet gehuldigd worden ,snap er niets van.2028 wordt alles anders dan is het in nedeland .De Grieken sponseren ons wel,zoveel kost het niet en die hebben genoeg.Tis hun idee he OS

 2. Deelnemen is belangrijker dan winnen. Mooie van Toon van Driel:
  Het koningsnummer atlethiek: onze mannen staan er klaar voor: de 100 X 4 meter:D

 3. @Plantje

  Ik mag hopen, dat je hier sarcastisch bent. Natuurlijk mag ik hardlopen op de stoep! Sterker nog: met inline skates hoor je ook op de stoep thuis! Deze vent heeft me pas gezien toen ik voor zijn auto wegsprong.

  Het was idd sarcastisch bedoeld want die grijns staat er niet voor niets achter. Ik was nog wel vergeten om mijn laatste zin af te sluiten met “en die zal ik even lekker laten schrikken”. Natuurlijk kan niemand het hardlopen op de stoep verbieden, maar het lijkt mij niet onverstandig dat je zelf ook even goed uitkijkt wat een automobilist gaat doen en even wat vaart mindert als je een auto tegenkomt die af wil slaan. Voorrang hebben, wil niet altijd zeggen dat je voorrang krijgt.

 4. 😉 haastfactor=oorzaak. Maar zoals ik gister al schreef: soms

  zijn fouten gezelliger/leuker/spraakmakender/geiniger dan “saai volgens de regels”. Ga hier ook echt niet “niets” schrijven. De 3 Mokumse kruizen horen in NIXXX 😀

 5. >:( Herenhockey boy wordt nu geïnterviewd: ligt onderschatting tegen…..

  DE DUITSERS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  niet op de loer?

  “Jaaaa, dat is natuurlijk het grote gevaar!”

  O-N-G-E-L-O-O-F-L-I-J-K….Bovendien weet elke sportleek dat die Duitse heren nooit slecht spelen!

  SUCCES; DAMES OOK!

 6. Ja, maar ik geloof dat de hockeyers toch een andere mentaliteit hebben dan onze voetballers, dus ik heb goede hoop op goed tegen onze oosterburen Dick! Zie ik je vanmiddag trouwens nog?

 7. Owww vanmiddag wordt em niet….wilde 14:30 naar huis….vrees dat zelfs de kleine afspraak die er tussenkwam nog geannuleerd MOET worden >:(

  Maar dan kan ik de hele avond wel voldaan met een paar Grolschjes bij de jouw bekende maat……….over de Milligerplaya wegdromen 8)

 8. 😮 @ 8:51 volgens mij was van Ash het zelf….over mentaliteit gesproken…..GENOTEN van Mart en meneer Sven van Ash…..Minister Skippers (ook UW VVD)…..werd weggevaagd 🙂

 9. Herstel herstel, zwetend herstel: UW VDD was bedoeld voor de lezert die de skoen past…..niet voor jouw Joppuh……zou je niet eens DURVEN verdenken van VVD-sympathiën.

 10. En iedere andere rechtgeaarde liefhebber van goede muziek natuurlijk! Een stemmig deuntje van de heer Glenn Hughes, niet toevallig een van de vele favorieten die ik heb.

 11. KEES VAN KOOTEN is vandaag 71 geworden :D:D:D

  Kees van harte! Sorry voor de felicitatie via deze onsympatieke weg…de wens zal je schijnbaar nooit bereiken. Maar weet dat ik je ook feliciteer met de schoonheid van je dochter 😉

  Met je hele ouvre en in het bijzonder met je boek “Zwemmen met droog haar”. Lang zullen ze leven, Kees & Wim :D:D:D

 12. Grote dank, had AC/DC nog niet gezien….het geluidslevel tikte hier gister al tegen acceptabel voor collega’s aan….Moest zelfs zeggen:

  ZEG DAN ALS JE HET TE HARD VINDT STAAN >:(>:(>:(

  Maar nu: de dood of de gladiooooool’n

  Grote dank! :-*

 13. Ach AC/DC doet maar één kunstje, al jaaaaren, maar t is zo’n verrekte lekkerrrrr kunstje! En de ritme sectie is werkelijk rrrreeeetestrak!

 14. @dick ;”het geluidslevel tikte hier gister al tegen acceptabel voor collega’s aan….Moest zelfs zeggen:

  ZEG DAN ALS JE HET TE HARD VINDT STAAN”

  ————————————————————-
  zo zit de maatschappij tegenwoordig in elkaar: ipv aan je collega’s te vragen: kan ik de radio wat harder zetten, ga je je eigen ikke-ikke decibelniveau voor de omgeving bepalen, en word je voor de vorm nog “kwaad” omdat ze niet zeggen dattie te hard staat…..

 15. Maar ik zou jou zeker niet de maat willen nemen als voorbeeld dat de maatschappij zo in elkaar zit, dat niet, daar ken ik je inmiddels goed genoeg voor.

 16. 😮 Generaliserend zeg drama: zo zit de maatschappij tegenwoordig in elkaar. Natuurlijk was ik me (middels provocerende posting) bewust van de gedachte….Vermeldenswaardig is dan ook, dat bedoelde persoon…..GELUKKIG niet model staat voor de maatschappij.

 17. Dank Joppuh voor 10:33. Kom gerust eens een bakkie doen drama….krijg je ook een koek bij. Gewoon op kosten van ons allen Drenthe en NW-Overijssel. Kost je wel brandstof, sorry dat vergoeden we niet 😉

 18. Hang alweer bij Dioon en Felix (ben ooit in zijn huid gekropen bij Frits Spits….moest ik ook helemaal naar Hilversum maar wat een ervaring!)
  aan de lippen………………3fm ging over lekker op t balkon zitten in de zon.

  Nu Johan Frentz-column!

 19. 😀 Skerp Joppuh. Goed ook dat je gelijk inzag dat de koek bij ons…niet voor iedereen is weggelegd 😉

  # Ga er ff vanuit dat ik goed tussen de regels doorlas. Daar staat vaak de mooiste informatie.

 20. Ohhhh wat begint Clau met een mooie (moeilijk uit te spreken) schijf :D:D:D Vrees overigens dat ze er niet is, maar dat er een kerel zit >:(

  Gaat over een terrasje pakken.

 21. Assistent Danny Blind (voor de technische en tactische analyse) nu bij o.a. Dioooooone (:o nooooooooog niet gehoord :o); man, wat mag ik hem graag horen praten over voetbal (en vrogger zien spelen).

 22. Bericht door Joppuh, op 10 augustus 2012 om 09:56
  En voor de harde kern!

  Niet te geloven, het hele concert van AC/DC in River Plate stadion on line!

  River Plate kent één van de hardste kernen van alle harde kernen ter wereld.

  Is u geïnspireerd geraakt door het topic over de fakkels op de open dag van PEC Zwolle?

 23. Epke weer in the house. Hij weet niet hoe vaak ie eerder is geïnterviewd. Jurgen v/d Berg (komt van 3fm) interviewd ook goed trouwens en laat hem kiezen waar ie het over wil hebben 🙂

 24. Een dag nadat Vitesse

  Eto’o schiet Anzhi langs Vitesse: 0-2
  Vitesse is uitgeschakeld in de Europa League. Anzhi was in de GelreDome opnieuw met 2-0 te sterk.

  in de Europa League werd uitgeschakeld door Anzji, loot AZ de club van coach Guus Hiddink.

  In het Zwitsere Nyon werd er geloot voor de play-offs van de Europa League, waarin nog vijf Nederlandse clubs actief zijn.

  Feyenoord ontvangt Sparta Praag, Heerenveen gaat op bezoek bij Molde FK, FC Twente is te gast bij Bursaspor en ook PSV begint met een uitwedstrijd – bij FK Zeta.

  De heenwedstrijd is op 23 augustus in Rusland, een week later is de return

 25. Is dit een aanzoek van u?

  Meneer JeanJacques Rousseau, er vanuitgaande dat u van de mannelijke kunne bent, is een aanzoek mijnerzijds niet opportuun. de fijne muziek is u echter van harte gegund!:)

 26. Zo, weer terug van een mooi trippie; lekker aan de IJssel gezeten, ergens tussen Zutphen en Deventer.

  Nog even terug naar dick z’n posting 10:09 “ZEG DAN ALS JE HET TE HARD VINDT STAAN”, en mijn reactie en die van Joppuh.

  Ik vond het een treffend voorbeeld van asociaal gedrag: ikke-ikke en de rest kan stikken.
  Maar, zoals gewoonlijk als dick een reactie krijgt die hem niet bevalt, heeft ie het niet zo bedoeld. Hoezo wildie serieus genomen worden?

  En Joppuh, het feit dat ik dick’s genoemd gedrag (als vorm) steeds vaker in de maatschappij aantref, en dat op dit log meldt, is niet bedoeld om dick hier de maat te nemen; maar als je het als zodanig uit wil leggen; ga je gang.
  Op die manier neemt dick in z’n postings Jan en Alleman de maat.
  Maar dat moeten we natuurlijk niet serieus nemen….

 27. Bericht door drama, op 10 augustus 2012 om 18:18
  Nog even terug naar dick z’n posting 10:09 “ZEG DAN ALS JE HET TE HARD VINDT STAAN”, en mijn reactie en die van Joppuh.

  Ik vond het een treffend voorbeeld van asociaal gedrag: ikke-ikke en de rest kan stikken.
  Maar, zoals gewoonlijk als dick een reactie krijgt die hem niet bevalt, heeft ie het niet zo bedoeld. Hoezo wildie serieus genomen worden?

  En Joppuh, het feit dat ik dick’s genoemd gedrag (als vorm) steeds vaker in de maatschappij aantref, en dat op dit log meldt, is niet bedoeld om dick hier de maat te nemen; maar als je het als zodanig uit wil leggen; ga je gang.
  Op die manier neemt dick in z’n postings Jan en Alleman de maat.
  Maar dat moeten we natuurlijk niet serieus nemen….

  Waarvan akte!

 28. Ach Drama, Dick moeten we maar niet al te serieus nemen. Ik heb er geen enkele behoefte aan om te lezen hoe hij zijn “werkdag” vol weet te maken.;) Binnenkort heeft hij vakantie en dan zal hij wel niet veel tijd meer overhouden om hier te reageren.:)

 29. Allemachtig… Ik zie foto’s van die brand… een vriendin van ons woont in datzelfde gebouw. Er zit nog een verdieping en een trappenhuis tussen (gelukkig!!!).

 30. Het begint inderdaad werkelijk prachtig JanD, Beth Hart met Joe Bonamassa, ik weet zeker dat amice Jean Jacques Rousseau, gezien zijn verfijnde smaak, dit ook weet te waarderen.

 31. Voor Dick!

  Appke
  Omdat iedereen liever naar Mart Smeets kijkt dan naar RTL heeft Rick Nieman in Londen de beetje flauwe bijnaam Rick Niemand gekregen. Ondertussen begrijp ik ook dat heel Nederland zich doodergert aan Mart.

  Vooral De Telegraaf is een hetze tegen de goede oude Smeets begonnen. En De Telegraaf weet hoe je televisie moet maken. Dagelijks spat, vonkt en zindert Half Acht Live op Nederland 3. Maar waarom tegen Mart? Mart doet niets anders dan anders. Hij is al honderd jaar zijn eigen hoofdgast, stelt net als altijd antwoorden in plaats van vragen en is totaal wars van humor. Behalve afgelopen donderdag. Toen vroeg hij met zijn imposante lijf aan minister Schippers of zij ook niet vindt dat er in Nederland meer bewogen moet worden.

  Mijn oude, bij ons inwonende tante begon zo hard te lachen dat ze onmiddellijk haar incontinentieluier moest vervangen. Maar die waren op. Mijn tante hoort bij de druppelkudde van Achmea en zoals u weet zijn de besjes door de zorgverzekeraar op urinewegpoetskatoenrantsoen gezet. Dit alles onder het motto: Het zal ons een zorg zijn!

  Eerlijk gezegd wist ik niet dat mijn tante druppelde. Dat is iets tussen haar en haar huisarts. Ik hoorde het van een Tena-lady, die ons daar afgelopen dinsdag over belde. Die belde net op het moment dat Epke zijn onnavolgbare olympische zwaantjes begon te maken. Ik vroeg hoe de lieverd aan ons geheime nummer kwam. Dat had ze van onze apotheker gekregen.

  De Tena-lady begon onmiddellijk over het urineverlies van mijn tante. Ik vroeg of de Tena-lady arts was omdat het in dit geval om gevoelige medische informatie ging. Dat vond ze gelul. Daarbij belde ze niet namens Tena, ook niet namens Achmea, maar namens de apotheker die zelf te lui en te krenterig was om een paar vragen aan mijn tante te stellen. De info ging naar de apotheker en dus zat het wel goed.

  Het meisje vroeg of ik de cabaretier was. Dan had ze namelijk een leuke grap: De Nederlandse bejaardenberg verliest dagelijks zo veel urine dat je bijna kan spreken van de Ziekte van Pompen! Of ik hem leuk vond? Ze had hem van haar chef. Die had heel veel van dit soort mopjes. Een drol naast de wc was een drukfout! Zo kon ze nog wel een uurtje doorgaan. Toen vroeg ze of mijn tante thuis was. Ik legde uit dat zij haar scootmobiel naar de scootmobielcarpoolplaats aan het brengen was. Achmea vond de scootmobiel te duur, vandaar het poolen. Of ze later terug mocht bellen?

  Ik zei dat mijn tante nooit aan de telefoon kwam omdat ze bang was dat ze of genaaid werd door een gladjakker van Tele2 of door een engerd van Pretium, die haar een abonnement voor het leven in haar oude maag wilde splitsen, of door iemand van een uitvaartverzekering of??Toen onderbrak de Tena-lady mij met de vraag of mijn tante misschien geïnteresseerd was in andere producten uit het rijke Tena-assortiment. Ik zei dat ik nog een leuk grapje voor haar chef had. Dat Achmea beter zijn naam kon veranderen in Achmea Culpa. Die snapte ze niet.

  Ondertussen was Epke klaar. Ik had hem totaal gemist. En dat allemaal door die Tena-muts, die zei dat ze op moest hangen. Ze werd steekproefsgewijs in de gaten gehouden en als de chef hoorde dat ze gezellig met een cabaretier zat te babbelen dan kon ze het wel schudden. De kans was klein want de chef was in Londen. In het Holland Heineken House. Een sponsoruitje! Hij had namelijk zijn target gehaald. Tien miljoen luiers weggezet. Toen hing ze op.

  Ik vertelde mijn tante wat ik van haar wist omdat de Tena-lady gelekt had. Gelekt namens de apotheker en Achmea.

  ⤸We gaan Epke kijken⤝, lachte mijn tante het gevalletje weg, ⤸ik wil hem zien zwieren, zwaaien, swingen en zweven. En niks anders wil ik meer zien. Tot mijn dood alleen maar Epke. Die onnavolgbare vrolijke jongen! Ik zet hem op mijn computer! Als Appke!⤝

 32. Youp, geeft zo af en toe foute info, en ook is Epke de ene keer al klaar met zijn uitvoering, en aan het eind moet hij nog beginnen. Maar de woordspelingen zijn weer leuk.:)

 33. Vandaag hebben het grootste gedeelte van de dag alle straatlantaarns gebrand. Nu zijn ze allemaal uit. Weet iemand wat er aan de hand is. Is dit in heel Zwolle.

 34. Hier bij ons (ook in zuid) niet Ingrid.

  Goedenavond trouwens! Vandaag weer eens lekker in de tuin gewerkt en daarna nog even naar de Ikea in Hengelo. Wat was het daar rustig zeg!

 35. Omdat er in de buurt velen nog op vakantie zijn,of gewoon niet thuis. Is het echt pikdonker. Liet net de logé hond uit. Je moet op somige plekken gewoon uitkijken waar je liep.

  @Plantje, schiet de tuin een beetje op. Lekker zo rustig bij Ikea, kun je tenminste relaxed winkelen.

 36. De tuin…ach ja… Ik ben nu een heel eind met het hek dat moet voorkomen, dat Sanne beneden aan het water gaat spelen. (En daarvoor eerst 1,5 meter naar beneden dondert.)

  En verder nog even bezien.

 37. @plantje, zijn zo van die trajecten/projecten…….. was hier ook zo, vandaar dat wij na jaaaren, besloten hebben het eens goed aan te pakken.

 38. @Assendörper.

  Gisteren fietste ik over de Assendorperstraat en zag tot mijn grote genoegen dat de urenwijzers van de kerkklokken boven uw woonstee de voormalige Jozefkerk weer de juiste tijd aanduiden.
  Uw inspanningen hebben, ondanks de vakantie van de klokkenhersteller, in korte termijn vruchten afgeworpen.
  Waarvoor dank!

  Ik heb enkele leden van de sociëteit gecontacteerd en wij willen u danken voor het initiatief dat u genomen hebt, door u uit te nodigen een aperitief en een copieuze lunch of diner met ons te nuttigen in de sociëteit of een restaurant naar keuze.

  Ik verneem graag van u.

 39. Wellicht dat ik even langskom JJR, maar eerst kijk ik toch even wat mijn favoriete club Feyenoord doet tegen de plaatselijke fc te Utrecht, rechtstreeks via Eredivisie live uitgezonden vanaf half een.

  Overigens biedt de website “Muziek in de tent” geen uitsluitsel over het programma van vanmiddag.

 40. Overigens biedt de website “Muziek in de tent” geen uitsluitsel over het programma van vanmiddag.

  Hier moet ik mezelf corrigeren: 12 augustus: Go!MMM

 41. Monsieur Joppuh.

  12 augustus: Go MMM

  Catchy songs, melodieuze zanglijnen en stevige riffs zijn de ingrediënten voor de muzikale ??melting pot?? van Go!MMM. Geïnspireerd door bands als the Black Keys, Go back to the Zoo, de Staat en Mano Negra (to name a few) staat Go!MMM garant voor een stevig feest. Sinds 2011 is deze driemansformatie bezig om hun repertoire aan de man te brengen. Rockend, fluisterend of swingend.

  ??You name it, Go!MMM got it??.

  http://www.muziekindetent.nl/index.php?pid=12

  Ik wens u veel plezier met EredivisieLive en hoop op een verdere herrijzenis van de Sleeping Giant van Rotterdam Zuid.
  Ik zelf zal het moeten stellen met de radiouitzending van Langs de Lijn en de samenvattingen met het bord op schoot.

 42. amice JJR, ik heb inmiddels de 4 nummers gedownload en aan een luisterbeurt onderworpen en ik moet zeggen, het klinkt zeer verdienstelijk.

 43. Ach, u had uw omissie reeds zelf geconstateerd en hersteld.

  Maar ik zie helaas een boos gezichtje bij ‘info over’.
  Het is toch veel te mooi weer om je over een tikfoutje druk te maken?

  Beter een tikfout dan een foute tik.

 44. Het was slechts een strikt tijdelijke frustratie amice JJR! 🙂
  Nu ga ik mij volledig concentreren op de wedstrijd en hoop een een goed resultaat van Feyenoord.

 45. Dank u wel voor uw vriendelijke woorden JeanJacques. Ik voel me zeer vereerd met uw uitnodiging en mijn voorkeur gaat uit naar het diner in de sociëteit. Ik ben namelijk erg benieuwd naar de kringen waarin u zich begeeft en neem aan dat dat voornamelijk academische kringen zijn.

 46. Graag gedaan Assendörper, u verdient het!

  Het zijn niet louter academische kringen waarin ik verkeer binnen de sociëteit, of daarbuiten, want er zijn ook vele anderen aanwezig die hun sporen binnen de maatschappij ruimschoots verdiend hebben.
  Men hoeft niet hooggeschoold te zijn om succesvol te kunnen worden in het leven.
  Ik heb de grootst mogelijke bewondering voor diegenen die ondanks een beperkte opleiding toch de maatschappelijke ladder van succes hebben weten te beklimmen, om het even op welk gebied dan ook.
  Niet iedereen krijgt gedurende zijn of haar jeugd dezelfde kansen op goed onderwijs, maar dat wil niet zeggen dat je je daar dan maar bij neer moet leggen.
  Als er later in het leven zich een kans voordoet op persoonlijke verbetering en vooruitgang moet men die met beide handen aangrijpen.

  Een mooi voorbeeld is mijn goede vriend Hennie van der Most, welbekend van o.a. de Bonte Wever en de voormalige nucleaire installatie in Kalkar te Duitsland.
  Of de, ons helaas op te jonge leeftijd ontvallen, redder van PEC Zwolle, Marten Eibrink.
  Zonder noemenswaardige opleiding toch een zakelijk imperium uit de grond weten te stampen.

 47. Oh JeanJacques, dan zal ik mij in die soos ook wel thuis voelen. Zoals je inmiddels wel weet, ben ik na het gymnasium met mijn studie gestopt en ben al schoffelend toch redelijk succesvol geworden. Ook ik heb bewondering voor diegenen die met weinig opleiding toch de maatschappelijke ladder van succes weten te beklimmen maar niet iedereen lukt dat. Hebt u veel bekende vrienden?

 48. Heer Assendörper.

  Het zou natuurlijk handig zijn om eerst met elkaar in contact te treden om e.e.a. een vervolg te kunnen geven.
  Want om hier nou de naam en locatie van de sociëteit en/of onze persoonlijke gegevens openbaar te maken lijkt mij niet zo’n geweldig plan.
  Ik vermoed dat er dan allerlei ongenode en ongewenste sujetten opduiken die hun onaangepaste gedrag niet weten te beheersen.

  Daarom wil ik voorstellen om rond de klok van vier uur elkaar te treffen bij de Jozefkerk aan de Assendorperstraat, alwaar wij dan gezamenlijk kunnen genieten van de door u weer in gang gezette uurwijzers van de kerkklok.
  Dit sluit dan mooi aan op het fietstochtje welke ik zo dadelijk ga ondernemen.

  Schikt dat u?

 49. Goh, ik heb ook nog even gekeken op het assendorperplein, de muziek kon mij slechts ten dele bekoren maar het initiatief is natuurlijk altijd goed. En het Grolsch van Eureka uit een beugelfles smaakte mij meer dan behoorlijk.

 50. Op een zonovergoten en windstil terras van het wijkcentrum de Enk heb ik mogen genieten van de muziek en een paar glazen van het lekkere Belgische bier ‘La Chouffe’.
  Schuin onder het weelderig groene bladerdek van enkele oude linden, die naar verluidt meer dan 100 jaar oud zijn, werd ik, hoogstwaarschijnlijk vanwege mijn innemende persoonlijkheid, als enige keurig bediend door de dienstdoende bardame, terwijl de overige aanwezigen werden geacht hun consumpties zelf binnen op te halen.
  Deze dame was gestoken in een rood gekleurd koket zomerjurkje met ter hoogte van haar prachtig gevormde boezem een oriëntaalse afbeelding.
  Haar benen die tot in de hemel leken te reiken waren ook een genot om te mogen aanschouwen.
  Ik deelde de terrastafel met een gezelschap van enkele keurige heren en een charmante dame, die vroegen of ze aan mochten schuiven, met wie ik daardoor in een geanimeerd gesprek geraakte.

  Kennelijk kon niet iedereen de muziek waarderen, want rond de klok van drie uur zag ik een sympathiek ogende man, met een zwart shirt met witte opdruk ter hoogte van de linkerborst rond zijn corpulente lichaam gespannen, vanaf Eureka op de fiets stappen om te vertrekken.
  Deze persoon heeft een prachtig muzikaal hoogstandje gemist, aangezien de spelende band toen pas echt op stoom kwam.

  Het prachtige Assendorperplein en de rest van de wijk Assendorp kunnen qua grandeur de vergelijking met het Parijse Montmartre moeiteloos doorstaan en net als daar zijn hier vogels van diverse pluimage vertegenwoordigd.
  Ik hoop dat bij de volgende editie van Muziek-in-de-Tent het zonnetje ons weer zal verwennen met haar warme stralen, want het leverde een feeëriek kleur- en lichtspel op onder de lindebomen.

 51. Bericht door Jan Bijstand, op 12 augustus 2012 om 14:10
  jjr,
  Zou u mij ook kunnen oppikken bij de soos, of pas ik niet bij u IQ.

  Alhoewel ik u dat graag zou willen gunnen, denk ik dat u zich meer hier thuis zult voelen.

 52. Kennelijk kon niet iedereen de muziek waarderen, want rond de klok van drie uur zag ik een sympathiek ogende man, met een zwart shirt met witte opdruk ter hoogte van de linkerborst rond zijn corpulente lichaam gespannen, vanaf Eureka op de fiets stappen om te vertrekken.

  Het lijkt erop dat u mij gespot heeft Jean Jacques, en dat ik het mooiste van het concert gemist heb. Edoch, ik had andere plannen verderop in de fraaie Zwolse binnenstad. Jammer dat u mij niet even gecontact had, ik had graag even met u van gedachten gewisseld over allerlei zaken die het leven de moeite waard maken. De beugelflesjes werden goed op temperatuur bij Eureka geserveerd! Uw tip in dezen was zeker gerechtvaardigd.

 53. De opdruk, zo kan ik u verklappen betreft een symbool van een schitterend etablissement in Edinburgh, genaamd “the White Hart Inn” gevestigd aan de Grassmarket aldaar!

 54. Wat een heerlijk weekend gehad! Door vrijdag thuis te werken en om zes uur te beginnen kon mijn weekend lekker vroeg beginnen. Gisteren ook weer in de ochtend in de tuin gewerkt. En ’s middags lekker op de fiets Zwolle door! Kleine Veerweg, Engelse Werk… nog even over de kermis gestruind; tot groot vermaak van Sanne.

  Heerlijk!

 55. En niet te vergeten: vrijdagavond nog even lekker gevist op de IJssel! Helaas niets mogen vangen, maar wat een schitterende manier van in de natuur zijn!

  Enige verstorende factor was een stel jongens aan de kant van Hattem. Volgens mij waren ze met carbid aan het schieten en dat vond ik nog tot daaraantoe. Maar het constante geroep van “k@nker dit” en “k@nker dat” vind ik bijzonder storend! Het was ook maar goed dat de IJssel er tussen zat…anders had ik er denk ik nog wat van gezegd. En in de moderne tijd kom je er dan vaak slechter vanaf…

 56. JeanJacques, het was me een waar genoegen u te hebben leren kennen. Ik ben erg onder de indruk geraakt van uw mooie verhalen en hoop u binnenkort in de sociëteit weer te ontmoeten.

 57. Ja, Assie, doe ook even n goed woordje voor mij. JJR heeft mij duidelijk gespot op het Assendorperplein, maar wellicht ontbrak hem de moed mij uit te nodigen om aan te schuiven. Overigens: is dit Monmartre achtige plein naar jou vernoemd Assie?

 58. Doeksen en Joppuh, zijn jullie ook zo onder de indruk van JeanJacques? Dat prachtige plein met die statige herenhuizen, waarvan de meeste in classicistische stijl zijn gebouwd, is naar mij vernoemd Joppuh.

 59. Volkomen terecht Assendorpert, dat het mooie plein naar u vernoemd is. Ook het weer functioneren van de kerkklok van de Jozefkerk aan de Assendorperstraat (die natuurlijk ook naar u vernoemd is) is een grote verdienste van u. Zo blijkt maar weer terecht, reeds eerder gememoreerd door JJR, dat eenvoudige ambachtslieden als de schoffelaar tot grootse prestaties in staat zijn!

 60. @Joppuh, we kunnen niet alles hebben blijkbaar. Maar een ieder van ons heeft op zijn/haar manier genoten. Ben niet bij de Enk geweest, alleen bij Eureka, daar heb ik heerlijk op het muurtje van de zon,muziek, mensen, en mijn wijntje zitten genieten.
  Vind er altijd een gezellige sfeer, van oude en jonge mensen hangen. Zeker al het lekker weer is.

 61. Goh Ingrid, dan stond ik ongemerkt toch vlakbij je, JJR had mij al zo treffend omschreven. Ik stond voor Eureka aan het eerste sta-tafeltje met een heerlijke beugelfles Grolsch te genieten van de muziek. Alleen toen het laatste nummer voor de pauze werd aangekondigd en dit nummer mij niet zo beviel besloot ik dat het tijd werd de Zwolse binnenstad aan een nadere inspectie op horeca gebied te onderwerpen!

 62. @Joppuh, dan hebben we elkaar inderdaad net mis gelopen. Heb tot aan de pauze op het muurtje rond de fietsenstalling gezeten. En ben in de pauze bij Eureka een wijntje gaan halen.:(

 63. RTL 7 13-08-2012 22:00 – 23:10

  Fritz Korbach: Tot de houten jas

  Documentaire waarin het leven wordt getoond van de kleurrijke voetbaltrainer Fritz Korbach. Hij stond bekend om het Fritz Korbach-effect: ergens aan de slag gaan en meteen succes oogsten.

 64. @Assendörper.

  Het genoegen was geheel mijnerzijds en ik vind uw kennis en inzichten over de classicistische architectuur en bouwkunst fenomenaal.
  Ook uw argumentatievormen zijn navenant uitzonderlijk te noemen.

  De overige leden van de sociëteit zijn tevens onder de indruk van de wijze waarop u uw leven vorm heeft weten te geven en willen u dan ook voordragen als nieuw lid.
  Wel moet gezegd worden dat de ballotagecommissie zeer selectief en streng haar werk doet en uw professie van schoffelaar bij enkelen van hen op weerstand kan stuiten.

 65. Monsieur Joppuh.

  Het is inderdaad zeer spijtig dat wij elkaar niet hebben kunnen ontmoeten, maar ik was dan ook niet op de hoogte van het feit dat u de wegfietsende persoon was.
  Uw gezicht heb ik ook niet goed kunnen zien, maar uw imposante lichaamsbouw heeft een onvergetelijke indruk achtergelaten.
  Wellicht treffen wij elkaar bij een volgende gelegenheid en drinken wij dan enkele alcoholische versnaperingen.

 66. Dat mag ik hopen Jean Jacques, u gaf een dermate adequate beschrijving dat ik mezelf onmiddellijk herkende. Overigens heb ik vanavond met Assendorper en zijn lieftallige wederhelft bij mijn favoriete etablissement ook nog enige biertjes gedronken.

 67. JeanJacques, die kennis en inzichten heb ik opgenomen tijdens mijn gymnasiumperiode. Daarna ben ik een beetje tussen de wal en het schip geraakt en ben uiteindelijk schoffelaar geworden. Ik hoop van harte dat mijn beroep niet op weerstand zal gaan stuiten bij de overige sociëteitsleden. Ik doe mijn werk nog steeds met heel veel plezier en dat moet voor de ballotagecommissie toch doorslaggevend zijn?

 68. Het was zeker gezellig Assendorper, helaas moest ik mij beperken in het gebruik omdat ik de zwarte bolide (een bescheiden middenklasser) nog naar huis moest brengen.

 69. @JJR, beantwoord je mijn vraag die ik gesteld hen op het topic:
  Sp wil gratis telefoon…
  Omdat het onderwerp al off topic is/was mag het hier ook. Houden we ons tenminste aan de regel dat we ons tot het onderwerp van het tpic “moeten”beperken.

 70. Dear gentlemen.

  Ik ben blij te vernemen dat u onderling een bijzondere band hebt weten te ontwikkelen en een gezellig samenzijn niet schuwt.

  Heer Assendörper, de ballotagecommissie bestaat uit enkele conservatieve lieden die graag naar de letter van de wet van het toelatingsbeleid van onze sociëteit hun werk uitvoeren.
  Maar door de grote steun die het verzoek onder de overige leden geniet, zie ik het derhalve bijzonder positief in.

 71. JeanJacques, ik verheug mij erop dat de commissie positief reageert om mij toe te laten tot dat selecte gezelschap en ik kan u verzekeren dat geen enkel lid daar spijt van krijgt.

 72. Eveneens Assendorper, maar ik was toch echt degene die moest rijden.

  Vrienden, voor vanavond neem ik afscheid. Er is een veelbelovende documentaire over Fritz Korbach nu op RTL7 en die wil ik niet missen. Aansluitend nog een spannende aflevering van de Deense Krimi The Killing dus de avond is weer gevuld. Een goede nacht gewenst!

 73. Bericht door Assendörper, op 13 augustus 2012 om 21:59
  JeanJacques, ik verheug mij erop dat de commissie positief reageert om mij toe te laten tot dat selecte gezelschap en ik kan u verzekeren dat geen enkel lid daar spijt van krijgt.

  Wat is er zo leuk aan zo’n sociëteit dan?
  Als mensen met je beroepskeuze zo’n moeite hebben zou ik er persoonlijk al niet meer veel zin in hebben. Maar dat kan ook met mijn onbekendheid met het fenomeen te maken hebben.

 74. Bericht door JeanJacques Rousseau, op 13 augustus 2012 om 19:01
  Bericht door Prikkeprak, op 13 augustus 2012 om 17:37

  Handig voor de lezers onder ons die níet zo vaak reageren en zich misschien net als ik niet echt uitgenodigd voelen om zich in gesprekken hier te mengen, omdat een klein clubje veelposters hier de dienst lijkt uit te maken. Let op: ik schrijf LIJKT, voordat iemand daar weer een waarde-oordeel aan verbindt.

  Helder betoog Prikkeprak.

  Binnen de sociëteit waar ik lid van ben denkt men er in unanimiteit eender over.
  Waarschijnlijk zullen de elitetroepen nu wel weer gemobiliseerd worden om jou eensgezind en krachtdadig van repliek te dienen.
  Er zijn al mensen verjaagd en velen durven niet te reageren bang als men is de toorn van enkelen te wekken.

  En anders reageert er wel even één van hen onder een andere naam en zegt dan dat ie de Admin een melding gedaan heeft over jouw ‘wangedrag’.
  [/quote]
  JJR, Ingrid heeft ook al enkele vraagtekens bij bovenstaande reactie van je geplaatst.

  Hoe kom je erbij, dat mensen bang zijn om de “toorn” van enkelen te wekken? Ik zelf ben een keer telefonisch bedreigd op basis van een reactie hier op het weblog; verder verloopt het volgens mij allemaal redelijk beschaafd.

  Ik ben het met Ingrid eens, dat je in het betreffende topic nogal sterke beschuldigingen uit.

  Ik kan me niet herinneren, dat mensen hier (onder hun eigen of een andere naam) aangegeven hebben dat ze wel even melding bij de Admin doen.

  Daarnaast mag duidelijk zijn (heb ik ook al eerder aangegeven), dat de Admins hun eigen overleg hebben. “Vaste reageerders” hebben geen invloed op het beleid van de Admins. “Vaste reageerders” krijgen gewoon dezelfde behandeling. Als ik bijvoorbeeld off topic ga word ik net zo goed gewaarschuwd!

  Prikkeprak doet gewoon mee aan de discussie en wordt helemaal niet buitengesloten. Ik waardeer zijn/haar inbreng en zeker de volwassen manier van reageren die gebruikt wordt. Ik vind het wel jammer, dat hij/zij het gevoel heeft dat er enkel op “nieuwelingen” gereageerd wordt om ze de kop in te drukken; niet om wat ze zeggen.

 75. @Plantje ; ik neem die JJR absoluut niet serieus, en steek er dus ook geen energie in. Anderen doen dat wel, en/of spelen z’n spelletje mee.

 76. Daar heb je wel een punt drama. Ik hou me ook regelmatig stil, maar ik vind het niet gepast dat hij in het topic “SP wil gratis telefoonnummer voor sociale dienst ” doet alsof het hier één vast clubje is waar niet tussen te komen is.

 77. Goedenmorgen.

  Monsieur JJR, heeft u het programma over wijlen de heer Fritz Korbach gezien? Het was een mooi eerbetoon en prachtig muzikaal omlijst.

 78. @Plantje, ben het helemmal met je eens.

  hou me ook regelmatig stil, maar ik vind het niet gepast dat hij in het topic “SP wil gratis telefoonnummer voor sociale dienst ” doet alsof het hier één vast clubje is waar niet tussen te komen is.

  Wacht ook nog steeds op zijn reactie,op mijn vragen.

 79. @ Joppuh, op 11 augustus 2012 om 09:48; Zéér aansprekende Youp! Lees em nu pas. Zit mooie Sacha toch aardig in de maag met Rick Niemand. Sacha zal hem wel versierd hebben, zo’n type.
  Héérlijk te lezen dat de TeleTroepToeTerT nu weer een hetze tegen Mart heeft gevoerd. Lijkt me een lastig iets “jaloezie en niet gunnen”. Zag de kop boven de “opener van gister liggen” (uiteraard laten liggen). Iets met Olympische uberhelden oid: tja.
  Vind in tegenstelling tot Youp, dat Mart wel humor aansprekend en juist lekker skerp interviewd. Al vindt Youp wellicht dat iedereen die niet zijn humor heeft, geen humor heeft. Maar da’s dan zijn perceptie. Genoten van het Sven, minister Schippers, Mart interview. Maar daar heb ik hier al wat over geschreven.
  Appke en

  Ze werd steekproefsgewijs in de gaten gehouden en als de chef hoorde dat ze gezellig met een cabaretier zat te babbelen dan kon ze het wel schudden. De kans was klein want de chef was in Londen. In het Holland Heineken House. Een sponsoruitje!

  .

  Mijn Grolsch-ideetje ging overigens over een concurrerend Grolsch Gladiatoren Gebouw. Wel met HHH samenwerken natuurlijk…ut loopt dagelijks moeiteloos vol. Maximaal en Twents (Oosten) zouden toverwoorden kunnen zijn. Businessplan deftig op tijd aanbieden aan IOC-lid (toch nog?) Prins Pils.

  Murdock en Berlusconi misbruiken om al hun relaties te bespelen. Sponsoruitjes etc…. Desnoods na wat Nederlandse meisjes naar de vieze, ouwe mannetjes te sturen. We hebben wel wat kandidaten in ons mooie land, die om uitzending zouden zitten springen. We zijn al uniek met 1 huis in 2016 gewoon 2.

  Denk Gulzig, denk Groot, denk Goudblond, denk Grolsch …. zoiets.

  * Het zonnetje is er weer op het stoeltje buiten. Er ligt er hier al weer 1 op ’t dakterras en gister heerlijk spontaan met 2 maten op een volle Milligerplaya gelegen. Maak er wat van mensen!

 80. Een bezoeker van Stap (afgelopen zaterdag) had ook een soort soortgelijke “Niemand” bijnaam. Best hard, té hard vind ik…temeer omdat het een zeer aardige gozer is. Maar ja, Westenholte was nou 1x Westenholte…met een “Witte God” én een “Jezus”.

  Goed te lezen dat jullie nog steeds van het zéér gevarieerde Tentmuziek genieten. Vond Zwolse Esther Groenenberg ook erg goed, ze was de zanglerares van drama (geloof ik). Larry, enkele anderen en ik hebben elkaar daar eens ontmoet. Krijg nog elke keer een aankondiging in de mail. Maar eergister wilde ik de finales van de O.S. én Ajax op de live-stream (bij de oudste) meekijgen…Beneden stond het beste radioprogramma ooit aan: Langs de Lijn natuurlijk. Basketbal was gaaf om te volgen. Niet in de laatste plaats om Mart’s commentaar! Heb nog wat uitspraken opgeschreven, voor mezelf. Toch maar weggemikt; je kunt niet alles bewaren.
  Hopelijk niet de herinnering aan de instelling van de hockeyheren tegen….Duitsland. 1 zei er ook nog: “Ja, we hebben er alles aan gedaan om in de flow te blijven, maar het is net niet gelukt”….

  HANDSOME POETS is in elk geval wél een hit.

 81. @ Ingrid en Plantje, veel mensen zijn jaloers, hebzuchtig, egocentrisch, of bijvoorbeeld zonder vrienden en/of lef. Tja, dan rest weinig anders dan anderen zo anoniem mogelijk (natuurlijk) op hun fouten (in hun ogen) te wijzen. Negeren; zonde van de tijd.

  En als er verdorie IETS kostbaar is….

 82. Op het 3zorg-topic net precies nog een mooie aanvulling. Het zijn reacties die vaak zijn

  …..afgewerkt met een toefje afgunst en geserveerd in een bakje pure kift.

 83. Dhr. Joppuh,
  U kunt goed met de soosganger de discusie aan.
  Zeer knap, ik geniet van de woorden die ik niet begrijp, u maakt het begrijpend voor mij, waarvoor mijn dank.;)

 84. Bericht door drama, op 14 augustus 2012 om 00:10
  @Plantje ; ik neem die JJR absoluut niet serieus, en steek er dus ook geen energie in. Anderen doen dat wel, en/of spelen z’n spelletje mee.

  T.J? I presume?

  Maar waarom noem je mijn naam dan toch steeds?
  Daarom toch bedankt dat je er energie in steekt om het spelletje mee te spelen!

  Als dank, bij deze voor jou een cadeautje.

 85. @Ingrid.

  Waarom zou ik mij de moeite getroosten om jou te antwoorden als jij niet eens de moeite neemt om die bijdrage van mij goed te lezen en te begrijpen?

  Iets met achteruitgang van lees- en leervermogens wellicht?
  Of bewust?

 86. Bericht door dick, op 14 augustus 2012 om 12:50
  @ Ingrid en Plantje, veel mensen zijn jaloers, hebzuchtig, egocentrisch, of bijvoorbeeld zonder vrienden en/of lef. Tja, dan rest weinig anders dan anderen zo anoniem mogelijk (natuurlijk) op hun fouten (in hun ogen) te wijzen. Negeren; zonde van de tijd.

  En als er verdorie IETS kostbaar is….

  Inderdaad Dick. Maar trollen kan hij als de beste! Tegen beter weten in reageer ik regelmatig weer.

 87. Bericht door drama, op 14 augustus 2012 om 00:10
  @Plantje ; ik neem die JJR absoluut niet serieus, en steek er dus ook geen energie in. Anderen doen dat wel, en/of spelen z’n spelletje mee.

  Goed gezien Drama, een kind doet de was!:D

 88. Bericht door JeanJacques Rousseau, op 14 augustus 2012 om 18:42
  @Ingrid.
  Iets met achteruitgang van lees- en leervermogens wellicht?
  Of bewust?

  Daar heb ik nou respect voor.
  Iets met achteruitgang van lees- en leervermogens wellicht? mr. JJR?

 89. Dhr. Joppuh,
  U kunt goed met de soosganger de discusie aan.
  Zeer knap, ik geniet van de woorden die ik niet begrijp, u maakt het begrijpend voor mij, waarvoor mijn dank

  U op uw beurt dank voor de positieve woorden, positievo, u doet uw nickname alle eer aan. En ik, ik ben slechts een middelbaar opgelied iemand die zich destijds op latere leeftijd door zelfstudie in de avonden heeft wete nverder te ontplooien. graag had ik deel uitgemaakt van het studentenleven destijds. De band die dan wordt opgebouwd is boor het leven en dat ervaar ik nog steeds als een gemis. Niettemin ben ik er in geslaagd een maatschappelijk redelijk geslaagd en prettig leven te leiden. De dialoog met Jean Jacques Rousseau ga ik graag aan omdat hij over inhoud beschikt en daarbij toch knap weet te relativeren met de nodige geestige kwinkslagen. Je moet echter wel goed tussen de regels door kunnen lezen.

 90. Waarom zou ik mij de moeite getroosten om jou te antwoorden als jij niet eens de moeite neemt om die bijdrage van mij goed te lezen en te begrijpen?

  Iets met achteruitgang van lees- en leervermogens wellicht?
  Of bewust?

  Bewust is het niet.

  Dus snap ik het blijkbaar niet. En jij mag graag uitleg geven. Dus graag zou ik wat verdere toelichting van je willen hebben. Over wat he hier mee bedoeld?

  Binnen de sociëteit waar ik lid van ben denkt men er in unanimiteit eender over.
  Waarschijnlijk zullen de elitetroepen nu wel weer gemobiliseerd worden om jou eensgezind en krachtdadig van repliek te dienen.
  /quote]

  Vind dit nog al een beschuldiging. Om hoeveel leden van de sociëteit gaat het dan? Die zich hier “weggepest” zijn.

  En anders reageert er wel even één van hen onder een andere naam en zegt dan dat ie de Admin een melding gedaan heeft over jouw ‘wangedrag’.

  En op hoe weet jij zeker dat dit door één van de vaste bezoekers is gedaan.

  Ja ik voel me “aangesproken”om dat ik ook bij de groep vaste reageerders behoor.

 91. Ik heb inderdaad wel eens gezien dat mensen onder een andere nick name inlogden om zo als “tweede persoon” deel te nemen aan de discussie om vervolgens zijn andere persoonlijkheid bij te staan. Maar dit betrof telkens juist niet de vaste reageerders! Bovendien werden dergelijke figuren adequaat door de Admins terecht gewezen.

  Als ik een probleem heb met de wijze waarop iemand reageert kan ik me in het chat log tot de admins richten. Of ze een mail sturen (daar hebben ze toen ik telefonisch bedreigd ben ook goed op gereageerd!)

  Ik zie niet in waarom je onder een andere naam zou inloggen en de admins aan zou spreken.

 92. Bericht door Plantje, op 13 augustus 2012 om 23:32
  Wat is er zo leuk aan zo’n sociëteit dan?
  Als mensen met je beroepskeuze zo’n moeite hebben zou ik er persoonlijk al niet meer veel zin in hebben. Maar dat kan ook met mijn onbekendheid met het fenomeen te maken hebben.

  Natuurlijk weet ik nu nog niet of die sociëteit wel leuk is, maar ben wel een beetje nieuwsgierig naar de overige leden van die sociëteit. Als ik in de sociëteit verneem dat mensen moeite hebben met mijn beroepskeuze dan zal ik ze zeggen dat het schoffelwerk ook gedaan moet worden.

 93. Onder een andere naam posten mag hier niet. En terecht. Volgens mij wordt daar inderdaad goed op toegezien. Soms zelfs iets te streng, toen 2 personen in hetzelfde pand met dezelfde internetverbinding en dus hetzelfde IP-adres postten duurde het te lang voordat de Admin de fout in zag. Tegenwoordig met het mobiele internet werkt een IP-check nog maar ten dele. Het is dus heel lastig geworden voor de Admin om dit soort overtredingen te detecteren. Maar de spelregels[/url]
  zijn in ieder geval duidelijk hierover.

  Op andere sites kan het gebruik van verschillende nicknames weer heel goed. Op De Speld bijvoorbeeld is het voor een enkeling zelfs een sport om steeds te wisselen van nickname (afhankelijk van het onderwerp) en toch herkenbaar voor de vaste bezoeker te blijven. (De “familie” Paulus doet dat bijvoorbeeld heel leuk.)

 94. Geweldige, lange, open en eerlijke persconferentie van ome Lowie!

  Opstelling voor morgenavond, systeem, reserve-aanvoerder (Kuijt), The Hunter voor Persie. De wissels. —tegen Bertje: “Ik beantwoord geen suggestieve vragen naar het verleden toe”.

  Bertje noemde de meeting al “bijna legendarisch”. Waar is de persconferentie integraal terug te zien/lezen? 😀

 95. quote]Wanneer gaat het hier weer over sex of humor? Of sex en humor?
  [/quote]ik heb liever geen sex op tv, ben veel te bang dat ik eraf val, zeker met die flatscreens van tegenwoordig![

 96. @ 22:51 Gelukkig blijven er dan nog plekkies genoeg over.

  Killing…las wat over een wollen trui die zelfs (heel) terugkwam nadat er een mes in was gestoken en de trui vol bloed zat 🙂 Veel plezier!

 97. Ja Tim, die heb ik ook al een hele tijd gemist. Hij is wel terug van vakantie, maar volgens mij druk bezig met zijn bijbaantje. Af en toe maakt hij schitterende foto’s van het uitzicht dat hij heeft vanaf zijn werkplek.

 98. Bericht door dick, op 14 augustus 2012 om 12:50
  @ Ingrid en Plantje, veel mensen zijn jaloers, hebzuchtig, egocentrisch, of bijvoorbeeld zonder vrienden en/of lef. Tja, dan rest weinig anders dan anderen zo anoniem mogelijk (natuurlijk) op hun fouten (in hun ogen) te wijzen. Negeren; zonde van de tijd.

  En als er verdorie IETS kostbaar is….

  Inderdaad, als er iets kostbaar is, dan is het wel tijd.
  Met name de tijd die jij verspild op je werk door veelvuldig allerlei fora te bevuilen met je oeverloos gezwets en manisch-obsessief reageergedrag.
  En dat terwijl de brave burgers in jouw werkgebied weer een lastenverhoging voorgeschoteld krijgen, omdat binnen de organisatie die jou betaald de financiële tekorten oplopen.

 99. Je bedoelt waarschijnlijk “verspilT” en “betaalT”.

  Ik zou maar snel van het internet af gaan, want je vermogen correct Nederlands te gebruiken holt zienderogen achteruit! 😀

  Bericht door JeanJacques Rousseau, op 15 augustus 2012 om 07:18
  @Ingrid.

  Waar schrijf ik dat er leden van de sociëteit weggepest zijn?

  Hier haalt Ingrid dat uit JJR:

  Bericht door JeanJacques Rousseau, op 13 augustus 2012 om 19:01
  Binnen de sociëteit waar ik lid van ben denkt men er in unanimiteit eender over.
  Er zijn al mensen verjaagd en velen durven niet te reageren bang als men is de toorn van enkelen te wekken.

  En inderdaad, er staat niet letterlijk, dat het mensen van je sociëteit zijn die verjaagd zijn. Het zijn de mensen van je sociëteit die er ook zo over denken en daarnáást weet je zeker dat er mensen verjaagd zijn. Laat je sociëteitsleden anders lekker mee discussiëren in plaats van offline zeuren over hoe het er hier aan toegaat.

 100. Bericht door Plantje, op 15 augustus 2012 om 07:39
  Je bedoelt waarschijnlijk “verspilT” en “betaalT”.

  Dat is gedaan om jou te plezieren, vroege vogel.

 101. Bericht door Plantje, op 15 augustus 2012 om 07:39

  En inderdaad, er staat niet letterlijk, dat het mensen van je sociëteit zijn die verjaagd zijn. Het zijn de mensen van je sociëteit die er ook zo over denken en daarnáást weet je zeker dat er mensen verjaagd zijn. Laat je sociëteitsleden anders lekker mee discussiëren in plaats van offline zeuren over hoe het er hier aan toegaat.

  Het gaat dus met nadruk niet enkel om de sociëteitsleden, maar vooral ook om de overige inwoners van Zwolle en andere geïnteresseerden die graag zouden willen mee reageren maar bij wie de lust om te reageren ontnomen wordt.
  Want Prikkeprak is bijvoorbeeld geen lid van de sociëteit, maar maakte wel terecht opmerkingen over deze kwestie.
  Dergelijke geluiden zijn ook verder in het Zwolse te hoeren, maar dan moet je je wel op een sociale manier onder de mensen begeven i.p.v. alleen maar redeneren vanuit je enggeestige leefwereldje van achter, of voor, je beeldscherm.

 102. Een bekend wandtegelspreukje zegt: ’s Morgens voor de koffie niet zeuren’.

  Voeg daar maar aan toe: ‘… en ook niet internetten’.

 103. Ik heb de koffie uren geleden al genuttigd.

  Ben inmiddels al terug van de tandarts. Fijn hoe vrolijk en plezierig mijnheer Bashir te werk gaat. Dat maakt het boorwerk een stuk prettiger!

 104. The Killing. Nog drie afleveringen deze week. Tot nu toe alle 17 afleveringen gezien, en ’t blijft razend spannend.
  En volgende week krijgen we een nieuw vervolg…..

 105. Nee, echt voor mijn plezier kan ik het nog niet noemen Joppuh. Maar het is wel een stuk minder erg dan wanneer ze ook nog eens kortaf zijn!

 106. Vanavond wordt voor de 6e keer de Mariaprocessie gehouden in en rond de Onze Lieve Vrouwebasiliek. Om 18.45 begint de processie die loopt om de kerk en rond 19.00 uur de basiliek intrekt. Dat u het weet.

 107. Ik ben toch maar over mijn eigen grenzen heengegaan en heb besloten om het chatlog voor het eerst in mijn leven te bezoeken. Ik zie dat ik aardig wat losgemaakt heb met mijn reactie op Japser in het topic over gratis telefoneren met inkomens- of werkconsulenten. Jammer dat Japser zelf tot nu toe geen antwoord heeft gegeven op mijn tegenopmerking over vermeend egocentrisme en zich niet mengt in de nu ontstane discussie.

  Ik begreep van Plantje dat dit forumonderdeel vooral bedoeld is om in het nieuwsforum ontstane offtopicgesprekken te continueren, maar wat schetst mijn verbazing?

  Ook dit forumonderdeel is zeer sterk vervuild met ten eerste allerhande kul en ten tweede het delen van lief en leed door de vaste reageerders, waarbij ik me afvraag of mensen dat niet beter gewoon via msn of een sociaal medium met elkaar kunnen delen.

  Wat heb ik er bijvoorbeeld aan om te weten hoe de ogen van Joppuhs mondhygiëniste eruit zien? Of om bevestigd te zien dat Dick het liefst alle topics gevuld ziet met sex en/of humorgerelateerde opmerkingen? Tegen het delen van lief en leed heb ik op zich niets, maar topics worden er ontzettend onoverzichtelijk door. Bovendien begreep ik dat vaste/ingeschreven reageerders de mogelijkheid hebben met elkaar te communiceren via email..

  Ik ken dhr. Rousseau overigens niet, maar ik kan de humor die in zijn bijdragen doorklinkt wel waarderen. Denk dat dat makkelijker gaat als je je niet persoonlijk betrokken bij de groep voelt.

  Dat de sfeer hier bepaald wordt door een select groepje is me inmiddels overduidelijk, waar het tot een paar dagen geleden bij sterke vermoedens bleef. Ik dank Plantje daarom voor het me wijzen op dit chatlog.

  Hoe hard men nu ook zijn best doet om JJR persoonlijk ter verantwoording te roepen over zijn aan mij (!) gerichte uitspraak, het tegendeel wordt in dit forumonderdeel bewezen. In chatlog nummer 54 wordt een en ander zelfs bevestigd door twee leden: als zij menen dat iemand van de incrowd verdediging nodig heeft dan doen zij dat.

  Hoe kinderachtig en hoe overbodig…
  Ik sta zelf in voor al mijn uitspraken, daar heb ik geen achterhoede voor nodig.

 108. Wat heb ik er bijvoorbeeld aan om te weten hoe de ogen van Joppuhs mondhygiëniste eruit zien?

  Dit is een Chat Log. Een log waar bezoekers, bekenden of weblogvrienden met elkaar kunnen ‘praten’ over datgene wat hun bezighoudt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Chat Log 56 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

  Naast het Chat Log bestaat er al een succesvol Politiek Log. Het Algemeen Log is ooit bedoeld geweest voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips. Voor dit laatste is een Chat Log een alternatief. Daar zouden bijvoorbeeld ook ervaringen over voetbal een plaatsje kunnen krijgen. Dus: het Algemeen Log gebruiken voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips, en het Chat Log voor een aangename conversatie.

  Daarom plaats ik dus gewoon dit soort reacties, meneer Prikkeprak, en inderdaad, als je het niet interesseert staat het je vrij om het lekker over te slaan. Ik probeer je niets op te dringen en beschouw mijn post niet als vervuiling van een chatlog.

 109. Toch maar even reageren…

  In de eerste plaats sta ik natuurlijk ook in voor mijn eigen uitspraken.

  Zo wordt het chat log voorgesteld door de Admins:

  Chat Log 55
  donderdag 09 augustus 2012
  Dit is een Chat Log. Een log waar bezoekers, bekenden of weblogvrienden met elkaar kunnen ‘praten’ over datgene wat hun bezighoudt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Chat Log 56 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

  Naast het Chat Log bestaat er al een succesvol Politiek Log. Het Algemeen Log is ooit bedoeld geweest voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips. Voor dit laatste is een Chat Log een alternatief. Daar zouden bijvoorbeeld ook ervaringen over voetbal een plaatsje kunnen krijgen. Dus: het Algemeen Log gebruiken voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips, en het Chat Log voor een aangename conversatie.

  Ik zie dat ik aardig wat losgemaakt heb met mijn reactie op Japser in het topic over gratis telefoneren met inkomens- of werkconsulenten.

  Dat valt nog wel mee 🙂 Er zijn heftigere discussies geweest hoor 😉

  Ik begreep van Plantje dat dit forumonderdeel vooral bedoeld is om in het nieuwsforum ontstane offtopicgesprekken te continueren, maar wat schetst mijn verbazing?

  Dat heb je dan verkeerd begrepen. Wat ik bedoelde was: in de reacties op een nieuwsberichten is het NIET de plaats om off topic te reageren. Soms heb ik zelf de behoefte om verder te gaan in een discussie die off topic is gegaan bij een nieuwsbericht. In zo’n geval nodig een discussiepartner graag uit naar het chat log. Dat houdt niet automatisch in, dat het chat log er enkel is voor het “doordiscussiëren” op nieuwsberichten.

  Ook dit forumonderdeel is zeer sterk vervuild met ten eerste allerhande kul en ten tweede het delen van lief en leed door de vaste reageerders, waarbij ik me afvraag of mensen dat niet beter gewoon via msn of een sociaal medium met elkaar kunnen delen.

  Dit forum onderdeel is dus niet vervuild, maar wordt precies gebruikt voor datgene waar het voor bedoeld is.
  De meeste mensen hier op het Weblog zitten niet in mijn Facebook/MSN/Twitter groepen. Dat vind ik ook niet nodig; dit chat log is een prima plek om met deze mensen te “kletsen”.

  Tegen het delen van lief en leed heb ik op zich niets, maar topics worden er ontzettend onoverzichtelijk door.

  Wanneer mensen dat in reacties op nieuwsberichten doen heb je helemaal gelijk. Hier in het chat log maakt dat niets uit; dat hoeft niet overzichtelijk te zijn.

  Bovendien begreep ik dat vaste/ingeschreven reageerders de mogelijkheid hebben met elkaar te communiceren via email..

  Daar viel JJR ook al zo over. Wat is er het probleem aan? Het is een functionaliteit waarin WLZ heeft voorzien aangezien je bij het registreren je E-mail adres moet opgeven. Stukje service; verder niets bijzonders.

  Ik ken dhr. Rousseau overigens niet, maar ik kan de humor die in zijn bijdragen doorklinkt wel waarderen. Denk dat dat makkelijker gaat als je je niet persoonlijk betrokken bij de groep voelt.

  Ik vind dat in zijn bijdragen vooral trollgedrag doorklinkt. Jezelf een “innemende persoonlijkheid” noemen vind ik bijvoorbeeld altijd wat vreemd. Als ik kijk naar mijn persoonlijke ervaring met JJR denk ik dat we op de verkeerde voet gestart zijn. Daarom heb ik ook bewust niet op alles wat hij hier spuide gereageerd.
  Maar wat ik belangrijker vind is wat je aanhaalt dat je de bijdragen van JJR wellicht beter kunt waarderen als je niet bij “de groep” betrokken voelt. Ja, er zijn hier wel een aantal vaste reageerders. Maar dat wil niet zeggen dat iedereen het maar met elkaar eens is. Onder de vaste reageerders zijn er ook vaak genoeg verschillen van mening.

  Dat de sfeer hier bepaald wordt door een select groepje is me inmiddels overduidelijk, waar het tot een paar dagen geleden bij sterke vermoedens bleef. Ik dank Plantje daarom voor het me wijzen op dit chatlog.

  Dat de sfeer op het chat log bepaald wordt door een klein groepje is waar. Iedereen is van harte welkom om bij te dragen.

  Hoe hard men nu ook zijn best doet om JJR persoonlijk ter verantwoording te roepen over zijn aan mij (!) gerichte uitspraak, het tegendeel wordt in dit forumonderdeel bewezen. In chatlog nummer 54 wordt een en ander zelfs bevestigd door twee leden: als zij menen dat iemand van de incrowd verdediging nodig heeft dan doen zij dat.

  Dit prikkelt me nog het meeste! Ik vind het erg vervelend telkens hetzelfde te lezen:
  -Er is een select groepje dat de dienst uitmaakt
  -Buitenstaanders zijn niet welkom
  -Wanneer je je mening geeft (waar dan ook op WLZ) krijg je het hele groepje op je dak
  -Het selecte groepje beïnvloedt de admins rechtstreeks en zegt de admins wie er gebanned moet worden
  -Het selecte groepje wordt kwaad wanneer je mening niet strookt met die van hen; je krijgt dan de toorn van de vaste reageerders over je heen

  Afgelopen weken heb ik al vaker genoemd dat dit onzin is. Maar JJR blijft maar met dezelfde beweringen terug komen. Bovendien spreekt hij mensen in andere topics ook aan met deze beweringen.
  Wat moet er dan gebeuren om te bewijzen dat bovenstaande zaken niet kloppen?

 110. Dit prikkelt me nog het meeste! Ik vind het erg vervelend telkens hetzelfde te lezen:
  -Er is een select groepje dat de dienst uitmaakt
  -Buitenstaanders zijn niet welkom
  -Wanneer je je mening geeft (waar dan ook op WLZ) krijg je het hele groepje op je dak
  -Het selecte groepje beïnvloedt de admins rechtstreeks en zegt de admins wie er gebanned moet worden
  -Het selecte groepje wordt kwaad wanneer je mening niet strookt met die van hen; je krijgt dan de toorn van de vaste reageerders over je heen

  Dit herken ik so wie so niet en dit zal ik mezelf niet aanrekenen. Ik vind het juist leuk als er nieuwe mensen bijkomen, en of ze het met mij eens zijn of niet geïnteresseerd zijn in mijn bijdragen maakt me niets uit. Als ze het wel leuk vinden, beschouw ik dat als prettig meegenomen, niets meer en niets minder.

 111. Inderdaad… vergeten toe te voegen: ik vind het ook juist leuk als er nieuwe mensen bij komen. Ook als deze mensen het niet met me eens zijn. Zolang er maar op een beetje een fatsoenlijke manier gediscussieerd kan worden zonder denigrerend te zijn.

  Zo heb ik (laat ik de hand in eigen boezem steken) afgeleerd om al te kritisch te zijn op taalgebruik. Enkel wanneer zaken echt nauwelijks te lezen zijn wil ik zoiets nog wel eens noemen.

 112. Wat heb ik er bijvoorbeeld aan om te weten hoe de ogen van Joppuhs mondhygiëniste eruit zien?

  Maar ze heeft wel ontieglijk mooie ogen! 🙂

 113. Omdat ik via de link en de uitleg van Plantje in dat andere topic op hier terecht kwam, had ik de uitleg van de admins over de bedoeling van dit chattopic niet gezien. Dan vervalt bij deze mijn opmerking over vervuiling van het chatlog, er gebeurt hier wat dat betreft niets dat van de admins niet mag. Prima. Als ik admin was bij zo’n mooi weblog wist ik het wel, maar ik zal me er niet meer mee bemoeien.

  Mijn opmerking over de mogelijkheid tot communiceren via email had niets met insinuaties te maken van wat voor aard dan ook. Ik bedoelde gewoon dat dat mij veel handiger lijkt en bovendien bespaart weblogzwolle als vrijwilligersorganisatie dan datakosten.
  Je moet trouwens maar willen dat al je chatberichten op een openbaar forum tot in lengte van dagen zichtbaar blijven, ik niet. Slaat in mijn ogen helemaal nergens op.

  En verder, hoewel ik hier de naam Prikkeprak hanteer, ben ik niet verantwoordelijk voor de prikkels die iemand ervaart bij dingen die niet uit mijn mond/toetsenbord komen. Ik heb alleen letterlijk gesproken van een groep die de dienst LIJKT uit te maken, de vijf punten die vervolgens opgesomd worden komen daar kan ik niet veel mee.
  Ken je het principe uit de psychologie Plantje, dat dingen die jou het meest prikkelen je veel kunnen vertellen over je schaduwzijde?

 114. Ken je het principe uit de psychologie Plantje, dat dingen die jou het meest prikkelen je veel kunnen vertellen over je schaduwzijde?

  Ik voel me aangesproken, vertel, vertel, dit interesseert me wel! 🙂

 115. Ok, veel getyp had bespaard kunnen blijven als alleen even het doel van het chat log genoemd was. Dat scheelt.

  Ik denk niet, dat wie dan ook zich druk hoeft te maken om de data kosten. Als de admins de mogelijkheid bieden is er niets op tegen daar gebruik van te maken toch? Bovendien zijn er veel plaatsen op internet te vinden die als enig doel hebben mensen met elkaar te laten kletsen. Dit onderdeel van WLZ is er één van.

  Je opmerking prikkelde me, omdat ik dus zie, dat JJR in een reactie aan jou met onwaarheden komt. Daar is mijn lijstje met punten ook meer een reactie op. Het is toevallig een stukje dat aan jou gericht is waarin ik voor de zoveelste keer dezelfde zaken lees.
  Ik betrek het hierbij, omdat je aanhaalt dat JJR het als reactie op jou gaf. (Daar denk ik tussen de regels door te kunnen lezen dat het anderen minder aan gaat.) Maar als hij in een reactie op jou voor de zoveelste keer geruchten en stemmingmakerij de wereld in gooit zie ik dat wel als open genoeg om op te reageren.

  Ken je het principe uit de psychologie Plantje, dat dingen die jou het meest prikkelen je veel kunnen vertellen over je schaduwzijde?

  Nee. Is dat vergelijkbaar met de dooddoener:”waar het hart vol van is daar loopt de mond van over”? Ik ben niet zo snel geprikkeld. Bovendien probeer ik altijd goed na te denken voordat ik iets doms zeg.

 116. Bovendien probeer ik altijd goed na te denken voordat ik iets doms zeg.

  Dit vind ik wel heel leuk, Plantje, dus je denkt goed na en dan zeg je iets doms! 😀

 117. Ik probeer altijd goed na te denken en als resultante daarvan met iets zinnigs te komen. De conclusie zou kunnen luiden dat ik dan niet veel nadenk! 😀

 118. Ik moet eerlijk toegeven, dat ik hem niet zelf bedacht heb Joppuh. Op een forum (of over Mediacenters of over vliegvissen) heeft iemand deze opmerking als signature. Ik vond hem wel goed. Het houdt de boel een beetje luchtig! 😀

 119. @Prikkeprak, heb je misschien bovenaan het chatlog gelezen, wat de spelregels zijn?

  Dit is een Chat Log. Een log waar bezoekers, bekenden of weblogvrienden met elkaar kunnen ‘praten’ over datgene wat hun bezighoudt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Chat Log 56 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

  Naast het Chat Log bestaat er al een succesvol Politiek Log. Het Algemeen Log is ooit bedoeld geweest voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips. Voor dit laatste is een Chat Log een alternatief. Daar zouden bijvoorbeeld ook ervaringen over voetbal een plaatsje kunnen krijgen. Dus: het Algemeen Log gebruiken voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips, en het Chat Log voor een aangename conversatie.

  En dit is hier dus geheel op zijn plaats:

  Ook dit forumonderdeel is zeer sterk vervuild met ten eerste allerhande kul en ten tweede het delen van lief en leed door de vaste reageerders, waarbij ik me afvraag of mensen dat niet beter gewoon via msn of een sociaal medium met elkaar kunnen delen.

  En dat er steeds verondersteld wordt dat de “vaste”groep bezoekers elkaar allemaal kennen.
  Er zijn nog steeds meer “vaste”bezoekers die ik niet ken dan andersom.
  Maar wanneer he hier regelmatig reageert, weet je van behoorlijk wat van deze groep, op welke manier ze (terug) (kunnen) reageren.

 120. Er zijn nog steeds meer “vaste”bezoekers die ik niet ken dan andersom.

  Toch scheelde het maar bar weinig zondag Ingrid, of we hadden elkaar in real life ontmoet!

 121. Nog even @ingrid 15:31, is het voor jou ook te warm meid? Je hebt over mijn post van 15:02 en het daarop volgende draadje heengelezen…

 122. Oke, de les hieruit die getrokken kan worden is dat de chatlog te onbekend is door nieuwe gebruikers niet gevonden wordt. Dit is de oorzaak van dat alleen een klein (en voor mijn part select) groepje de weg hier naar toe vind. De oplossing is inmiddels ook door Plantje aangereikt door een linkje in een normaal topic te zetten en zowaar wordt er door enkele ‘nieuwe’ bezoekers in de Chatlog gereageerd. Ongetwijfeld zijn er dan ook ‘nieuwe’ meelezers, maar daar hebben we geen zicht op. Zo nu en dan een linkje in een normaal topic zetten naar deze chatlog en het tanende groepje zal weer gaan groeien.

  Bericht door Prikkeprak, op 15 augustus 2012 om 15:02

  Als ik admin was bij zo’n mooi weblog wist ik het wel…

  Er is in de loop der tijd al behoorlijk geëxperimenteerd om de juiste vorm te vinden. Er is ook een tijdje een ‘Chatbox’ geweest, maar die bleef voor het grootste deel van de dag leeg. Daar is het niet druk genoeg voor.
  Uiteindelijk hebben we nu deze vorm. En soortement van topic waarvan de reacties niet in het reactieoverzicht terecht komen. En dat is jammer omdat men daardoor dit log niet vindt, maar goed omdat het reactieoverzicht nu niet volstroomt met alleen maar vermeldingen uit dit log.

  Volgens ben ik iets te breedsprakig geweest, maar heb met dit warme weer geen zin om te gaan schrappen, dus moet het zo maar.

 123. @Prikkeprak, had er inderdaad overheen gelezen. LIJKT mij dat je het hier stiekem toch wel leuk vind.
  Maar we zullen meemaken, hoe lang je blijft “hangen”hier.

 124. Prikkeprak, allereerst sterkte met je fysieke gesteldheid, het lijkt me geen pretje om het benauwd te hebben met dit mooie weer. En verder heb je een interressante link geplaatst. Heb je ook iets met transactionele analyse gedaan?
  Hartelijke groet van mij.

 125. Dank je wel @bernard voor het wellicht iets te breedsprakig zijn wegens het warme weer over de vorm van dit chatlog. Ik heb er veel aan, zo vroeg ik me al af waarom er niet gewoon een chatbox aan dit weblog werd gekoppeld.

  Ik heb wel de nodige ervaring op fora, maar de combinatie van een weblog én een forum kom je niet zo vaak tegen. Waarom is er niet voor gekozen om naast een chatlog en een politiek log bijvoorbeeld een onderdeel onzinnige mededelingen te plaatsen, of bijvoorbeeld mensen de mogelijkheid te geven zélf topics te openen?

  Eén grote onoverzichtelijke brij van max 500 berichten is misschien voor de één niet erg, voor de ander is het een ramp.

  Ik heb nooit iets met transactionele analyse gedaan @Joppuh, ik beschik gewoon over een bovengemiddeld grote brok aan levenservaring. Vanuit die hoedanigheid reageer ik ook vaak op wat ik zie als onrecht.

  Dank je wel trouwens voor je sterkte, ik ben niet letterlijk benauwd, ik heb MS en bij benauwd weer gaan bijvoorbeeld mijn spieren, mijn zicht en bepaalde cognitieve vermogens achteruit. Zoals het vermogen om overzicht te kunnen houden, lol. Hartelijke groet terug in ieder geval.

  Nog even over onrecht, for crying out loud mensen, we leven in 2012, er is al zo veel verdeeldheid in de wereld en ik vind dat het tijd wordt dat we met ons allen gaan kijken naar wat een ieder verbindt in plaats van naar wat mensen scheidt.

  Verdeeldheid zaaien is zóóó makkelijk en dat zie ik helaas in het algemene log veel te vaak geschieden, doordat veel mensen hun mening overal over klaar hebben en er niet voor schromen deze ongenuanceerd te uiten onder het mom van vrijheid van meningsuiting.

  Ik kan hier zo drie of vier dingen over mezelf opnoemen waar standaard denigrerend over wordt gedaan door steeds dezelfde personen (leden en nietleden) die standaard niet ter verantwoording worden geroepen, niet door admins of mods maar ook niet door leden die zich aangesproken voelen op hetgeen ik maar ook bijvoorbeeld een JJR jullie duidelijk willen maken.

  Als men graag meer mensen wil die meepraten dan zal men toch eerst eens andere mensen moeten wijzen op groot of klein wangedrag in de algemene topics.

  JJR heeft wel degelijk een punt als hij stelt dat er in het Zwolse geluiden te horen zijn over weblogzwolle en de lust tot reageren, ik hoor namelijk dezelfde geluiden. Ik denk dat sommigen die zich hier zo sterk menen te moeten profileren zelf niet eens doorhebben dat ze inmiddels bekende zwollenaren zijn in negatieve zin.

  We zijn met ruim 120.000 zwollenaren als ik het goed heb, allemaal potentiële reageerders, moeten die eerst van alles over zich heen laten komen simpelweg omdat ze de eigenaardigheden van een enkeling nog niet kennen? Lijkt me de wereld op zijn kop. Verbeter de wereld, begin bij jezelf en je directe omgeving.

  http://www.youtube.com/watch?v=XLgYAHHkPFs

 126. JeanJacques, klopt het dat ik u vanochtend door Herfte zag fietsen? Ik heb nog wel gezwaaid met de skoffel, maar denk niet dat u mij hebt gezien als u dat tenminste was.

 127. @Prikkeprak, je kunt ook iemand accepteren zoals hij/zij is.
  En iemand aanvallen om zijn/haar mening daar heb ik moeite mee. En iemand zeggen dat hij/zij hier niet meer mag reageren, terwijl hij/zij zich aan de regels houdt, dat kan ook niet.
  Dus mag iedereen die dat wil, hier neer zetten wat hij/zij wil.
  Binnen de regels die hier worden gehanteerd.

  En het is een log dat door vrijwilligers wordt beheerd, dus dat betekent, volgens mij, dat door de beheerders niet alles wordt gezien/gelezen.

  Dus zullen er wel eens dingen zijn gezegd die op het randje waren.

 128. Prikkeprak, bedankt voor de link. Interessant verhaal en ik zal er eens op letten. Als ik terug ga kijken naar de voorbeelden van de afgelopen weken is het altijd wat lastig… in de toekomst er op letten kan me wellicht wat over mezelf leren! Interessant!

  Bernard, bedankt voor de uiteenzetting. Heb je soms een Weblog Zwolle archief ergens in de kast liggen? 😉 Het ziet er bijzonder accuraat uit! Laten we inderdaad regelmatig mensen “meenemen” naar de algemene logs. Overigens kan het Politieke Log mij ook niet bekoren, dus daar zul je mij dan weer niet vaak zien. (Terecht dat ik wel eens op de vingers getikt werd als ik in het chat log te veel op politiek in ging.)
  Ik denk dat je uiteenzetting ook weer wat rust in de tent kan geven. Dank daarvoor!

  Vervelend te lezen dat het benauwde weer zo’n impact op je heeft Prikkeprak. Hopen, dat de regen wat verkoeling gaat bieden!
  Zo te zien wel, want je hebt nog een fikse reactie gegeven! 🙂
  Ik zie dat het om MS gaat. Dat is een bijzonder vervelende (en volgens mij door velen zwaar onderschatte) aandoening! Een oud-collega van mijn vriendin heeft het ook en ik heb telkens meer respect voor haar als ik zie hoe positief zij in het leven staat! Een schril contrast met het gezeur van mijzelf en anderen op bijvoorbeeld Facebook als er een bericht van haar tussen staat.

  Ook ik heb de nodige ervaring op andere fora. Ondanks dat ieder forum verschilt is WLZ toch nog weer een klasse apart! (Dat heeft zowel positieve als negatieve effecten.)
  In principe is het chat log ook voor onzinnige zaken. Zelf topics openen zal niet snel komen, omdat de oorsprong toch ligt in het brengen van nieuws over Zwolle.

  Verdeeldheid zaaien is zóóó makkelijk en dat zie ik helaas in het algemene log veel te vaak geschieden, doordat veel mensen hun mening overal over klaar hebben en er niet voor schromen deze ongenuanceerd te uiten onder het mom van vrijheid van meningsuiting.

  Ik kan hier zo drie of vier dingen over mezelf opnoemen waar standaard denigrerend over wordt gedaan door steeds dezelfde personen (leden en nietleden) die standaard niet ter verantwoording worden geroepen, niet door admins of mods maar ook niet door leden die zich aangesproken voelen op hetgeen ik maar ook bijvoorbeeld een JJR jullie duidelijk willen maken.

  Als men graag meer mensen wil die meepraten dan zal men toch eerst eens andere mensen moeten wijzen op groot of klein wangedrag in de algemene topics.

  Hier voel ik me, wellicht terecht wellicht onterecht, toch enigszins aangesproken.
  Ik kan ook vooral voor mezelf spreken; het zou niet netjes zijn voor anderen te spreken.
  In het verleden heeft bijvoorbeeld “Zwolse” mij wel eens aangesproken op de manier waarop ik mijn mening gaf. Ik heb me daar zeker wat van aangetrokken en ben voor mijn gevoel sinds die tijd ook iets gematigder. Dat zij het nodig vond als argument te gebruiken, dat ik ook zaken van (bijvoorbeeld) haar mocht aannemen, omdat zij ouder was vond ik niet echt steek houden.
  Ook Dick is wel eens aangesproken door andere mensen die hier vaker reageren. Zelf heb ik het ook wel eens “gehad” met Dick, maar daar komen we meestal beter uit dan dat we zo’n discussie in gingen; dat vind ik belangrijker dan iemand “op zijn nummer zetten”.

  Wel ben ik het met je eens dat ik zelf in ieder geval op bepaalde punten vaak dezelfde reactie geef:
  -Drank in het verkeer: niet doen
  -Bekeurd worden voor drank in het verkeer, geen gordel dragen, te snel rijden, niet voeren van licht enz enz: prima! De opmerking dat de politie boeven moet gaan vangen vind ik niet nodig
  -Graffiti vind ik maar niets en ik blijf erbij dat het ongevraagde en ongewenste geklieder vandalisme is. (Ik heb nog steeds niet gereageerd op de uitnodiging van Zuidski om daar onder het genot van een biertje eens over door te bomen!)
  -Kinderen die inbreken, zich grof misdragen in het verkeer, mensen mishandelen enz blijven me verbazen
  -Het is een goede zaak dat we geld stoppen in het opsporen van uitkeringsfraude
  -De evenementen in en om Zwolle zijn een goede ontwikkeling en er wordt best rekening gehouden met de wensen van omwonenden door bijvoorbeeld om 12 uur te stoppen met een evenement

  Zo zijn er nog legio meer voorbeelden te noemen van zaken waar ik vrijwel altijd dezelfde reactie geef. Regelmatig raak ik met dezelfde mensen in discussie en gaan dezelfde argumenten over en weer. Maar net zo vaak zitten er “nieuwe” mensen bij de discussie die bepaalde argumenten nog niet gehoord hebben. Of die komen met argumenten die we al zo vaak gehoord hebben. Ik zou het zelfs arrogant vinden om dan te roepen, dat “we” het daar al vaak genoeg over gehad hebben.

  JJR heeft wel degelijk een punt als hij stelt dat er in het Zwolse geluiden te horen zijn over weblogzwolle en de lust tot reageren, ik hoor namelijk dezelfde geluiden.

  De manier waarop hij het brengt vind ik wat ver gaan. De aanname, dat de mensen die het betreft in een enggeestige wereld leven en enkel achter hun scherm naar de wereld zitten te schreeuwen. De meeste mensen die hier reageren staan met beide benen in de wereld en in Zwolle en hebben elkaar gevonden hier op het weblog. Het is spijtig als mensen het niet prettig vinden om hier te gaan reageren. Maar ik zou het wel erg vervelend vinden als gesprekken OVER weblog Zwolle een eigen leven gaan leiden en mensen op die manier maar aannemen, dat hier een clubje arrogante figuren zit die geen “buitenstaanders” toelaten. En dat die mensen niet zelf proberen te reageren, maar er wel een uitgesproken mening op nahouden over hoe het er hier aan toegaat. En die indruk krijg ik de laatste dagen wel hier en daar.

  Ik denk dat sommigen die zich hier zo sterk menen te moeten profileren zelf niet eens doorhebben dat ze inmiddels bekende zwollenaren zijn in negatieve zin.

  Dat is erg spijtig! Het is voor een mens onmogelijk om door iedereen aardig gevonden te worden, maar als het echt zo erg is vind ik dat wel jammer.

  We zijn met ruim 120.000 zwollenaren als ik het goed heb, allemaal potentiële reageerders, moeten die eerst van alles over zich heen laten komen simpelweg omdat ze de eigenaardigheden van een enkeling nog niet kennen?

  Allerminst!
  Wellicht zit ik hier al te lang, maar ik zie niet echt de concrete voorbeelden dat mensen eerst alles over zich heen moeten laten komen. Anders gesteld: de discussies zoals ze nu plaatsvinden, vinden al sinds het begin van WLZ op deze manier plaats volgens mij.
  Ik heb nooit de indruk, dat “nieuwelingen” op een negatieve manier bejegend worden; in ieder geval niet OMDAT ze nieuw zijn.
  Maar ook dit neem ik persoonlijk wel serieus en ik wil dan ook graag bij mijn eigen reacties er wat aandacht aan besteden te laten zien, dat ik open sta voor frisse reacties!

 129. Bericht door Plantje, op 15 augustus 2012 om 23:12

  Dat zij het nodig vond als argument te gebruiken, dat ik ook zaken van (bijvoorbeeld) haar mocht aannemen, omdat zij ouder was vond ik niet echt steek houden.

  Jammer dat ik dat gemist heb. Ik zou haar om dit argument als 60-plusser zeker gesteund hebben. 8)

 130. Bericht door Plantje, op 15 augustus 2012 om 14:44

  Zo heb ik (laat ik de hand in eigen boezem steken) afgeleerd om al te kritisch te zijn op taalgebruik. Enkel wanneer zaken echt nauwelijks te lezen zijn wil ik zoiets nog wel eens noemen.

  Bericht door Plantje, op 15 augustus 2012 om 07:39
  Je bedoelt waarschijnlijk “verspilT” en “betaalT”.

  Tja…

  Maar ik zou het wel erg vervelend vinden als gesprekken OVER weblog Zwolle een eigen leven gaan leiden en mensen op die manier maar aannemen, dat hier een clubje arrogante figuren zit die geen “buitenstaanders” toelaten.

  Ik kan mij niet heugen dat ik dergelijke woorden heb gebezigd.
  Wat ik mij wel kan herinneren komt uit het vorige chatlog:

  Kent iemand “JeanJacques Rousseau” waarmee ik hier in een leuke interessante discussie ben geraakt?

  Bericht door JeanJacques Rousseau, op 26 juli 2012 om 20:44

  Bericht door Plantje, op 22 juli 2012 om 21:30
  Ach…het duurt waarschijnlijk maar even en “men” wordt hier weer beschuldigd van vriendjespolitiek en het niet “toelaten” van nieuwelingen

  Bericht door ingrid, op 26 juli 2012 om 20:34
  @JJR, gal even kunnen spugen. Ken jou niet maar Plantje wel. Ga even anders trollen.

  Tja…

  Je probeerde zelf de indruk te wekken dat het beschuldigen van vriendjespolitiek en het niet toelaten van nieuwelingen wel geopperd zou worden door een ander.
  Niet ik.

  Daarna nemen twee vaste reageerders het stokje van je over:

  Bericht door ingrid, op 5 augustus 2012 om 13:23

  En ook ik neem het net zoals @Eva op voor Ik neem het graag op voor vaste loggers als Dick, Ingrid, Natascha, Dame, Drama, Koko, Plantje, Assendorper, Joppuh, Wichert, MarKel, enz enz enz enz.

  Tja…

  Het lijkt er dus zeer sterk op dat er wel degelijk enkelen zijn hier die menen alles te kunnen bepalen en daarmee een ongastvrij imago aan Weblog Zwolle doen kleven.
  En dat doet jammer genoeg het goede en vele werk dat de beheerders van dit weblog er in steken teniet.

  Die enkelen zien dat uiteraard zelf niet zo, maar er wordt in Zwolle wel degelijk in die termen erover gesproken.
  Ik ken en spreek veel mensen en ik peil hun meningen in deze en vrijwel zonder uitzondering deelt men deze mening.

 131. Inderdaad, nu ik het zo lees en nog eens terugkijk naar je eerste reacties zie ik dat je met een bepaald vooroordeel naar het forum bent gegaan.
  Nu vallen bepaalde opmerkingen wat beter op zijn plaats.

  Ik heb voorlopig (tegen beter weten in) de troll genoeg gevoerd.

 132. @Prikkeprak.

  Ik ben blij dat je mijn mening grotendeels deelt en dat je de moeite neemt om dit ook uitgebreid aan de orde te stellen en te bespreken.

  Op een enkel puntje ben ik het niet helemaal met je eens, want een ieder kan wel zelf topics of onderwerpen aandragen via de ‘contact/tips’-knop boven aan de pagina.
  Deze staat misschien dan wel niet zo prominent in beeld, maar de laagdrempeligheid om iets geplaatst te krijgen is hoog.

  ‘Een hoge laagdrempeligheid…’

  Veel sterkte de komende dagen met de oplopende temperaturen die verwacht worden.

 133. Bericht door Assendörper, op 15 augustus 2012 om 21:56
  JeanJacques, klopt het dat ik u vanochtend door Herfte zag fietsen? Ik heb nog wel gezwaaid met de skoffel, maar denk niet dat u mij hebt gezien als u dat tenminste was.

  Heer Assendörper.

  Alhoewel ik mijn stalen ros gaarne door het aangename en landelijke Herfte mag wenden, was ik daar gisterenochtend niet.

  Wel heb ik in de sociëteit van een mij bevriende chirurg vernomen dat er gisteren iemand met spoed naar het hospitaal vervoerd was wiens wang door een schoffel doorkliefd was.
  Ik mag toch hopen dat dat niet door uw enthousiaste zwaaibeweging veroorzaakt is, want dat zou uw voordracht voor het lidmaatschap van de sociëteit mogelijkerwijs negatief kunnen beïnvloeden.
  Mocht het wel zo zijn, dan is het aan te raden hier verder geen ruchtbaarheid aan te geven.

  Ik wens u voor vandaag een fijne schoffeldag toe.

 134. Bericht door Plantje, op 16 augustus 2012 om 07:06
  Inderdaad, nu ik het zo lees en nog eens terugkijk naar je eerste reacties zie ik dat je met een bepaald vooroordeel naar het forum bent gegaan.

  Ik ben niet met een bepaald vooroordeel naar dit forum gekomen, maar lees al jaren mee en baseer mij daarom op ervaringen.
  Ook de meningen van de mensen die ik spreek zijn op ervaringen van het meelezen gebaseerd en de reden dat zij die hier zelf niet ventileren laat zich raden.
  En als er al sprake zou zijn van vooroordelen, dan worden die nochtans voortdurend en veelvuldig bevestigd alhier.

 135. Ik denk dat sommigen die zich hier zo sterk menen te moeten profileren zelf niet eens doorhebben dat ze inmiddels bekende zwollenaren zijn in negatieve zin.

  Enkele namen worden zelfs al gebruikt om een ander te bespotten.

 136. Monsieur Rousseau, omtrent de muzikale bijdragen zal ik me moeten beraden. De werkzaamheden vandaag laten zulks vooralsnog niet toe, wellicht dat ik hedenavond mogelijkheden zie. Er is voldoende te genieten, ik zal mijn best doen, wetende dat ik in u iemand tref met goede smaak, die e.e.a. weet te waarderen.

 137. Misschien mag ik in dit kader ook een ivm het huidige weertype zeer populair nummer toevoegen (waarbij tijdsduur en decibels niet aan de orde zijn): De Korte Rock;)

 138. Dus zullen er wel eens dingen zijn gezegd die op het randje waren.

  Ik lees hier al jaren mee, net als half zwolle denk ik.
  Er worden hier constant dingen gezegd die op het randje zijn omdat constant alles en iedereen over een kam wordt geschoren.

  Alle mensen in volkswijken zijn asociaal, bijstandsontvangers zijn lui, woon je in een volkswijk én ontvang je bijstand dan ben je helemaal de klos, als je taalvaardigheid wat minder is word je niet serieus genomen, alle buitenlanders zijn hetzelfde, ouderen worden over één kam geschoren, graffiti-artiesten, sfeerbrengers in het stadion, mensen die met hun kop boven het maaiveld uitsteken en daardoor bijvoorbeeld in een boek belanden dat mag ook niet meer, succesvol zijn mag ook niet want dan komt er jaloezie en zo kan ik nog wel even doorgaan maar daar heb ik geen zin in.

  Dit is het algemene beeld na een paar jaar meelezen. Daarmee wil ik niet zeggen dat alle vaste reageerders overal hetzelfde over denken of zich aan hetzelfde schuldig maken.

  Wat ik daarmee wel wil zeggen is dat als je een beetje weet hoe de menselijke psyche in elkaar zit, dan weet je dat men alle negativiteit, dus ook die van losvaste reageerders op één hoop gooit en toerekent aan degenen die zich het meest profileren. Daarom rust er op de vaste bezoekers de verantwoordelijkheid om zich uit te spreken tegen alles wat op het randje is. Er zo laconiek over doen getuigt van grote schijt, excusez le mot.

 139. @ plantje, jouw valkuil is denk ik dat je té correct en te verantwoordelijk bent en te graag wilt verbinden. Als je linksboven de netiquette aanklikt kun je meer lezen over deïndividualisatie, jij wilt de groep te graag redden en hebt niet door dat je er zelf helemaal niet het allerslechtst voor staat in de publieke opinie. Hoe ik jou de afgelopen jaren lees sta jij immers wel altijd open voor andere meningen en het lukt je meestal om correct te blijven.

  Om maar even lyrics van opgezwolle aan te halen, absoluut niet verkeerd bedoeld: gekke gerrit je wilt te graag, gekke gerrit het is beter als je chillt vandaag..

  Ik denk dat het voor jou belangrijk is om te beseffen dat heel veel mensen al jaren meelezen, mensen weten al dat jij constant dezelfde reacties geeft op soortgelijke topics, mensen weten jouw mening, dus het is niet nodig om die elke keer te ventileren en te verdedigen of te beargumenteren.

 140. @JJR, een dag niet geleerd is een dag niet geleefd, dank u wel en ook dank u wel voor de sterkte die u mij toewenst. Ik heb u graag bijgestaan de afgelopen dagen, vond het erg verrassend hier bij toeval een geestverwant aan te treffen. Ik stel graag dingen aan de orde en zal dat ook zeker blijven doen mocht ik in de toekomst weer tegen onrecht aanlopen. Ik wens u een hele fijne dag!

 141. Enkele namen worden zelfs al gebruikt om een ander te bespotten.

  Yup, ik voel een plantje aankomen…
  Dick staat inmiddels synoniem voor koekwaus…
  Pieters is de ultieme PVV-er…
  Ingrid bevestigt alle vooroordelen die er leven over vrouwelijke politie-agenten…
  Een Japser is een wannabe politie-agent…
  Aanvullingen?
  😉

 142. Nou Eva2, ik zou zeggen volgens mij mankeert je niets aan je ogen, ga lekker rondlezen dan vind je de onderbouwende voorbeelden vanzelf.

 143. @Prikkeprak ; vanzelfsprekend welkom! Ik krijg uit je posting van 13:05 sterk de indruk dat als wij op dit log ons maar gaan gedragen volgens jouw normen en waarden, het met WLZ nog wel eens goed kan komen. Maar misschien bedoel je het niet op die manier.

  Ik voel mij op WLZ volkomen vrij om iets te posten en/of te reageren, en zo wil ik het graag houden. Ik voel mij absoluut niet geroepen om op “over de rand-postings” te reageren om daarmee de “men” die alle negativiteit, dus ook die van losvaste reageerders op één hoop gooit en toerekent aan degenen die zich het meest profileren van het tegendeel te overtuigen. Aan die “men” heb ik totaal geen boodschap, tenzij ze zich (graag!) op dit log als zodanig melden.

 144. @Prikkeprak,

  Ingrid bevestigt alle vooroordelen die er leven over vrouwelijke politie-agenten…

  Ik ken ze niet deze vooroordelen. Verklaar je nader. Misschien herken ik mezelf er in:)

 145. ‘k Heb er meteen maar een pak bij aangetrokken, met al die nieuwe lezers hier. Wel warm trouwens. Ben benieuwd wat de dames er van vinden.

  Ik voel de verantwoordelijkheid ook niet zo om andere posters tot de orde te roepen. Daar hebben we een moderator voor. Vind het soms wel leuk als een topic alle kanten uitwaait.

 146. Beste mensen,
  Er zijn luitjes die de digitale snelweg nog nooit bewandeld hebben.
  Ze hebben tig jaren meegelezen op WeblogZwolle.
  Nu trekken ze de stoute schoenen aan en reageren (inclusief JJR), en dan willen ze iedereen de les lezen.
  Is er niets meer te doen in de bejaardenhuizen?:)

 147. Bericht door Prikkeprak, op 16 augustus 2012 om 13:43
  Nou Eva2, ik zou zeggen volgens mij mankeert je niets aan je ogen, ga lekker rondlezen dan vind je de onderbouwende voorbeelden vanzelf.

  Niets als zodanig gevonden 😉
  De schrijvers over wie jij het hebt, daar heb ik alleen maar groot respect voor en hecht grote waarde aan hun mening. Aan ieders mening overigens. Mits respect tonend in de formulering van die mening.

 148. Bericht door Eva, op 16 augustus 2012 om 16:49

  Bericht door Prikkeprak, op 16 augustus 2012 om 13:43
  Nou Eva2, ik zou zeggen volgens mij mankeert je niets aan je ogen, ga lekker rondlezen dan vind je de onderbouwende voorbeelden vanzelf.

  Niets als zodanig gevonden
  De schrijvers over wie jij het hebt, daar heb ik alleen maar groot respect voor en hecht grote waarde aan hun mening. Aan ieders mening overigens. Mits respect tonend in de formulering van die mening.

  Heb je ?berhaupt de moeite wel gedaan om rond te lezen?
  Kennelijk niet.

  En waar toon jij respect in de formulering van je mening?
  Bij de opsomming van het illustere rijtje namen dat jij te vuur en te zwaard zult verdedigen indien zij ‘aangevallen’ worden?

 149. Over respect gesproken:

  Bericht door Positievo, op 16 augustus 2012 om 15:38
  Beste mensen,
  Er zijn luitjes die de digitale snelweg nog nooit bewandeld hebben.
  Ze hebben tig jaren meegelezen op WeblogZwolle.
  Nu trekken ze de stoute schoenen aan en reageren (inclusief JJR), en dan willen ze iedereen de les lezen.
  Is er niets meer te doen in de bejaardenhuizen?

  Is er niets meer te doen in de bejaardenhuizen…?
  Dàt is pas respect man!!!
  Je weet toch?!?!?

  Tja…

  Het gaat er niet om mensen de les te lezen, maar om Weblog Zwolle toegankelijker te maken voor de velen die ook wel zouden willen reageren, maar het niet durven c.q. willen vanwege, bijvoorbeeld, de opmerkingen zoals die jij hier plaatste.

  Ken jij trouwens Aecis nog?

 150. Hoe lang lees jij hier al mee Posiestiefzo en sinds wanneer reageer jij hier? Het is me wel opgevallen dat jouw reacties vaak negastiefzo richting bepaalde personen zijn. Die reageerders in dezelfde stijl hebben we hier eerder gehad maar behalve jou zie ik ze niet meer. Wordt het voor jou geen tijd voor een bejaardentehuis?

 151. Monsieur Joppuh.

  Ik zat vanmiddag bij een oergezellig etablissement enkele alcoholische versnaperingen te nuttigen en had eerlijk gezegd gehoopt dat ook u ter plekke zou zijn.
  Helaas mocht het niet zo wezen.
  Desondanks had ik echter een conversatie van hoogstaand niveau met de heer Assendörper en zijn charmante gezellin en dat stemde mij uitermate tot tevredenheid.
  U raadt het al waarschijnlijk welke gelegenheid dit betrof.

  Alhoewel de uiterst vriendelijke gastheer Paul zich optimaal inspande om het zijn gasten naar de zin te maken, was er echter één ding dat mij mateloos irriteerde.
  Dat was de voortdurend klinkende bel van één of andere kermisattractie.
  Het is dat de Engelse douaniers mijn jachtgeweren nog niet vrijgegeven hebben, maar anders had ik die bel voorgoed het zwijgen opgelegd.
  Ik laat mij niet weerhouden door een IJssel o.i.d. die mogelijkerwijs ergens tussen ligt om tot daden over te gaan.

  Ik geef u bij deze gaarne een indicatie over hoe ik ben, en over hoe ik u zie:

  http://www.youtube.com/watch?v=vLXCFDAoOD8

 152. @drama: het gaat me er niet om jullie mijn normen en waarden op te leggen, het gaat erom dat ik probeer mee te denken hoe weblogzwolle toegankelijker gemaakt kan worden.

  @ Eva/Eva2: jij hebt echt moeite met begrijpend lezen.
  Als ik in reactie op JJR wat voorbeelden geef van gebruikersnamen die in het zwolse gebruikt worden om mensen te bespotten vat jij ze al dan niet bewust op als stellige stellingen, tja wat moet ik daar mee?

  @Bernard: looking gooood!

  @Ingrid: sportieve reactie, ik heb niks tegen vrouwelijke politie-agenten, te stellen dat ik alle vooroordelen ken over jouw beroepsgroep gaat veel te ver, het valt me wel op dat vrouwelijke agenten meer dan mannelijke een grote ‘geldingsdrang’ aan de dag leggen. Ik weet dat dat niet het juiste woord is, maar kan er even niet opkomen. Verder valt jouw directieve manier van communiceren op, logisch vanuit beroepsoogpunt echter privé niet altijd even makkelijk/minder doelmatig lijkt me. En je werkt in een machocultuur, dat merk je hier dan bijvoorbeeld aan stoere niet-vrouwelijke opmerkingen als ‘het zal mij aan mn r**t roesten’. Grote mond maar een klein hartje… 😉

 153. Bericht door Eva, op 16 augustus 2012 om 16:49

  Bericht door Prikkeprak, op 16 augustus 2012 om 13:43
  Nou Eva2, ik zou zeggen volgens mij mankeert je niets aan je ogen, ga lekker rondlezen dan vind je de onderbouwende voorbeelden vanzelf.

  Niets als zodanig gevonden
  De schrijvers over wie jij het hebt, daar heb ik alleen maar groot respect voor en hecht grote waarde aan hun mening. Aan ieders mening overigens. Mits respect tonend in de formulering van die mening.

  Heb je ?berhaupt de moeite wel gedaan om rond te lezen?
  Kennelijk niet.

  Ook niet erg respectvol.

 154. het gaat erom dat ik probeer mee te denken hoe weblogzwolle toegankelijker gemaakt kan worden.

  Dat is wel een gezonde insteek denk ik. Meedenken is dan ook wel de juiste manier; trollen niet

 155. Bericht door Plantje, op 16 augustus 2012 om 22:09

  het gaat erom dat ik probeer mee te denken hoe weblogzwolle toegankelijker gemaakt kan worden.

  Dat is wel een gezonde insteek denk ik. Meedenken is dan ook wel de juiste manier; trollen niet

  Ten eerste vergeet jij de leestekens op de juiste manier te gebruiken… *sprak de kniesoor*.

  Ten tweede: hoezo trollen?
  Wordt de grond een beetje te heet onder je voeten nu er meer mensen zijn die laten blijken dat ze hetzelfde denken als ik?

 156. JJR:

  Heb je ?berhaupt de moeite wel gedaan om rond te lezen?
  Kennelijk niet.

  Ik vind dat een negatieve, insinuerende en niet respectvolle benadering (en zeker als dat gebeurt door iemand die zo hoog opgeeft van manieren).

 157. Jean Jacques Rousseau, werderom verrast u mij aangenaam met uw muziekbijdrage, bedankt.

  Ik kom zojuist bij het door u genomede etablissement vandaan. Echter, ik kon onmogelijk vandaag tijdig ter plekke zijn omdat ik eerst uit het diepe zuiden moest komen en vanavond mijn dochter op bezoek had. We hebben eerst samen gegeten in een fijn Italiaans restaurant waar wij al heel lang te gast zijn. Het bezoek had ook een soort afscheidskarakter aan Zwolle omdat zij, na 3 jaar universiteit gedaan te hebben, nu dan 3 maand in Spanje gaat wonen om de taal daar te studeren. Kortom, ze slaat haar vleugels uit de wijde wereld in en dat zijn momenten om bij stil te staan! Morgen zullen wij wederom in de binnenstad verpozen en het valt zeker niet uit te sluiten dat ik dan wel bij het bekende etablissement op het terras zal zitten. Het gebimbambeier van de klok neem ik dan maar op de koop toe.

  In ieder geval bevond u zich goed gezelschap hedenmiddag!

 158. Bericht door Appie, op 16 augustus 2012 om 22:22
  JJR:

  Heb je ?berhaupt de moeite wel gedaan om rond te lezen?
  Kennelijk niet.

  Ik vind dat een negatieve, insinuerende en niet respectvolle benadering (en zeker als dat gebeurt door iemand die zo hoog opgeeft van manieren).

  Heb je de volledige discussie gelezen?
  En ook het illustere rijtje namen van enkelen hier dat Eva te allen tijde zal verdedigen?
  Daarmee gaf zij al duidelijk aan alleen de meningen van die selecte groep te respecteren en die te verdedigen tegen ‘aanvallen’ van buitenaf.

  En waar geef ik zo hoog op over of van manieren buiten mijn commentaar op het feit dat de manieren van enkelen hier vele anderen verhinderen om ook te reageren?

 159. Potverdorie Joppuh, jij hebt vanavond ook geïtaliaand? Wij ook, en we zaten op het terras van La Toscana aan de Oude Vismarkt zonder irritante kermisgeluiden. Afgelopen maandag zaten we bij Bella Napoli en heb daar een korting van 20 % kunnen bedingen vanwege het lawaai aan de kop.

 160. Even voor de duidelijkheid Prikkeprak, ik beschuldig jou niet van trollen. Ik heb juist het idee, dat je constructieve bijdragen doet.

 161. Assendörper, wij zaten bij la Stalla, ook gevrijwaard van kermisgeluiden, en van jongs af aan voor dochterlief een soort van traditie om daar te eten! Het was weer ouderwets lekker!

 162. @Prikkeprak, de beroepsrichting die jij mij toedicht, ligt ver van mijn werkelijk beroep.
  En dat directief reageren, wanneer je daarmee bedoeld dat ik sturend te werk ga, dat herken ik wel.

  En voor wat betreft de reactie die wij krijgen als “vaste groep” reageerders van WLZ, ik lees ze, soms reageer ik.
  Maar ik blijf erbij dat ik altijd met respect op een ieder heb gerageerd.
  En de opmerking het zal mijn k**t roesten, past echt bij mij heeft helemaal niet met macho te maken. Alleen om soms iets duidelijk te maken, een ieder snapt in 1x wat ik ermee bedoel.

 163. Heer Assendörper.

  Uw voorkeur voor Italiaans eten baart mij ernstige zorgen.
  Van uw tafelgenote begreep ik dat u door een manisch-obsessieve interesse daarvoor bent bevangen.
  Is u ook geïnfecteerd door het rondwarende ‘dick-virus’?

 164. Maakt u zich maar geen zorgen JeanJacques. Het is een keer wat anders dan boerenkool met worst of een speklap met bruine bonen van Haverkort. Voorzover ik weet heb ik dat virus nog niet opgelopen.

 165. @Prikkeprak; Klopt. Ik ben geen kei in begrijpend lezen. Ik geef ook onmiddellijk toe, dat ik niet alles op het chatlog lees. Daar heb ik geen tijd voor. Ik lees flarden. Het klopt ook, dat ik een warm hart toedraag aan een aantal vaste loggers op dit medium. Maar ik krijg de indruk dat je me probeert toe te schuiven dat ik geen “nieuwe” loggers zou dulden. Dat is onzin. Ik zou het fantastisch vinden, als er op dit medium meer nieuwe mensen komen met allemaal verschillende meningen.

  In mijn boek bestaat er 1 spelregel. Respect. Dan maakt het me niet uit of je links of rechts bent, ongeschoold of professor doctor nog wat.

  Dus doe me een lol. Richt je pijlen op iets nuttigs. Het is zonde van je tijd om ze op mij te richten. Breng een paar algemene leuke gespreksonderwerpen in en je zult veel meningen lostrekken. En dat levert weer meer nieuwe lezers op. Win win.

 166. @Assendörper.

  Zolang het maar magere speklappen zijn van de, aan de Assendörperstraat gesitueerde, biologisch-ecologisch verantwoorde slager Haverkort .
  Overigens zijn de rookworsten van ene ‘Engelbert’ op de vrijdagmarkt ook van een uitstekende kwaliteit en smaak naar ik vernomen heb.

 167. JeanJacques, die magere speklappen van Averkört ga ik een keer uit proberen. Die fijne rookwörsten van “Engelbert” schijnen inderdaad erg lekker te zijn. Ik goa sluut’n want de skoffel wacht mörg’n weer.:o

 168. Muskiete-jag

  Jou vabond, wag, ik sal jou krij
  Van jou sal net ’n bloedkol blij
  Hier op mij kamermure.

  Deur jouw vervloekte gonserij,
  Deur jouw gebijt en plagerij
  Kon ik nie slaap vir ure.
  Mag ik mij voorstel, eer ons skei,
  Eer jij die doodslag van mij krij –
  Mij naam is van der Merwe.

  Muskiet, wees maar nie treurig nie,
  Wees ook nie so kieskeurig nie.
  Jij moet tog ééndag sterwe.

  Verwekker van malaria,
  Sing maar jou laaste aria –
  Nog één minuut vir grasie.
  Al soebat jij nou nòg so lang,
  Al sê jij ook: ik is nie bang,
  Nooit sien jij weer jou nasie…

  Hoe sedig sit hij, O, die kreng!
  Sij kinders kan maar kranse breng,
  Nóu gaan die vabond sterwe…
  Pardoef! Dis mis! Daar gaan hij weer!
  Maar dòòd sal hij, sowaar, ik sweer –
  Mij naam is van der Merwe!

 169. Bericht door Eva, op 16 augustus 2012 om 23:27
  Klopt. Ik ben geen kei in begrijpend lezen. Ik geef ook onmiddellijk toe, dat ik niet alles op het chatlog lees. Daar heb ik geen tijd voor. Ik lees flarden.

  Niet begrijpend kùnnen lezen is niemand kwalijk te nemen.
  Niet alles wìllen lezen en er de tijd niet voor nemen, maar je dan op basis van flarden wel een mening aanmeten, w?l.
  Ook het ongevraagd plaatsen van een illuster rijtje namen, zonder na te gaan of een ieder daarin genoemd er wel van gediend is, ook.

  Ik vind zoiets niet erg respectvol.

 170. @ Eva1/2/3/?? Dus doe me een lol. Richt je pijlen op iets nuttigs. Het is zonde van je tijd om ze op mij te richten.

  Ik heb helemaal geen zin om jou een lol te doen en ik heb mijn pijlen niet specifiek op jou gericht, pas ná jouw disrespectvolle stukje selectief lezen en reageren heb ik besloten voor mezelf op te komen.
  Mag ik je erop wijzen dat trollen niet is toegestaan?
  En dat jouw gedrag richting mij daar wel degelijk op begint te lijken?

 171. @Ingrid, sorry dan maar, volgens mij heb ik hier ooit een keer gelezen dat jij politie-agente zou zijn, maar dat was dan vast door iemand als grapje bedoeld die ook dat directieve herkende. En als jij van jezelf zeker weet dat je altijd respectvol te werk gaat, dan is het toch goed? Fijne dag!!

 172. @Plantje: dank je voor je compliment, sportief en constructief, wat mij betreft mag de rust nu ook wel terugkeren, ik heb mijn punt gemaakt, ook voor jou en je gezinnetje een hele fijne dag!

 173. Goedenmorgen. Ik heb als een blok geslapen en dochter ligt nog plat na een bezoek aan de Zwolse zomerkermis. Nu lekker een bakkie cuba koffie en even ontbijten en een vers sapje en ik ben er weer helemaal bij.

 174. Mogge Joppuh! Leuk dat je dochter een paar maanden spaans gaat leren, is echt een mooie taal, habla un poco espanol tambien. Hoop dat jullie je vandaag ook weer zullen vermaken saampjes!

 175. Dank Prikkeprak. Het is inderdaad een mooie taal en grammaticaal niet al te ingewikkeld. Ze heeft in haar eerst universiteitsjaar ook al een jaar Spaans erbij gedaan. Nu wil ze voor DELE B1 gaan hetgeen officieel goed bekend staat, het diploma dan! DELE staat voor Diplomas de Español como Lengua Extranjera. En wij gaan ons inderdaad vermaken. Vanavond staat eerst een bezoek op de Nieuwe markt gepland, ook in de hoop dat daar het muzikale aanbod dit rechtvaardigt.

 176. Dhr Rousseau was ook al weer vroeg op, hetgeen mij de vraag doet ontlokken hoe het met zijn koetshuis staat. Aannemende dat dit koetshuis omringd wordt door fraaie lommerrijke landerijen denk ik dat een erkend gediplomeerd schoffelaar niet een overbodige luxe zal zijn. Overigens ook u een oprecht goedemorgen gewenst meneer Rousseau!

 177. Spaans voor buutnlanders dus? Ik heb me niet verdiept in het muzikale aanbod, stratenfestival=meer prikkels dan mijn brein aankan, ik ga me vermaken met mijn logeerdoggie, ook leuk. Enjoy in ieder geval. 🙂

 178. @Allemaal, (of tewel wie de schoen past trek hem aan), vind dat er sinds enige tijd behoorlijk op de man/vrouw wordt gereageerd.
  Weet dat enkelen zullen reageren met, dat doen jullie (zeg maar de oudgedienden, al heel lang), heb dit nooit zo ervaren.

  Met name JJR, ziet zijn aanwezigheid als een missie. Zou zeggen s6 met je missie. Ik zal er niet meer op reageren.

 179. @Ingrid.

  Het is geen kwestie van op de man of vrouw spelen, maar wel ‘wie kaatst kan de bal verwachten’.
  Als mensen illustere rijtjes namen gaan produceren, of die ondersteunen, over wie er te vuur en te zwaard verdedigd zullen worden, dan kan men dat met een boemerangeffect terug verwachten.
  In een eerlijke en open discussie is zulks mogelijk.
  Overigens, zoals eerder gememoreerd, is niet iedereen ervan gediend om ongevraagd in dat lijstje genoemd te worden.

  Er zijn er hier bij die de splinter in een anders’ oog wel zien maar niet de balk in hun eigen.

 180. Monsieur Joppuh.

  Ik hoop dat u en uw dochter de dag aangenaam zijn begonnen en dat u ook weer helemaal bijgekomen bent van de enerverende dag van gisteren.

  Uw suggestie over het schoffelen door Assendörper op mijn fraaie landgoed zal ik uiterst serieus overwegen.
  Mijn broze en tere lichaam wil ik gaarne ontzien van dergelijke zware en intensieve werkzaamheden, maar ik wil de glanzende carri?remogelijkheden van Assendörper in Herfte niet in de weg staan.
  Echter, als Assendörper het zelf op prijs stelt om een keer te komen proefschoffelen en dit bevalt beide partijen dusdanig goed, en hij is ook niet schuw om de handen uit de mouwen te steken v.w.b. andere werkzaamheden in en om mijn statige landhuis, dan kan het zelfs mogelijk zijn dat hij als rentmeester in dienst kan treden.
  Daarbij denk ik bijvoorbeeld ook aan het maaien van het immense gazon, want vanochtend heb ik de maairobot voor het eerst uitgeprobeerd en dat ding ging, ondanks het invoeren van de juiste instructies, domweg zijn eigen gang.
  Met als gevolg dat ook het net verrichte sublieme schilderwerk aan het koetshuis beschadigd is.

 181. JeanJacques, vanmiddag na het werk heb ik de moeite genomen om een wandeling te maken rond uw landgoed. Ik had begrepen van u dat het helemaal opengesteld was voor publiek maar dat bleek niet zo te zijn. Ik heb geconstateerd dat er nog wel wat werk aan de winkel is en ben best bereid om mijn handen uit de mouw te steken om u daarbij te helpen. Bij mijn huidige werkgever zit ik in de hoogste schoffelschaal en heb verder geen doorgroeimogelijkheden en ben bereid om voor halve dagen bij u aan de slag te gaan, mits mijn baas daar toestemming voor geeft. Ook de overige klussen zijn bij mij in vertrouwde handen. Tijdens mijn wandeling werd ik wel een aantal keren gestoord door enkele honden die u op het landgoed los heeft lopen en als ik het goed heb zijn ze van het merk Rotwailer. Ze hebben wel een prachtig mooi wit gebit.

 182. Heer Assendörper.

  Fijn u hier te treffen op dit tijdstip dat gans Zwolle zich naar de binnenstad lijkt te hebben vervoegd.

  Ik had het landgoed vandaag helaas voor publiek moeten sluiten, aangezien de maairobot ernstige opstartkuren vertoonde en ik liever toch niet zou willen dat de lieve wandelaars daardoor geblesseerd zouden kunnen raken.
  Na het op hol slaan van mijn stalen ros, die zich daarbij ernstig vergaloppeerd heeft, dien ik extra waakzaam te zijn voor wat betreft de omgevingsveiligheid.

  Die mormels met die vervaarlijk blinkende tanden zijn van de buurman en contact daarmee dient met grote voorzichtigheid vermeden te worden.
  Zij zijn hondsdol en zelfs de buurvrouw is na een stoeipartijtje met die beesten besmet geraakt en loopt sindsdien veelvuldig ijlend door de velden te krijsen en schreeuwen.

 183. JeanJacques, vanaf mijn balkon heb ik uitzicht op een klein stukje straat die naar mij is vernoemd en heb gezien dat er een grote volksverhuizing plaatsvindt richting binnenstad.

  Ik begrijp niet dat u op uw leeftijd nog aan de slag gaat met een maairobot die voor een leek als u veel te ingewikkeld is.

  Hebben we die witte wieven nu ook in de buurt van Zwolle? Ik wist niet beter dat die wieven alleen maar in de Achterhoek te bewonderen zijn.

 184. Heer Assendörper.

  U moogt een volgende keer als u een wandeling rondom het landgoed maakt gerust bij het hek aan het begin van de oprijlaan op de elektronische bel drukken en ik zal dan met gezwinde spoed de gietijzeren poortdeuren voor u openen.
  Dan kan ik u een rondleiding geven door het landhuis en de omliggende landerijen, bossen en waterpartijen.

  Bedoelde u trouwens dat die mormels op mijn terrein los rondliepen of was u wellicht reeds op mijn gronden terecht gekomen?

 185. JeanJacques, uiteraard neem ik uw uitnodiging met heel veel plezier aan. U brengt me aan het twijfelen en weet niet of die doggies op uw terrein liepen of op dat van uw buurman. De grens was moeilijk te zien door al dat groen.

 186. Heer Assendörper.

  Gaat u niet naar dat stratenfestival met uw beminnelijke vriendin?
  Ik zelf heb morgen vele verplichtingen en dien monter te zijn om overal aan te kunnen voldoen.

 187. Ik hou niet van die festivals waar hele kuddes op afkomen JeanJacques. Ben geen kuddedier en ze zullen me nooit ergens zien waar mensen als strontvliegen op afkomen. Doe morgen de groeten van mij aan die kaakchirurg.

 188. Dan gefeliciteerd met deze uiterst verantwoorde aanschaf JanD, maar aangezien ik ook de heer Rousseau attent wilde maken op dit strijkje hoop ik dat ik hem niet voor niks heb geplaatst.:)

 189. @Dame, weer terug van vakantie. Heb je het leuk gehad. Tot het begin van de middag in de zon gezeten. Maar nu toch echt een beetje te warm buiten om in de zon te zitten. Maar je hoort mij niet klagen over het weer. Genieten dit.

 190. Was heerlijk, Ingrid. Veel gezien, lekker ontspannen en ideaal weer. Dit is mij iets té. Probeer maar niet teveel te doen, want zelfs de boodschappen halen is al uitputtend.
  Met een goed boek en een glas rosé is het prima te doen.

 191. Blijkbaar wel Dame want hij reageert nog. Maar wel een beetje met de kolder in zijn kop, misschien morgen nog een keer is het nog warmer:)

 192. En nu eindelijk niet meer afhankelijk van de keuzes van RTV Oost, maar gewoon Eredivisie live.:D Ik zeg 2- 1 voor PEC, elke uitslag is goed, zolang Vitess’ maar klop krijgt.

 193. @Dame, lekker hé, ik zeg 1-0 voor Zwolle. Maar roep niet te hard want anders ben je net zo als ik een eredivisie live PEC-Zwolle supporter. En dan mag je niets zeggen over PEC Zwolle.:D:D

 194. Ging de vriendin van de oudste vanmorgen op vakantie met het vliegtuig. Vliegen om 5.30 naar Turkije met vriend en vriendin. Voor 8 dagen. Hebben ze verdorie 13 uur vertraging gehad. Vliegtuig kapot, onderdeel niet 123 te verkrijgen. Dus denk dat ze op een vervangend toestel moesten wachten, die nog ergens rondvloog, en voordat die dan weer op schiphol is.

  Het meest vervelende was, dat ze via ons (teletekst moesten horen, oh tis nu 11.00 oh nu 13.00 enz. Corendon was super slecht in de begeleiding, kregen via schiphol eten/drink bonnen, bij Corendon verstond niemand fatsoenlijk Nederlands. Pas in de loop van de middag werden alle reizigers bij elkaar geroepen, en kregen ze te horen dat 18.30 uur de definitieve tijd werd.

  Communicatie doet een boel, mensen waren vreslijk boos over de slechte communicatie begreep ik.

  Lekker begin van je vakantie, pech daar kan geen maatschappij wat aan doen, maar correcte behandeling is niets mis mee.

 195. Ja Dame dat is het criterium, me moet minstens alle thuiswedstrijden in het stadion zitten. En eigenlijk, moet je ook uitwedstrijden bezoeken, en je mond dicht houden over alles wat de “fanatieke”supporters bedenken. Of op zijn minst eens zijn met alles wat ze doen. Want zij zijn de “echtte”supporters.

 196. @Dame, wat mij betreft ben je aangenomen als “echtte”supporter. Maar misschien moet je nog wel om een bijscholing vragen. Want het is nu wel PEC Zwolle, en daar zijn de liedjes op aangepast:)

 197. Maar “hier zijn we weer, Zwolse malloten” kan toch nog steeds? En onder de Peperbus…”. Wel balen dat ze nu onterecht achter staan, want ze spelen goed.

 198. Bericht door bernard, op 18 augustus 2012 om 21:30
  Ik geloof dat het vandaag lady’s day is? In tegenstelling tot gisteravond?

  Dat denk ik ook Bernard. Het valt me wel op dat de dames niet veel verder komen dan wat huis, tuin, keuken en wat voetbalpraatjes. 🙂 Het niveau lag gisteravond een stuk hoger.;)

 199. @Bernard, ja dat is zo, zal er commentaar op komen. Lijkt wel of we aan het chatten zijn.

  Heb voetbal gekeken, wie heeft de stemmen het hardste nodig. Ze draaien bijna alles terug, in het kader van de verkeizingsstrijd, en wanneer ze een verklaring geven zeggen ze. Weten niet of we het in de onderhandeling overeind kunnen houden maar “proberen”het wel.
  Oh deze verkiezingspraat hoort op het po.log thuis.
  Bernard toch je lokt het uit.:P

 200. Zijn je zoons alweer thuis van de wedstrijd, Ingrid? Zullen ook wel teleurgesteld zijn door de uitslag. Toch hebben ze goed gespeeld, eredivisiewaardig. Kwestie van pech.

 201. @bernard: hitte aanpakken zijn best wel plannen voor alleen passen deze niet in de bestaande plannen van de politieke partijen. maar ik heb wel suggesties die ik tegen een vorstelijk honorarium wel wil delen met de spindokters van de diverse politieke bewegingen.

  in gewoon NL: we weten allemaal wat er moet gebeuren maar onze bestuurders hebben andere prioriteiten blijkbaar 😀

 202. Goedenavond… en wat een wonderschone heerlijke avond… Het is er eigenlijk al wel weer te laat voor, maar ik heb eigenlijk best wel zin in een wijntje, lekker zittend in mn tuin, dan moet er nog een akoestisch gitaarmuziekje op de achtergrond bij en een paar kaarsjes op tafel…. Hmmmm… heerlijk!!!
  In plaats daarvan, zit ik dan wel in mn tuin met laptop op schoot, maar zonder wijn, zonder gitaar en zonder kaarsjes…Maar MET jullie 😉

 203. Wat vind je dan van het beschieten van wolken om het weer te beïnvloeden, Markel? Werkt dat echt? Ik heb het in Lumburg weleens meegemaakt, maar vlak daarna de ergste wolkbreuk ooit (in mijn leven dan) over me heen gehad.

 204. Eva, in mijn tuin is het inmiddels wat te donker om de toetsen nog te kunnen zien. Ik kan helaas niet blind typen, maar dat wijntje kan er toch prima bij? Ingrid heft ook al een glas voor zich staan en ik pak er nu ook een. Bernard verdenk ik van een Kwakje of een ander biertje met een vreemde naam. Een virtueel café, dit WLZ.

 205. @Markel. Ja, in China zijn ze daar inderdaad wel serieus mee bezig. Regen reguleren enzo. Maar laten we hier maar gewoon een keer Pffff zeggen en dan is de zomer ook weer over. 🙂 Maar eigenlijk wil ik helemaal nog niet dat de zomer over is.

 206. Bedoel Markel dat wel, Bernard. Ik dacht dat hij op maatregelen tegen de klimaatverandering doelde. Daar is China nog niet zo ver mee, bij mijn weten.

 207. Heerlijk net een half uurtje in bad gelegen en denk dat ik ook maar eens eventjes een wijntje ga nemen. Je wordt er lekker ontspannen van en door die hitte val je er dan eerder van in slaap hebben ze mij verteld.

 208. @Bernard, nee hoor ging niet om jou opmerking.
  Maar meer die van Assie:

  Dat denk ik ook Bernard. Het valt me wel op dat de dames niet veel verder komen dan wat huis, tuin, keuken en wat voetbalpraatjes. Het niveau lag gisteravond een stuk hoger.

  @Dame, chatten daar was enige discussie over, kon eigenlijk niet. Tot dat de regels van het alg.log (nog eens) gelezen werd.

 209. Goedenavond Ingrid…

  Mn wijntje alweer bijna achter de kiezen…
  @Bernard… ik begin alweer wat op te warmen. Hoewel ik zeer nieuwsgierig ben naar je thermovest denk ik, dat ik het zonder ook wel red vanavond 🙂

 210. vanmiddag heerlijk gefietst,eerst van stadshagen naar DE club,toen even naar de pierik,waar we trouwens heerlijk hebben getafeld,daarna hebben we ons even bezig gehouden bij de plaatselijke fc,sorry pec,en toen weer terug naar mijn optrekje.
  ben wel een beetje verdrietig dat ik geen hengels bij me had

 211. Wat een onzin, wie doen we kwaad met ons geOH? Vroeger bij het lgemene log wa er ook regelmatig discussie over, maar na de start van het chatlog zie je dat het algemene log is opgedroogd. De klagers vullen dat dus niet. Waarom dan een ander ontzeggen om een beetje vrijblijvend te ouwebeppen? Ik zou zeggen: doe gewoon mee als het je leuk lijkt en anders kijk er maar niet naar. Leven en laten leven.

 212. Wordt het zwembad in Kampen trouwens vervangen, of zo?? Wij waren daar vandaag en het was alsof er al in geen 20 jaar meer onderhoud was gepleegd. Het zag er nog net zo vervallen uit als de laatste keer dat ik er was, namelijk 20 jaar geleden…
  Alsof ze verwachten geen onderhoud meer te HOEVEN plegen…

 213. Volgens mij is dat net zo’n eindeloze discussie als hier in Zwolle. Snap niet dat Zwolle en Kampen niet een gezamenlijk zwembad hebben ontwikkeld. Een supersonisch bad met daarnaast satelietbaden voor zwemles. Er is toch zo’n mooie samenwerking?

 214. Ik zie tot mijn schrik dat het alweer zondag is… Dan duik ik snel mn bed in. Onze dochter staat deze ochtend gewoon weer om 7 uur naast mn bed van alles te proberen om me wakker en naar beneden te krijgen…

 215. Plus satelietbaden, zoals het Aabad. Klein en geschikt voor zwemles. Nu zie je ouders ook einden rijden om met de kids naar Wezep of Staphorst te gaan.

 216. Je hebt gelijk Dame, wij reden ook naar Kampen vandaag. Maar als mn dochter 12 is of 14 of zo, hoop ik toch echt dat ze ZELF naar het zwembad kan gaan. Bovendien… ik weet nog wat ik deed in het zwembad als puber… daar wilde ik mn ouders toch ECHT niet bij in de buurt hebben, hoor 😀

 217. @Doeksen, met die hitte zo’n eind fietsen. Was zelf niet vooruit te branden vanmiddag, ben alleen even naar de bieb geweest in zuid, vond dal alweer genoeg fietsen.

 218. Ik heb eerlijk gezegd ook veel liever een zwembad… Open water vind ik wat smerig. En nou zijn er talloze argumenten te bedenken waarom chloorwater ook smerig is, dat weet ik. En toch. Liever naar het zwembad.

 219. Mijn kinderen hebben zwemles in wapenveld gehad. En het openluchtbad is in de zomer echt een aanrader. Zwem daar ook liever dan een plas. Maar de jeugd hier in de buurt gaat liever naar de wythemer.

  @ Dame oudste is nog niet thuis, maar de jongste was inderdaad behoorlijk teleur gesteld. Helaas volgende week tegen Utrecht beter.

 220. Volgens De Gelderlander heeft Vitesse behoorlijk gezwijnd. Daar zijn wij het hier natuurlijk van harte mee eens. Zonde, zou zo’n mooie start van het seizoen zijn geweest.

 221. Monsieur Joppuh.

  Wellicht kent u de reeks al, maar toch wil ik u deze gaarne onder de aandacht brengen:

  Canvas 19-08-2012 22:05 – 22:55
  Classic Albums[/url]

 222. Heer Doeksen.

  Hebt u kunnen genieten van de culinaire hoogstandjes die u gisteren in het verschiet lagen?
  Er van uitgaande dat u een verstandig persoon bent, neem ik aan dat u, gezien de hoge temperaturen, het consumeren van de alcoholische versnaperingen met mate gedaan hebt.

 223. Heer Assendörper.

  Het niveau laat hier soms inderdaad te wensen over.
  Maar dat terzijde.

  Ik verwacht eerdaags een besluit van de ballotagecommissie over uw voordracht voor het lidmaatschap van de sociëteit.
  Uw mogelijke aanstelling tot rentmeester op mijn landgoed spreekt de overige leden ten zeerste aan en heeft daarmee vrijwel zeker een positieve invloed op de uiteindelijke beslissing.
  Wat dat betreft ziet het er bijzonder gunstig voor u uit en tevens spreekt uw aangename persoonlijkheid in uw voordeel.

  En uiteraard het weer in werking weten te stellen van de uurwijzers van de kerkklokken van de voormalige Jozefkerk aan de naar u vernoemde straat.

  Waarmee een aloude wijsheid maar weer eens bevestigd wordt: C’est la volonté de l’existence.

 224. Canvas 19-08-2012 22:05 – 22:55
  Classic Albums

  Een fijne kijktip meneer Rousseau! En ik merk op dat het op canvas wordt uitgezonden zodat er geen sprake zal zijn van hinderlijk onderbrekende reclameboodschappen! 🙂

  Thans draai ik nu thuis over de fijne van Bijsterveld luidsprekers… Foreigner – “can’t slow down when it’s live!” Een zeer goede dubbelaar waarop diverse bekende songs prima aan bod komen!

 225. Nederland 2 19-08-2012 14:15 – 14:55
  De weg naar klezmer

  Nederlandse en Vlaamse muzikanten gaan op zoek naar de roots van de klezmermuziek in Amerika, Israël, Roemenië en Nederland. Afl.: Nederland. Muzikant Bert Vos gaat op zoek naar klezmer in Nederland.

 226. Plantje
  Bericht door Plantje, op 15 augustus 2012 om 06:00
  Ja Tim, die heb ik ook al een hele tijd gemist. Hij is wel terug van vakantie, maar volgens mij druk bezig met zijn bijbaantje. Af en toe maakt hij schitterende foto’s van het uitzicht dat hij heeft vanaf zijn werkplek.

  Yup 🙂 Drukte alom. Vandaag rust en teveel warmte. Was droogt wel snel aan de lijn buiten 🙂

 227. JeanJacques, het doet me goed om te lezen dat de overige leden positief hebben gereageerd op mijn mogelijke aanstelling tot rentmeester op uw landgoed en wacht het besluit van de ballotagecommissie met spanning af. Tot mijn grote vreugde kan ik u nu ook mededelen dat mijn werkgever er geen probleem van maakt dat ik voor halve dagen bij u aan de slag kan.

  Bericht door JeanJacques Rousseau, op 19 augustus 2012 om 11:31
  Waarmee een aloude wijsheid maar weer eens bevestigd wordt: C’est la volonté de l’existence.

  Effectivement.

  JeanJacques, entre nous:
  chassez le naturel, il revient au galop.

 228. Warm!

  Morgen lekker op vakantie. Mijn schoonouders komen op het huis en de katjes letten en wij gaan een mìdweek naar de Ardennen in de buurt van Coo. Ik heb er veel zin in!

 229. @Plantje lekker. Is het morgen echt niet meer zo warm. Heb al op verschillende sites gekeken, het is mij nog niet echt duidelijk dat het minder warm wordt.

 230. Maar ik ga maar eens te bedde, morgen het gewoonlijke 10 uur werken, maar dan afsluiten met een bbq’tje op mijn werk.
  Beetje inkijkje in werken: Afgelopen week 6 dagen 10 uur gewerkt waarvan 2 dagen afgesloten met wakeboarden op mijn werk. 🙂 Voor nu eerst, truste.

Reacties zijn gesloten.