Samenwerking jeugdopleiding PEC Zwolle en DOS Kampen

Foto van auteur

Zwolle – DOS Kampen is de 21e amateurvereniging die gaat samenwerken met de jeugdopleiding van PEC Zwolle. DOS Kampen gaat een zilveren overeenkomst tekenen. Er zijn drie soorten overeenkomsten: goud, zilver en brons. Dit is afhankelijk van het niveau waarop de jeugdteams spelen en het aantal jeugdspelers dat uitkomt in één van de jeugdteams van PEC Zwolle. Pim Boitelle (O13) en Thomas van den Belt (O12), afkomstig van DOS Kampen, maken op dit moment deel uit van de jeugdopleiding van PEC Zwolle.

Voorafgaand aan de thuiswedstrijd van PEC Zwolle tegen Heracles Almelo op zaterdag 6 oktober 2012 tekenen beide partijen een samenwerkingsovereenkomst voor onbepaalde tijd.  Hoofd Jeugdopleiding Bert Ebbens: ,,Wij zijn uitermate tevreden over de samenwerking met DOS Kampen. De jeugdopleiding van DOS Kampen heeft in het verleden vele bekende voetballers voortgebracht met als meest aansprekende naam Jaap Stam, nu assistent-trainer van de selectie en trainer van het beloftenteam van PEC Zwolle. Wij willen graag onze expertise delen met DOS Kampen zodat zij als vereniging hiervan de vruchten kunnen plukken bij het opleiden van hun jeugdspelers.”

Vicevoorzitter Martin de Jong is ook verguld met de ondertekening van het contract: ,,Voor DOS Kampen betekent dit weer een stap vooruit op de ingeslagen weg. Wij willen graag onze jeugdspelers het allerbeste bieden. Allereerst binnen de club, maar mochten er zulke talenten rondlopen dan willen wij hen begeleiden in de juiste stappen. PEC Zwolle is dan een perfecte oplossing en DOS Kampen blijft de kweekvijver die het al decennia is, waarin wij met deze overeenkomst ondersteuning krijgen van PEC Zwolle.”

PEC Zwolle streeft naar een samenwerking met maximaal 25 (top)amateurverenigingen uit de regio IJsseldelta om invulling te geven aan de kernpropositie van PEC Zwolle, waarbij voetbal de verbindende factor in de regio is en er voor beide partijen een win-win situatie ontstaat.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Samenwerking jeugdopleiding PEC Zwolle en DOS Kampen”

  1. “win-win situatie ontstaat” Hoe dan ??

    Heerenveen, Ajaks en Twentu pakken de beste talenten op een leeftijd dat ze nog niet bij PEC mogen spelen.

    Alleen opheffen van de Stichting en een RJO status bieden kansen. Helaas is de kans hierop 0,0.

    Dit is alleen maar voor de puntenstatus van de KNVB. 😀

Reacties zijn gesloten.