PEC Zwolle laat dure punten liggen

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwolle heeft zaterdagavond punten laten liggen in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Lang stond Zwolle met 1-0 voor door een doelpunt in de 22e minuut van Youness Mokhtar, maar in de laatste 10 minuten ging het mis. Groningen kwam in de 84e mnuut op gelijke hoogte door een schot van Van Dijk dat via Zeefuik het doel indraaide. Groningen kwam in de 88e minuut langszij door een kopbal van Van Leeuw, en won daardoor met 1-2.

22-09-2012_pec_zwolle-fc_groningen_1-2_02.jpg

PEC Zwolle verliest opnieuw in eigen huis. Na Vitesse (0-1) en NEC (0-4) is ook FC Groningen de sterkste in het IJsseldeltastadion. Onnodig, gezien de kansen die PEC Zwolle na een 1-0 voorsprong krijgt. In het laatste half uur voert Groningen de druk dusdanig op, dat Zwolle in de slotfase bezwijkt. ,,Ik heb niets met ‘als dan’ of ‘kan’. De realiteit is dat het er niet is", concludeert trainer Art Langeler na de 1-2 nederlaag. Met Leon ter Wielen en Joey van den Berg terug in de basis begon PEC Zwolle prima aan het duel. Zwolle had de controle op het duel, maar kwam tot halverwege de eerste helft niet tot grote kansen. Toch was het ineens raak.

22-09-2012_pec_zwolle-fc_groningen_1-2_04.jpg

22-09-2012_pec_zwolle-fc_groningen_1-2_06.jpg

22-09-2012_pec_zwolle-fc_groningen_1-2_01.jpg

Terwijl er vanuit een luchtballon naar de wedstrijd werd gekeken, denkt Youness Mokhtar iets tussen een voorzet en doelpoging te produceren. De bal belandde bij doelman Luciano, die het vervolgens achter de lijn ziet belandden. ,,Terecht gezien de verhoudingen in de wedstrijd op dat moment", aldus Langeler. In de fase daarna kreeg Zwolle kansen op meer. Een vrije trap van Bart van Hintum belandde via Luciano voor de voeten van Denni Avdic. Hij kon de bal echter niet over de lijn krijgen. ,,We hadden het in de eerste helft af moeten maken", concludeerde ook Mokhtar.

22-09-2012_pec_zwolle-fc_groningen_1-2_03.jpg

Het spelbeeld in de eerste helft was voor FC Groningen-trainer Robert Maaskant aanleiding om in het tweede bedrijf Kieftenbeld en Texeira in te brengen. De gasten speelden vervolgens op het hele veld één op één en daar had Zwolle het moeilijk mee. Toch kreeg Mokhtar direct na rust nog een grote kans. ,,Ik omspeelde Leandro Bacuna en wilde die bal in de verre hoek krullen. Helaas kwam Luciano naar voren en pakte hij die bal goed." Groningen voerde de druk meer en meer op, maar het duurde tot de slotfase eer Zwolle bezweek onder de druk. Een van richting veranderde voorzet belandde via het been van Género Zeefuik in het net, waarna drie minuten later Michael de Leeuw kon binnenkoppen. ,,Vanaf de kant zagen we het al aankomen", baalde Langeler. ,,We moeten nu de goede punten hier uithalen en meenemen naar de volgende week. Bij een resultaat tegen Willem II staan de zaken er weer heel anders voor."

Eerst komt PEC Zwolle nog in actie in de tweede ronde van het KNVB Beker-toernooi. Zwolle gaat dinsdagavond op bezoek bij Roda JC (20.45 uur).

Bron: peczwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

35 gedachten over “PEC Zwolle laat dure punten liggen”

  1. Kunnen ze bij boer niet ff ijzeren pinnen in zn pols laten zetten zodat hij volgende week weer onder de lat kan? Wat een drama weer die ter wielen!

  2. spel was eerste 60 minuten goed maar ze kunnen het niet afmaken.
    en ja als je dan geen echte keeper hebt dan wordt het heel lastig…
    dit wordt een swaar seizoen pffff.

  3. Deze keeper is niet echt de betrouwbare sluitpost van je team. Maar ook de spitsen van Zwolle laten nog te veel kansen onbenut.
    Gelukkig hebben we nog vele wedstrijden te gaan. Ze spelen leuk voetbal om te kijken, voor de neutrale supporter. Maar de echte PEC Zwolle supporter, gaat na zo’n wedstrijd als vandaag met een kater naar huis.

  4. Tis gebeurd. klaar en opmaken voor de volgende wedstrijd! Trouwens hoor ik iedereen vol lof over danny avdic. Ik vind t nog niks. Traag, totaal niet balvast en staat naar mijn mening altijd met de rug naar de goal met de aanname.
    Lijkt wel een beetje op zn voorganger van jaren geleden.
    Bert Zuurman ( superzuurman)
    Ik zie toch liever benson in de spits en ook Saymack mag van mij er wel weer eens erin!

  5. “en staat naar mijn mening altijd met de rug naar de goal met de aanname. ”

    Dat is op zich vrij normaal voor een aanvaller…..anders staat ie met zijn rug naar zijn medespelers en daar wordt het aannemen van de bal niet makkelijker van…..

  6. Zwolle is nog nooit zo beroerd gestart in de Eredivisie.
    Het is diepe droevenis. De Lange Leegte en Berg en Bosch wenken al veel eerder dan vele (hoopvollen) ooit voor mogelijk hielden .
    :'(

  7. Had em moeten zijn vandaag, maar we komen er wel. Doen in geen enkele wedstrijd onder en dat zal toch zeker wel puntjes op gaan leveren. Was trouwens weer gezellig bloemink…

  8. Gut gespield, aber verloren ….hoor ik iedere week, maar helaas koop je daar niks voor. Dinsdag voor de kat z’n viool naar Kerkrade, en dan op naar Tilburg ..:(
    Gaan een zwaar seizoen te gemoet, met te weinig punten vrees ik. Vandaag had je 3 pnt moeten pakken!! En een wedstrijd duurt nog altijd vaak 92 min.

  9. Met zo’n trainer die in een interview feitelijk de handdoek in de ring gooit, kun je net zo goed gelijk met alles stoppen en wachten tot de Jupiler League seizoen 2013/2014 start. Wat een mentaliteit.

    Voor de rest was het een leuke wedstrijd om naar te kijken, en de sfeer in het stadion was uitstekend.

  10. Ze zijn op weg naar waar ze thuis horen de eerste divisie hier zijn ze nog lang niet klaar voor.En denk nou maar niet als de Boer in het doel staat dat het beter gaat . Het hele team moet het goed gaan en het kunnen vasthouden als ze voorstaan. En dat vereist kracht en goed samenspel.

  11. Heerlijk, lekker dat FC gevoel weer terug. Alle kansen onbenut laten om vervolgens alsnog een voorsprong en drie punten weggeven. En dan ook nog alle expert die ons nog niet klaar vinden voor de ere. Nou Pieters, we zijn geen Ajakkes of peesvee. we hebben de doelstelling om ons te handhaven daar horen pijnlijke verliespunten bij. Bij vlagen lieten wel goed en verzorgt voetbal zien. Dit team is nog in opbouw. Ik heb we de twijfels of Artje de kwaliteiten naar boven kan halen en kan stabiel reguleren naar overwinningen.
    Wij horen net zo goed in de ere thuis als de rest en hebben naar mijn idee nog meer kwaliteit in huis dan andere ploegen die onderin hangen. We zijn kampioen van de JL geworden dus daar horen we in ieder geval niet thuis! Wonden likken en weer verder!

  12. Ik denk dat Art zelf nog niet klaar is voor de eredivisie. Zijn mentaliteit staat mij niet echt aan. Vooral als ik dan zijn stukjes op de site van PEC Zwolle lees lijkt het wel dat Jong Zwolle bijna even belangrijk is dan de ploeg waar het echt om draait. Het gaat mij alleen om het eerste en de rest kan mij niet zo interesseren!

  13. Het lijkt of alles wat fout kon gaan ook echt fout ging, wat een drama!:'(
    Het liep voor geen meter op een korte periode na, waar Groningen echt de boel uit handen aan het geven was.
    Er word alleen WEER niks mee gedaan.

    Blesseerde vd Bergh zichzelf nu bij het betreden van het veld in de 2e helft?!
    Heeft iemand dit ook gezien?
    Hoe doe je dat nu weer?:(

    Ter wielen….:o
    Mokhtar krijgt de bal er maar niet in, wat een kans zeg in het begin van de 2e helft!
    Avdic kon ook niks laten zien om een of andere reden.

    Was er eigenlijk wel iets positiefs te zien gister?
    Ja, ook de keeper van Groningen maakt fouten…….

    En als kers op de taart zijn zo’n beetje alle andere uitslagen dit weekend nadelig voor Zwolle.
    Lekker hoor!
    :D:D:D

  14. Toch, en dat is toch het merkwaardige, waren de duiders op eredivisie-live behoorlijk positief zo niet vol lof over het spel van Zwolle. En zij betrokken daar ook de voorgaande wedstrijden bij. Wat deze heren na de wedstrijd nog hebben geanalyseerd weet ik niet. Maar je kunt je op zijn minst afvragen is de beker nu half vol of half leeg m.a.w. Moeten we nu nog verder naar beneden kijken en hebben we met de Kerst duidelijk minder dan 10 punten of gaan we doen wat de kenners in ons spel zien en deze kwaliteiten omzetten in punten. Het woord/beurt is nu overduidelijk aan vooral Art Langeler en natuurlijk zijn selectie. De boel moet nu definitief op de rails worden gezet. Anders wenken nadrukkelijk de perspectieven van
    de Lange L. enz enz….

  15. We spelen 70 minuten goed, hadden met 2 of 3=0 voor moeten staan. Maar Art is een tactisch onbenul. FCG gooit steeds meer mensen naar voren waardoor de verdediging zwaar onder druk komt te staan. Ipv compact te spelen met de linies dicht op elkaar blijft hij uitgaan van 433. De ruimtes tussen de verdediging en middenveld worden zo groot dat het niet meer te belopen is.
    In dit geval mag er best wel een aanvaller eraf voor een verdediger of middenvelder. Laat Narsing met Avdic in de spits staan. Probeer de bal in het team te houden.

  16. Met de rust had je al met drie – nul voor moeten staan en was er niets aan de hand geweest. Maar, weer de al oude voetbalwet, als je zelf niet scoort…………………….. krijg je het deksel op de neus. Onze nieuwe spits, heb ik best vertouwen in. maar hij moet iemand om ich heen hebben. Mijn gevoel blijft, dee wedstrijd had je in de eerste helft al moeten beslissen, minstens drie – nul.

  17. PEC Zwolle-directeur Edward van Wonderen liet zich zondag tijdens de wedstrijd PSV – Feyenoord (3-0) neerbuigend uit over PSV’er Ola Toivonen. Dick Advocaat is op zijn beurt niet te spreken over die reactie.

    Van Wonderen stelde voor dat de Zweed op Schiphol vliegtuigen ging uitzwaaien en noemde hem een mafketel. Ook Feyenoord-trainer Ronald Koeman betitelde de middenvelder als ‘irritantste speler van de Eredivisie’.

    ‘Koeman was direct betrokkene en heeft wat mij betreft recht van spreken’, reageert PSV-trainer Advocaat tegenover Voetbal International. ‘Wat die man van Zwolle wil bereiken vraag ik me af. Dat iemand met zijn functie zich zo uitlaat is te belachelijk voor woorden. Ronald ergerde zich, omdat Toivonen op het randje speelde.’

    ‘Maar ik denk dat hij hem maar wat graag in zijn ploeg zou willen hebben’, denkt de trainer. ‘Sterker nog, ik denk dat iedere coach zo’n speler in zijn team wil hebben. Ik heb hem vorig jaar veel zien spelen en het sprak me juist aan dat hij zo op het randje, zo irritant speelde. Dat had ik dit seizoen nog helemaal niet van hem gezien.’

    De Eindhovenaren komen donderdag weer in actie. In de strijd om de KNVB-beker gaat de ploeg op bezoek bij Achilles ’29. De aftrap is om 18.45 uur.

    (VI Thijs Slegers)

  18. Het was misschien een niet zo slimme tweet, vooral omdat zijn functie vermeld staat. Had ff lekker een andere naam eronder gehangen en niemand was er over gevallen.

  19. waar zou ik het anders moeten kijken dan. of denk je dat ik zo gek ben er geld aan uit te geven.8) en ik kijk om juist lekker comentaar te geven:P8)

  20. eh nog ff gauw evert als je soms dacht dat mijn favoriet de egels waren dus niet:P maar ik hoop voor jullie pec fans dat pec er een voorbeeld aan neemt gewoon terug komen van een 0-2 achterstand en kijk eens hoe dat is pas knokken:) en verdient gewonnen. en nogmaals nee het is niet mijn favoriet8)

Reacties zijn gesloten.