PEC Zwolle overklast RKC Waalwijk

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwolle heeft zondag zeer goede zaken gedaan door in Waalwijk bij de nummer 11 van de Eredivisie RKC te winnen. De uitslag werd 1-2. Het was de tweede overwinning van het seizoen voor Zwolle, dat tot nu toe alleen maar punten buiten het PEC Zwolle stadion wist te scoren. Met doelman Diederik Boer weer in de gelederen en de terugkeer van aanvoerder Joey v.d. Berg was de as van het Zwolse team stabieler dan de voorgaande wedstrijden. Vooral Boer werd een aantal keren node gemist in de verdediging van de Blauwvingers.

rkcpec_13.jpg

Vanaf de start was Zwolle de best voetballende ploeg. Al in de 5e minuut wist Zwolle op voorsprong te komen via een doelpunt van Fred Benson. Het was voor de ex- RKC spits zijn eerste Eredivisiedoelpunt voor PEC Zwolle. In de loop van de eerste helft kregen Mokhtar, Pluim en Gravenbeek meer kansen om de score te vergroten. RKC kreeg een paar mogelijkheden, maar echt gevaarlijk werd het eigenlijk nooit. Pas in de tweede helft, in de 61e minuut scoorde Ronnie Reniers de bevrijdende 0-2 voor Zwolle. Zwolle had al veel eerder op voorsprong kunnen komen. Een kwartier voor tijd wist keeper Boer een grote kans van invaller Nordin Boukhari om zeep te helpen. Een paar minuten voor tijd scoorde Teddy Chevalier nog de 1-2. Het werd toen, met ook nog 5 minuten blessuretijd, nog even billenknijpen voor Zwolle. Het team van trainer Art Langeler kon met een prima resultaat terugkeren naar Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

25 gedachten over “PEC Zwolle overklast RKC Waalwijk”

  1. Hmm overklast, weet ik niet hoor maar absoluut top gedaan!8)

    Eindelijk een paar echte doelpunten.
    En tof om Reniers in de basis te zien.

    Go Zwolluh!!:D

  2. Bij Eredivisie live liep een band mee onderin, waarin stond dat RKC al 6 jaar aan een herfstdip lijdt: geen enkele wedstrijd gewonnen in oktober. Dat wist je toch wel Assie?:P

  3. Nou overklast vind ik wel erg overdreven want in de tweede helft kwamen ze nog erg in de problemen.De overwinning is te danken aan De twee Bs van Benson en de Boer.
    De Boer heeft er velen uitgehouden en Benson heeft de echte kansen gecreëerd.

  4. Wat een euforie ineens hier. Als men verliest valt men over jan en alleman heen en nu is het hossen en voorop in de polonaise…observer!

  5. Wat een euforie ineens hier. Als men verliest valt men over jan en alleman heen en nu is het hossen en voorop in de polonaise

    Dat komt wel weer mochten we volgende week zondag van PISVEE verliezen, dan deugt er weer niets van ons elftal, krijg je weer de verhalen dat volgend jaar weer in de Jupiler spelen etc.
    Hoeveel mensen zouden er op het Rode Torenplein hebben gestaan die halverwege het seizoen wisten te melden dat we toch weer geen kampioen zouden worden en dat het weer net zo zou gaan als het seizoen daarvoor toen RKC kampioen werd? Als je wint heb je vrienden.

  6. hmm, zou daar dan de term succes supporter vandaan komen….? wel opvallend dat wanneer we dan winnen er een hoop mensen helemaal niet reageren maar als ze verliezen trekken ze hier van leer. Zal wel te maken hebben met de negatieve inslag die een hoop mensen hebben. Sneu voor ze!
    Maar de 3 punten pakken ze ons niet meer af. Zondag weer met z’n allen PEC steunen, Ja, ook als ze achter staan en verliezen!

  7. Die voelt zich te goed voor PEC Zwolle, dat heeft ie duidelijk laten weten toen hij bij fc Groningen zat en het daar te goed ging. Blijkbaar is het succes hem destijds naar het hoofd gestegen.

Reacties zijn gesloten.