Jong PEC Zwolle in blessuretijd onderuit

|   Laatste wijziging

Zwolle – Het is Jong PEC Zwolle maandagavond niet gelukt de overwinning van vorige week tegen Jong Willem II een vervolg te geven. In het zuiden van Limburg werd er met 4-3 verloren van Jong Roda JC. Ondanks de lange reis van 240 kilometer begon Jong PEC Zwolle voortvarend aan het duel in Limburg. De mannen van Jaap Stam wisten middels goed positiespel mooi voetbal op de mat te leggen. Hierbij werden de nodige kansen gecreëerd, alleen vergaten de beloften zichzelf te belonen door een doelpunt te maken.

Na een half uur spelen gaf Jong Roda JC een lesje in effectiviteit. De eerste kans van de Limburgers werd meteen verzilverd. Een afgemeten voorzet belande precies op het hoofd van Micolaj Lebedynski die de bal beheerst inkopte. Tien minuten later weet Jong Roda JC de stand te verdubbelen. Thorben Jansen schiet de bal van een meter of twintig achter Leon ter Wielen. Nog voor de thee doet Jong PEC Zwolle iets terug. Mimoun Eloisghiri bereikt Christian Cicek die keurig weet af te ronden. Na rust krijgt Jong PEC Zwolle de bal niet weggewerkt uit de zestien. In de scrimmage die volgt weet Albertus de bal het doel in te werken. Hierdoor lijkt de wedstrijd gespeeld.

Niets is echter minder waar. Jong PEC Zwolle blijft ondanks de achterstand goed voetballen maar weet de kansen niet af te maken. Tot tien minuten voor tijd. Christian Cicek schiet op de paal, Norichio Nieveld is er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken. Een paar minuten later weet Jong PEC Zwolle zelfs voor de gelijkmaker te tekenen. Giovanni Hiwat schiet een afvallende bal goed in het doel. Loon na werken voor een veerkrachtig Zwolle. Dat zelfs nog even aanspraak denkt te maken op de overwinning. Totdat in blessuretijd wederom aanvaller Albertus weet te ontsnappen aan de Zwolse verdedigers. Met een hoge bal passeert hij doelman Leon ter Wielen en laat de Zwollenaren gedesillusioneerd achter. Ondanks het goede veldspel en het merendeel van de kansen stapt Jong PEC Zwolle met een kater in de bus terug naar Overijssel.

Volgende week dinsdag 6 november speelt Jong PEC Zwolle een thuiswedstrijd tegen Jong Sparta Rotterdam. Er wordt om 18.30 uur afgetrapt in het IJsseldelta stadion. Toegang is gratis.

Wedstrijdstatistieken

Jong Roda JC: Prus, Lebedynski, Kadar, Zwartjes, Novotny, Van Veen, Paulissen, Jansen, Elalji, Kuzmicki en Albertus.

Jong PEC Zwolle: Ter Wielen, Koenders, Talu, Nieveld, Epe, Olijve (27. Mailahollo), IJzerman, Saymak (65. Ikililou), Hiwat, Cicek en Eloisghiri (72. Zandvliet).

Scoreverloop: 27. Lebedynski 1-0, 39. Jansen 2-0, 44. Cicek 2-1, 50. Albertus 3-1, 80. Nieveld 3-2, 83. Hiwat 3-3, 90. Albertus 4-3.

Geel: Nieveld.

Bron: peczwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Jong PEC Zwolle in blessuretijd onderuit”

Reacties zijn gesloten.