PEC Zwolle Vrouwen in blessuretijd onderuit

|   Laatste wijziging

Zwolle – Voor de tweede keer dit seizoen duurt de wedstrijd net iets te lang voor de PEC Zwolle Vrouwen. Terwijl vriend en vijand zich al hadden verzoend met een gelijkspel, sloeg het noodlot voor de PEC Zwolle Vrouwen in blessuretijd alsnog toe. Door persoonlijke fouten liep de score op tot een 3-1 nederlaag.

De PEC Zwolle Vrouwen begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Al vroeg kwamen ze op voorsprong. Een mooie dieptepas van achteruit belandde in de 8e minuut bij Sylvia Smit. Zij zocht de achterlijn op en paste prima op Marianne van Brummelen die de bal in het doel kon tikken. Lang genoot PEC Zwolle niet van deze voorsprong. Nog in dezelfde minuut werd een foutieve breedtepas van Nathalja Nijman onderschept door Maike Heuver. Die simpel voor de gelijkmaker kon zorgen. Het spel ging vervolgens op en neer. FC Twente speelde weliswaar wat sterker maar wist geen raad met het goed georganiseerd PEC Zwolle Vrouwen. Daardoor werden er weinig kansen gecreëerd en zochten de ploegen met een gelijke stand de kleedkamers op.

De tweede helft veranderende weinig aan het spelbeeld. Al was PEC Zwolle Vrouwen dichtbij een voorsprong, toen Judith Frijlink vanaf 20 meter rakelings naast het doel schoot. Niet veel later lobde de jarige Jirre den Biesen de bal net over het doel van FC Twente. Aan de andere kant kreeg Ellen Jansen door traag ingrijpen van de Zwolse verdediging een dot van een kans, maar het lukte de Twentse vrouw niet deze mogelijkheid te verzilveren. Het duel leek af te stevenen op een gelijkspel. Totdat keepster Nadja Olthuis in de 91e minuut een zacht ingeschoten bal van Maike Heuver niet goed verwerkte; 2-1. In een verwoede alles of niets poging, kreeg PEC Zwolle Vrouwen de deksel op de neus, wederom Maike Heuver wist te scoren en het duel daarmee definitief te beslissen.

Door deze overwinning verzekerde FC Twente zich voor deelname in de A-league. Voor de vrouwen van PEC Zwolle zit er niets anders op dan deze teleurstelling snel te verwerken en zich te richten op de volgende wedstrijd. Waarin kwalificatie voor de A-league nog steeds tot de mogelijkheden behoort. Deze cruciale volgende wedstrijd wordt gespeeld op vrijdag 16 november in het IJsseldelta stadion tegen FC Utrecht. De aftrap is om 19.30 uur.

Bron: peczwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “PEC Zwolle Vrouwen in blessuretijd onderuit”

  1. lijkt bij de vrouwen net als bij de mannen van PEC op het laatst de kracht te ontbreken om de stand vast te houden in de wedstrijd .Wel erg jammer om dan in blessuretijd onderuit te gaan.

Reacties zijn gesloten.