Intensieve fietsverlichtingcontroles

Foto van auteur

Donderdag in de ochtendspits, donderdagavond en donderdagnacht zijn controles gehouden op het gebruik van verlichting door fietsers. Daarbij werden 54 fietsers bekeurd omdat zij geen verlichting voerden.

Er is o.a. gecontroleerd op de Van Wevelinkhovenstraat, de Assendorperstraat, de Lutteklestraat, de van Karnebeekstraat, en de Sassenstraat. De controles vinden plaats in het kader van de landelijk actie ‘Val op, daarmee kun je thuiskomen’.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “Intensieve fietsverlichtingcontroles”

 1. de quota moet weer bereikt worden, anders wordt korps ijsselland gekort…
  toch probleemloos en lichtloos over de assendorperstraat gefietst terwijl ik ingehaald werd door maar liefst twee politiebusjes

 2. Knullig…. gistermiddag en gisteravond was er een actie van de Fietsersbond in samenwerking met de Gemeente, Rijwielhandels Scholten en Nowak en de Stadswachten. Fietslichtreparatie zonder rekenen van ‘manuren’, alleen eventuele materiaalkosten werden berekend.

  Maar wel terecht. Fietsers in het donker zonder verlichting zie je vrij slecht. VK is de dans zeker ontsprongen omdat hij ook goed ‘onzichtbaar’ door het verkeer ging waarbij de agenten hem gewoon niet gezien hebben ;D

 3. Jaja, ben het helemaal met je eens…Als ze er moeten zijn zijn ze er niet….en voor dit soort ‘zware gevallen’ staan ze wel hun mannetje….
  Hulde voor de Zwolse politie >:(

 4. Eensch met Chris1491
  Ik heb goede ogen maar zie sommige fietsers betrekkelijk laat als ze geen verlichting voeren in het donker. Met de auto is dat alleen nog maar erger zeker met slecht weer.

Reacties zijn gesloten.