PEC Zwolle pakt punt in Twente

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwolle heeft zondagavond goede zaken gedaan door de uitwedstrijd bij FC Twente met een gelijkspel af te sluiten. Bij de Tukkers werd de eindstand 2-2.

Alle doelpunten vielen in de tweede helft van de wedstrijd. FC Twente kwam in de 48e minuut op voorsprong. Tusan Tadic scoorde de 1-0 via een penalty. Aanvoerder Joey van den Berg had kort daarvoor een aanvaller van de Tukkers naar de grond gewerkt. In de 55e minuut scoorde Denni Avdic de gelijkmaker uit een rebound voor het doel van keeper Sander Boschker. In de 88e minuut was het Joey van den Berg die de Blauwvingers verrassend op 1-2 bracht. Zouden de Zwollenaren 3 punten mee naar de Hanzestad nemen?? In de blessuretijd scoorde Castaignos de 2-2 voor de Enschedeërs. Het punt was derhalve niet verwacht en zeer welkom! Mede omdat de concurrenten VVV en Willem II dit weekend al een punt pakte. Langeler: "Ik kan helemaal niet ontevreden zijn. Een punt is goed. Op het moment dat je denkt ‘we gaan voor het punt’ scoren we."

In de selecties van beide ploegen was maar één speler te vinden, die bij de tegenpartij onder contract heeft gestaan. Danny Wintjens stond in het seizoen 2005/2006 bij de Tukkers op de loonlijst. Tot speelminuten in het eerste elftal kwam de Zwolse reservedoelman echter niet. Naast Wintjens heeft ook René Hake een verleden in Enschede. De assistent-trainer van Art Langeler werkte jaren in de jeugdopleiding van FC Twente en wist in 2007 met de A1 landskampioen te worden.

Alle doelpunten vielen deze zondagmiddag uit een dood spelmoment. Rochdi Achenteh was aan Zwolse zijde met een hoekschop (1-1 via Denni Avdic) en vrije trap (1-2 via Joey van den Berg) de aangever. Aan Twenste zijde benutte Dusan Tadic een penalty en was hij de aangever bij de 2-2. ,,Tja, daar kun je dan niets aan doen", vertelde Van Polen over de dode spelmomenten van zijn directe tegenstander. Het was een van de weinige momenten dat Tadic in de gelegenheid was om wat bij te dragen aan het Twentse spel, dat door Zwolle aardig ontregeld werd. ,,We hadden het niet heel lastig", wist de rechtsachter. In die eerste helft was alleen een vrije trap van Tadic (lat) gevaarlijk, Zwolle stelde daar kansjes van Van Polen en Wiljan Pluim tegenover.

Na rust was de wedstrijd meer open, mede door de snelle treffer van Tadic uit een strafschop. Edwin Gyasi werd door Joey van den Berg onderuit gehaald in het strafschopgebied, scheidsrechter Liesveld vond het een strafschop. ,,We wilden scherp beginnen na rust, dat pakte iets anders uit", vond ook Van Polen. Via de dode momenten van Achenteh kwam Zwolle vlak voor tijd toch op voorsprong. Het was echter Castaignos die in blessuretijd voor de puntendeling zorgde. ,,We hebben een stijgende lijn te pakken, ook in spelaandeel", concludeerde trainer Langeler tevreden.

Vrijdag komt PEC Zwolle weer in actie. VVV-Venlo komt dan op bezoek in het IJsseldeltastadion.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

24 gedachten over “PEC Zwolle pakt punt in Twente”

  1. haha die arrogante tukkers dachten na de 1-0 zo en nu rustig naar de 4-0 maar nee hoor twente mag nog blij zijn met een punt…maar dat zijn wij ook haha rukkers uut twente.
    nog commentaar steve we score two goals and zwolle also so we have score to many blabla…..
    volgende week die limburgse vlaaien opvreten avdic…

  2. Prachtig, puntje meegenomen bij die halve duitsers! Jammer dat het er geen drie waren, zo dicht bij man.

    Aankomende vrijdag stadion laten stormen!

  3. Heh, wat jammer zeg!
    Waarom nou weer zoveel blessuretijd als ze voorstaan?

    Ondanks dat toch zeker een hele mooie prestatie.
    Goed gewerkt mannen!
    We kunnen het punt goed gebruiken aangezien er meer clubs een punt hebben gehaald dit weekend.:D
    En wat een fijne was dat van v. Polen, net nog even die bal wegtikken. NICE:P
    Dat Twente zag er ook niet echt opperbest uit hoor.
    MEER dan terecht punt voor PEC.
    Forza Zwolluuh!!

  4. Bericht door Assendörper, op 25 november 2012 om 22:24
    Wat woont hier toch een arrogant volk. /quote]

    Mogen wij ook een keer uitspreken dat we beter waren dan de tegenpartij? Als ik hoor wat de trainers van de ‘grote’ clubs soms uitkramen, die praten alles recht wat toch echt krom is.
    Ik begrijp dat het voor een aantal mensen wat moeilijker gaat worden om nog steeds stug vol te houden dat we volgend seizoen weer in de Jupiler spelen, maar het is even niet anders voor jullie.
    😉
    Misschien komt Pieters ook nog wel weer met een opbeurende reactie.

  5. Bericht door Mike70, op 26 november 2012 om 11:08
    Mogen wij ook een keer uitspreken dat we beter waren dan de tegenpartij?

    Nou, vooruit dan. Voor deze ene keer zal ik het door de vingers zien.:)

  6. Mogen wij ook een keer uitspreken dat we beter waren dan de tegenpartij?

    Nou, vooruit dan. Voor deze ene keer zal ik het door de vingers zien.

    Bijna kerstmis zeker?

  7. Bericht door JeanJacquesRousseau, op 26 november 2012 om 18:13
    ResPECt voor de Zwolse supporters die de minuut stilte keurig in acht namen.

    Is niet meer dan normaal hoor, het is op dit soort momenten altijd muisstil in de stadions. Lijkt me niet nodig om dit als iets bijzonders te vermelden. En mocht er iemand beginnen te praten wijzen andere mensen hem/haar daar wel op, dat loopt gewoon vanzelf.

  8. Bericht door Mike70, op 27 november 2012 om 10:04

    Is niet meer dan normaal hoor, het is op dit soort momenten altijd muisstil in de stadions. Lijkt me niet nodig om dit als iets bijzonders te vermelden.

    Het was ook meer bedoeld voor degenen die de voetbalsupporters allemaal over één kam scheren als zijnde hersenloze en respectloze Neanderthalers.
    Er is gelukkig de laatste jaren veel ten positieve veranderd in de voetbalstadions.

Reacties zijn gesloten.