Zwolse VO scholen vinden elkaar in de muziek

Foto van auteur

Zwolle – Op zaterdag 9 februari organiseren de Van der Capellen SG , het Meander College en het Greijdanus voor de tweede keer het scholierenmuziekfestival: HOGE NOOD!. Alle drie de scholen kennen een actieve muziekcultuur. Met het festival willen de muziekdocenten aan hun leerlingen een unieke ervaring meegeven. Muziek kent geen grenzen en verbindt mensen ongeacht cultuur of achtergrond. Leerlingen van alle Zwolse VO scholen zijn uitgenodigd om mee te doen.

Het festival begint met het instuderen van een gezamenlijk stuk. Vervolgens worden er op twee podia optredens verzorgd door de diverse ensembles van de VO scholen: bigbands, orkesten, koren, solisten en popbands staan geprogrammeerd. Wil je ook meedoen of ben je op zoek naar meer informatie? Kijk dan op de website www.hogenood.com HOGE NOOD! vindt dit jaar plaats op de Van der Capellen SG, Lassuslaan 230, Zwolle. De toegang is gratis en het programma duurt van 11.00 uur tot en met 17.00 uur. De gezamenlijke finale waarbij alle muzikanten van alle ensembles een gezamenlijk optreden verzorgen begint om 16.15 uur.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Zwolse VO scholen vinden elkaar in de muziek”

 1. Wat een enthousiast, gebundeld, meerstemmig, stijlrijk initiatief in de kunst van de muze. Laat me raden wie de dirigent is šŸ˜‰ Anders schijnt er nog een aanstormend talent Rouwkema uit Smilde rond te lopen. Muziek schijnt ook nauw verwant te zijn aan poĆ«zie. Wellicht valt er daar ook een fijn samenspel te horen.

  Toon, noten, melodie, klank, ritme…zou niet zonder kunnen. Toch kom ik wat ‘uiting van je gevoel bij die waarneming’….in de zeer vele imponerende dansen…..niet verder dan stiekum dansen, polonaise, headbangen en schuifelen (da’s niet zo’n erge trouwens). De vogeltjesdans is (ongeacht het irritante nummer) nog te hoog gegrepen.

  Wellicht Maxima dit cd-tje ….en met de KONINGIN maar eens sturen en haar een week later vragen of de belangrijke postbesteller zijn werk goed heeft gedaan. En of ik in al mijn nederigheid langs zou mogen komen (natuurlijk wel als Wim weg is) met de vraag of ze de inhoud van de cd wil praktiseren in les collegevorm. Of ze dan “zoenen voor dansen wil vervangen”?

  Als ze dan zou vragen naar de gewenste stijl…..zou ik heel misschien wel durven antwoorden…..de vurigste graag Koningin.

  Muziek verbindt idd

  Past trouwens uitstekend in de stad van de bruggenbouwers.

Reacties zijn gesloten.