Verkeersstremming tijdens carnavalsoptocht

|   Laatste wijziging

Zwolle – Ook dit jaar organiseert de carnavalsvereniging De Eileuvers verschillende carnavalsactiviteiten in en rondom de Zwolse binnenstad. Op zaterdag 9 februari vindt er onder andere een carnavalsact op de Nieuwe Havenbrug plaats en wordt er een (praalwagen)optocht gehouden. Het verkeer ondervindt hiervan tussen 09.30 en 18.00 uur hinder.

 

Carnavalsact op de Nieuwe Havenbrug Om de act te kunnen uitvoeren op de Nieuwe Havenbrug wordt de brug tussen 9.30 en 12.00 uur afgesloten. Al het verkeer, met uitzondering van voetgangers, ondervinden hiervan stremming. De omleidingsroute is via de Emmawijk. De tijdelijke bushaltes bevinden zich aan de Emmawijk waar alle stads- en streekbuslijnen halteren.

Tussen 15.30 en 18.00 uur is de brug wederom afgesloten in verband met de ontbinding van de (praalwagen)optocht. De Kamperpoorterbrug blijft toegankelijk.

Carnavalsoptocht

Op de route van de carnavalsoptocht met onder meer praalwagens ondervindt het verkeer stremming. De optocht start om 13.45 uur vanaf de Wethouder Alferinkweg en gaat via de Hortensiastraat, Assendorperstraat richting de binnenstad. Op de Eekwal ter hoogte van de Nieuwe Havenbrug gaat de optocht uiteen. Hiervoor wordt de brug afgesloten voor het verkeer tot 18.00 uur. De Wethouder Alferinkweg is vanaf 13.00 uur afgesloten in verband met het verzamelen van de carnavalswagens. Het advies aan het doorgaande verkeer is om de route van de optocht te mijden en te kiezen voor een andere rijroute. Het verkeer van en naar het ziekenhuis Isala klinieken locatie De Wezenlanden wordt geadviseerd te rijden via de Hanekamp, Luttekestraat, Schuurmanstraat, Groot Wezenland en omgekeerd.

OV

De stads- en streeklijnen van Syntus en Connexxion rijden op deze dag aangepaste routes in de omgeving van binnenstad en Assendorp en pakken zodra mogelijk de normale route weer op.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

22 gedachten over “Verkeersstremming tijdens carnavalsoptocht”

  1. Zwolle is voor vier dagen Sassendonk. Maar pas nadat Burgemeester Henk Jan Meijer de sleutel van de stad officieel over heeft gedragen aan stadsprins Kortje 1e.

    Dat gebeurt tijdens een officiële en vooral ludieke bijeenkomst in de Raadzaal van het Stadhuis op zaterdag 9 februari 11:11 uur. Het voltallig college en een hele raadzaal (te) vol met carnavalsvierders is hier jaarlijks getuige van.

    Je bent van harte uitgenodigd om eens aan en mee te schuiven.

  2. -japser dan zou ik zaterdag maar in huis blijven als ik jou was. Anders zou je je alleen maar storen aan al die carnaval vierende mensen. Zoals je eerder opgemerkt hebt.

  3. kan dat niet ergens op zo’n sportveld of zo? dat gezuip en gebral? dan hebben normale mensen er geen last van>:( Heel vervelend, en er hangt meestaleen hele nare sfeer omdat feest heen… mijn kinderen moeten ook door de stad kunnen..>:(

  4. – lekker overdrijven willem. Neem aan dat jij je toe rekent tot de ,normale mensen’ ‘mijn kinderen moeten ook door de stad kunnen’ Wat een belediging zeg voor carnaval vierende mensen.>:(. doe even normaal zou ik zeggen.

  5. Willem, boek tijdens carnaval een bungalowtje in een bos op de Veluwe en stop met dit geleuter, ik ben zelf ook geen carnavalsvierder, maar ik gun iedereen zijn/haar pleziertje. Misschien moet jezelf ook maar eens meedoen, dan verzuur je niet zo snel. Samen maken we de stad en aan alle carnavalsvierders; Alaaf en veel plezier!

  6. Willempie, ouwe azijnzeikert, mensen als jij daar hangt een hele nare, negatieve sfeer omheen.
    Wil je aankomende dagen uit de binnenstad wegblijven want ik wil liever niet dat mensen die er iets leuks van proberen te maken jou tegenkomen en op slag depressief raken.
    Alaaf..

  7. Leuk feest, behalve zaterdagavond/nacht, dan komen de boeren uit de omgeving en studentjes, die zich vol laten lopen onder het mom van “het is carnaval”, met alle narigheid van dien.

Reacties zijn gesloten.