Berkum haalt in bij concurrent ACV

Foto van auteur

Zwolle – VV Berkum gaat op zaterdag 30 maart in een inhaalduel in Assen de strijd aan tegen ACV, één van de directe concurrenten van de Zwollenaren in zowel de tweede periode als de stand op de ‘algemene’ ranglijst van de Hoofdklasse C. ”Wij hebben zelf nog een klein kansje op dat periodekampioenschap, dus we zullen ACV van die titel moeten afhouden. Als dat lukt zou de derde plaats op de ranglijst waar wij nu staan aan het eind van de rit ook recht kunnen geven op een plek in de nacompetitie,” aldus Berkum-trainer Roeland ten Berge. ACV begon dit seizoen wat moeizaam, waardoor de Assenaren de eerste periode afsloten op een toch teleurstellende 12 plaats. Daarna herstelde de selectie van trainer Joseph Oosting zich echter op indrukwekkende wijze en na 13 oktober werd er 11 wedstrijden lang niet meer verloren! Die geweldige reeks werd pas vorige week gebroken toen ACV in Friesland met 1-0 verloor van koploper ONS Sneek. In dat duel waren maar weinig kansen te noteren, ook al doordat de harde en snijdende oostenwind goed voetbal onmogelijk maakte. Dat titelkandidaat ONS maar één treffer wist te maken zegt echter wel wat over de kracht van de ACV-defensie, die één van de minst gepasseerde verdedigingslinies is in de Hoofdklasse C. 

De Drentse formatie heeft komend paasweekeinde liefst twee inhaalduels voor de boeg, want na de wedstrijd tegen Berkum komt de ploeg op paasmaandag ook nog in actie tegen Harkemase Boys. Wint ACV die beide wedstrijden dan slepen de Assenaren de titel in de tweede periode binnen, dus dat zorgt er ongetwijfeld voor dat Berkum zaterdag een uiterst gemotiveerde tegenstander treft. Mocht ACV beide inhaalduels winnen dan komt de ploeg op de totaalranglijst langszij bij Berkum, want in die rangschikking staan de Assenaren nu zes punten achter op deZwollenaren. 
Berkum, dat in september op eigen terrein met 2-0 won van ACV, kijkt ook in de meer recente periode terug op een aantal goede competitierondes. In de afgelopen twee weken versloeg de Zwolse ploeg SVZW, de nummer twee van de ranglijst, met 3-1 en Sparta Nijkerk met 2-3. “Dat geeft zeker vertrouwen en we hebben een gat geslagen ten opzichte van een stel achtervolgers. Nu hebben we de mogelijkheid om een directe concurrent uit te schakelen, dus die kans moeten we pakken. ACV zal ongetwijfeld ook vol voor de winst gaan, dus dat maakt het zaterdag denk ik tot een mooie, open wedstrijd,” verwacht Berkum-coach Ten Berge. 
Bij de wedstrijd ACV-Berkum op het Univé Sportpark aan de Kortbossen in Assen wordt er zaterdag om 14.30 uur afgetrapt en het duel zal worden geleid door scheidsrechter Paul Oudijk uit Beuningen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)