Autoinbrekers op de hielen gezeten door politie

Foto van auteur

Zwolle – De politie heeft vrijdagavond 29 maart twee mannen uit Utrecht aangehouden na een achtervolging op de A28. Het duo was enkele uren daarvoor samen met een derde verdachte op vrije voeten gesteld. Zij werden verdacht van auto-inbraken.

Politie Handboeien.jpg 

Drie mannen van 18, 20 en 21 jaar uit Utrecht zijn in de nacht van woensdag op donderdag 28 maart in Zwolle aangehouden. Zij werden verdacht van auto-inbraken. Bewoners van de Zwolse wijk Stadshagen hadden die nacht rond 02.00 uur de politie gebeld toen zij zagen dat de mannen zich in de buurt van geparkeerde auto’s verdacht gedroegen. Ook bleek er ingebroken te zijn in een auto aan de Boekbinderstraat. Agenten hebben het drietal aangehouden op de A28. Ze zijn voor nader verhoor en onderzoek ingesloten.

Vrijdagmiddag zijn de mannen, nadat zij een verklaring hadden afgelegd, op vrije voeten gesteld. Korte tijd later zagen agenten een verdachte situatie in de Zwolse wijk Holterbroek. Toen zij de mannen wilden controleren sloegen ze op de vlucht in een auto. De automobilist negeerde stoptekens en er ontstond een achtervolging. Op de A28 ter hoogte van ‘t Harde botste de auto achterop een vrachtauto. Er raakte niemand gewond. De inzittenden sloegen op de vlucht. Agenten konden twee van hen aanhouden. De derde is nog voortvluchtig. Tijdens de achtervolging werd er iets uit de auto gegooid. Uit onderzoek bleek dat het vermoedelijk om gestolen goederen gaat. De spullen zijn in beslag genomen. De tweede mannen uit Utrecht zijn ingesloten voor nader verhoor. De politie zoekt de derde verdachte.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

23 gedachten over “Autoinbrekers op de hielen gezeten door politie”

 1. Wat een raar verhaal..

  Eerst worden ze aangehouden door meerdere inbraken, daarna worden de drie jongens vrijgelaten die afkomstig uit Utrecht zijn.

  Toen ze vrijgelaten zijn, dus gelijk door gereden naar Holtenbroek om daar wéér in te breken terwijl ze net vrij zijn.

  Toen sloegen ze op de vlucht, botste ze op een vrachtwagen en 2 zijn weer opgepakt en een is op de vlucht.. hmm, dan zou die laatste toch snel weer opgespoord kunnen worden aangezien ze nog de gegeven van vorige dag op het bureau hebben liggen?

  Ze hebben dus niks geleerd van hun straf, zo’n boete helpt niks, dit zijn criminelen die een boete eerder als een beetje belasting zien dan een straf, laat ze maar lekker een week zitten of iets….

 2. Grappig….. ze kosten ons belastinggeld en anders wel verzekeringspremies……….

  En nee, grappig bedoel ik niet letterlijk. Er zit ondertoontje achter.

 3. Wanneer leren die jongens uit Utrecht, Jan-Diederik, Rogier en Klaas nu eens dat je niet naar een andere stad kan rijden om te jatten?

 4. Ik begrijp de mensen wel er is geen werk dus je moet gaan stelen om te overleven. waarvan moet je anders betalen een uitkering nee niet iedereen krijgt die en werk is er ook niet

  Mensen die zeggen dat het niet zo is zeg het in me gezicht

 5. Bericht door a, op 30 maart 2013 om 11:31
  Ik begrijp de mensen wel er is geen werk dus je moet gaan stelen om te overleven. waarvan moet je anders betalen een uitkering nee niet iedereen krijgt die en werk is er ook niet

  Mensen die zeggen dat het niet zo is zeg het in me gezicht

  Als je even een foto van jezelf plaatst, dan gaat dat wat makkelijker.

 6. 18, 20 en 21 jaar. En er is geen werk voor deze knapen?

  Moet je eens tegen je moeder zeggen, wat je hier net hebt gepost A. Gewoon recht in haar gezicht. Ze zal trots op je wezen.

 7. Grappig zeg dat je probeert voor te doen als een Marokkaanse probleem jongen, sommige zouden het best geloven, alleen voor mij is het zo doorzichtig als wat, bah!

  En enkeltje Marokko?
  De laatste overval op weblogzwolle was dat ook een Marokkaan? Nee dat was een blank persoon.
  Ik ben het spuugzat dat mensen zich op internet voor doen als Marokkaan of what ever om zo nog is even extra te stoken.

  En dit keer was je troll reactie te doorzichtig

 8. En NERGENS staat dat het om buitenlandse mensen gaat, hier word gewoon automatisch van uit gegaan, zelfs als er geen afkomst bij staat komt er gelijk reacties als ”terug naar Marokko”

  En laatst een blanke overvaller, en dan is het ineens muistil en reageert er niemand op, ik kan me er in mijn vrije tijd zo over opwinden, misschien moet ik wel helemaal geen nieuws sites meer volgen, want ik ga er echt aan onderdoor, ik voel mij gewoon een 3’e rangsburger in Nederland sinds ik Geen stijl de telegraaf en dit volg en ik op sommige sites de haat over zie tegen niet Nederlanders……

 9. Omdat er criminelen allochtonen zijn word ik ook soms boos aangekeken of vrouwen houden hun tas extra goed vast, ik weet echt niet meer hoe ik hiermee moet omgaan, als het zo door gaat in de maatschappij verhuis ik weer terug naar de antillen, ik werk hard voor mijn geld zoals iedereen, maar toch krijg ik zelfs van collega’s dingen op mijn dak, wat mijn ”landgenoten” hier wel allemaal niet doen, kan er gewoon niet meer mee omgaan…… 🙁

 10. @Holtenbroek1990

  Gewoon die ‘nieuwssites’ die zo selectief bericht geven niet meer opzoeken.
  Scheelt een hoop ergernis.

 11. In de reacties zijn een paar aanpassingen toegepast.

  Denk aan uw taalgebruik a.u.b.
  Op de persoon gerichte opmerkingen of bedreigingen staan we niet toe!
  U loopt dan grote kans op uitsluiting op Weblog Zwolle.

 12. @Holtenbroek1990

  Wie zegt dat deze daders de Marokkaanse Nationaliteit hebben?

  Wat jij denkt, schrijf ik niet!

  Goed lezen aub.

 13. Hier blundert de politie dus. Als je gepakt wordt voor autoinbraak, loop je de volgende dag alweer vrij rond. Snappen politie en justitie nou nog steeds niet, dat zulke figuren nergens voor terugdeinzen en meteen weer doorgaan met crimineel gedrag? Als je je niet aan de wet houdt, hoor je gewoon achter de tralies. Niks op vrije voeten. Gewoon meteen snelrecht toepassen voor dit soort figuren en voor een aantal jaar opsluiten plus arbeid verrichten voor je verblijf aldaar.

 14. arjann, heelmaal met je eens maar waar maak je je druk om, ze gooien ook nog eens heel veel gevangenissen dicht!!! ik maak me eerder druk wat de boodschap daar achter zit!!!

Reacties zijn gesloten.