Verzoeknummers vanaf De Peperbus

Foto van auteur

Zwolle – Wie benieuwd is hoe de muziek van zijn/haar favoriete zanger(es), band of componist klinkt als carillonversie heeft geluk. Met ingang van mei 2013 speelt stadsbeiaardier Roy Kroezen vanaf De Peperbus eens per maand de muzikale voorkeuren van luisteraars. Het eerste speelmoment is vrijdag 3 mei 2013. Indienen van verzoeknummers kan tot en met vrijdag 19 april aanstaande.

 

roy_kroezen_dsc8743.jpg 

 

Roy speelt de verzoeknummers elke eerste vrijdag en zaterdag van de maand. Dit doet hij tijdens zijn reguliere speelmomenten; op vrijdagochtend (11.00 – 12.00 uur) en zaterdagmiddag (13.30 – 14.30 uur). Op de overige speelmoment speelt Roy muziek naar eigen keuze. De actie loopt in eerste instantie van mei tot en met oktober 2013. Zaterdag 4 mei a.s. vervalt in verband met Nationale Dodenherdenking. Roy: ‘Met deze actie hoop ik een breder publiek aan te spreken met carillonmuziek. Naast klassieke muziekstukken, is eigentijdse muziek namelijk ook geschikt. Eigenlijk is vrijwel alle muziek mogelijk. De enige voorwaarde is dat het een herkenbare melodielijn heeft. House, techno en dergelijke vallen af, dat is moeilijk om te zetten naar een carillonversie’.


Hoe werkt het? 

Naast de volledige titel van het nummer of muziekstuk, dient ook de naam van de uitvoerend artiest/componist vermeld te worden. Als men voorkeur heeft voor de vrijdag of zaterdag, kan dit aangegeven worden. Waar mogelijk houdt Roy hier rekening mee. Verzoeknummers voor het eerste speelmoment op 3 mei kunnen tot en met vrijdag 19 april a.s. ingediend worden. 

 

Indienen verzoeknummer

Verzoeknummers kunnen op verschillende manieren ingediend worden:

 

Selectie

Uit alle inzendingen selecteert Roy Kroezen drie nummers. Degenen wiens nummer is uitgekozen, ontvangen hiervan persoonlijk bericht. Ook is de speellijst een paar dagen voorafgaand aan het speelmoment na te lezen in Wijzer en op www.zwolle.nl/zwolsebeiaardier. Op de website is meer informatie over de verzoeknummeractie te vinden, waaronder een overzicht van alle speelmomenten.

 

Over Roy Kroezen

De stad Zwolle heeft sinds 1931 een stadsbeiaardier. Vanaf 2005 wordt deze functie vervuld door Roy Kroezen (1967). Zijn eerste orgellessen kreeg hij op 11-jarige leeftijd. Tijdens zijn studie aan het Arnhem’s Conservatorium (1987-1993) kreeg hij als bijvak beiaardles. Hier ontstond de liefde voor carillonmuziek. Roy is gaan studeren aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort en behaalde daar  in 2008 het Master of Music diploma. Hij heeft beiaard- en orgelconcerten gegeven in onder meer de Verenigde Staten, Curaçao en Japan. 


Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Verzoeknummers vanaf De Peperbus”

  1. Zwolle mag zich gelukkig prijzen met de wekelijkse draaiorgelmuziek en een zeer enthousiaste beiaardier op het schitterend carrillon in de Peperbus.:D:D

  2. Eenhele klim voor deze man om daar boven te spelen .Heb er als schilder bij het orgel in de buurt de staalconstructie ter versteviging binnenin geschilderd.Wel een eind sjouwen op die gedraaide trap naar boven pfffff

Reacties zijn gesloten.