FotoLezing TweedeWereldOorlog in Assendorp

Foto van auteur

Zwolle – Op vrijdagavond 26 april is er een foto-avond Assendorp 1940-1945 en Assendorp 2013. Hier ziet u foto`s uit de Tweede Wereldoorlog en van de nagenoeg zelfde plek nu. De avond begint om 20.00 uur, in wijkcentrum De Enk in Assendorp. (zaal open om 19.00 uur) Paul Harmens zal materiaal laten zien en met feiten en anekdotes uitgebreid toelichten. 
 
assendorpzh.jpg 
Paul Harmens is WOII-collectiebeheerder en deskundige. Hij zal aandacht schenken aan het vele fotomateriaal uit de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de fotopresentatie vertelt hij wat er is gebeurd, waar de foto genomen is en hoe dezelfde locatie er nu uit ziet. 
 
Uitleg bovenstaande foto : Het katholiek ziekenhuis in Assendorp was in de oorlog een broeinest van het verzet, de groep van Henk Beernink (De Groene) had er vaak onderdak en er was een zender ondergebracht. Henk Beernink vond de dood op 8 februari 1945 voor de deur van de hoofd ingang van het Ziekenhuis. Zuster Ladislaus en Praxedis waren de drijvende krachten achter vele reddingen van vele mensen. 

Wijkcentrum de Enk, Enkstraat 67, 8012 VA Zwolle Tel: 038-4216331 Mail: mfc.de.enk@hetnet.nl Voor vragen over de avond belt of mailt u naar het wijkcentrum! (Zie ook de FacebookPagina https://www.facebook.com/zwolle.zwolle.3

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “FotoLezing TweedeWereldOorlog in Assendorp”

  1. Dat kan wel kloppen FCZ, alles wat op de foto staat (aan de rechterkant van de gracht), ligt tegen de vlakte. Daar staat nu het Weezenlanden, verzorgingshuizen, de nieuwe en het oude rechtsgebouw. De weilanden bovenin worden nu bezet door een rij flats en het TAK ­čÖé

  2. Het beton gaat weg, ben benieuwd wat er voor terug komt. Hoorde iets over winkels en appartementen. Maar dat duurt allemaal nog wel even.

Reacties zijn gesloten.