Stadsbeiaardier Roy Kroezen speelt verzoekjes

Foto van auteur

Zwolle – Vrijdag 3 mei is het zover. Deze ochtend tussen 11.00 en 12.00 uur speelt stadsbeiaardier Roy Kroezen de muziek van luisteraars. Uit de bijna veertig inzendingen heeft Roy tien verzoeknummers geselecteerd die hij gaat spelen op het carillon van De Peperbus.

Roy: “Ik ben blij verrast met alle verzoeknummers die ik ontvangen heb. Sommige voorzien van een persoonlijk verhaal. Heel mooi om te lezen. Het was niet eenvoudig, maar ik ben uiteindelijk tot een selectie gekomen waarin diverse muziekgenres vertegenwoordigd zijn. De mensen wiens nummer ik ga spelen, heb ik persoonlijk op de hoogte gebracht”.

Speellijst:

1. Summertime: George Gershwin (Louis Armstrong)
2. Heart of Gold: Neil Young      
3. Somebody that I used to know: Gotye  
4. Angie: Rolling Stones
5. Make you feel my love: Adèle  
6. Merck toch hoe sterck: (uit) Valerius Gedenck Klank    
7. The Frog Song: Paul McCartney           
8. De grote poort : Kiev (uit de Schilderijententoonstelling van Modest Moussorgsky)
9. Für Elise: Ludwig Beethoven      
10. Canto ostinato (verkorte versie): Simeon ten Holt

Het eerstvolgende moment dat Roy verzoeknummers van luisteraars speelt is op:
vrijdag 7 juni 2013: 11.00 – 12.00 uur
zaterdag 8 juni 2013: 13.30 – 14.30 uur

Het indienen van verzoeknummers kan tot en met vrijdag 24 mei aanstaande. Met ingang van mei 2013 speelt stadsbeiaardier Roy Kroezen elke eerste vrijdag en zaterdag van de maand verzoeknummers van luisteraars. Dit doet hij tijdens zijn reguliere speelmomenten; op vrijdagochtend (11.00 – 12.00 uur) en zaterdagmiddag (13.30 – 14.30 uur). Verzoeknummers kunnen tot twee weken voor aanvang worden ingediend per mail (rd.kroezen@zwolle.nl), op Facebook (www.facebook.com/zwolsebeiaardier) of via Twitter (www.twitter.com/zwolsebeiaard). Uit alle inzendingen selecteert Roy Kroezen minimaal drie nummers. De actie loopt in eerste instantie van mei tot en met oktober 2013. Meer informatie over de verzoeknummeractie is na te lezen op:www.zwolle.nl/zwolsebeiaardier.

De stad Zwolle heeft sinds 1931 een stadsbeiaardier. Vanaf 2005 wordt deze functie vervuld door Roy Kroezen (1967). Zijn eerste orgellessen kreeg hij op 11-jarige leeftijd. Tijdens zijn studie aan het Arnhem’s Conservatorium (1987-1993) kreeg hij als bijvak beiaardles. Hier ontstond de liefde voor carillonmuziek. Roy is gaan studeren aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort en behaalde daar  in 2008 het Master of Music diploma. Hij heeft beiaard- en orgelconcerten gegeven in onder meer de Verenigde Staten, Curaçao en Japan.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Stadsbeiaardier Roy Kroezen speelt verzoekjes”

Reacties zijn gesloten.