Politie controleert klachten Zwolle Noord

Foto van auteur

Naar aanleiding van een aantal klachten van buurtbewoners zijn er op diverse punten in Zwolle-Noord verkeerscontroles geweest en hier en daar ook nog gaande. Zo waren er klachten over de snelheid op de Hasselterdijk. Hier is door de politie op gecontroleerd, maar echte overtredingen werden niet geconstateerd. Wel is de aard van de klachten nu veranderd. Op dit moment is het vrachtverkeer het probleem, waarover bewoners in overleg zijn met de gemeente.Op de Frankhuizerallee en de Middelweg/Mastenbroekerallee wordt gecontroleerd op snelheidsovertreders boven de toegestane 50 km/uur. Met name van laatstgenoemde locatie zijn er doorlopende overlastklachten. Controles hierop gaan dus nog door, laat de politie weten.

Rood-lichtcontroles

Ook zijn er een aantal rood-lichtcontroles geweest en nog gaande. Zo zijn de kruispunten Middelweg/Waallaan en Middelweg/Zwartewaterallee gecontroleerd op rijden door rood en wordt er binnen de wijk van de omgeving Rijnlaan gecontroleerd op rood licht. Hier gebeuren namelijk momenteel de meeste aanrijdingen als gevolg van rijden door rood. Daarnaast zijn er doorlopende gordelcontroles in de Aa-landen.

Twistvlietpad

Verder bestaan er klachten over het Twistvlietpad en de auto’s die hier over het fietspad rijden. Hierop is door de politie ook gecontroleerd en inmiddels nemen de klachten af.

Bron: Politie IJsselland Zwolle Noord

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “Politie controleert klachten Zwolle Noord”

 1. Op de frankhuizerallee mag je gelukkig nu nog 30 rijden. Er wordt namelijk nog steeds gebouwd. Maar mensen vinden zelfs op deze weg 50 te zacht en gaan je dan inhalen.
  Dit is na de verbouw gelukkig niet meer mogelijk. Nu hopen dat de 30 km gehandhaafd blijft

 2. EDIT-waarover bewoners in overleg zijn met de gemeente.-EDIT
  Oh.. nou volgens mij heeft de gemeente het overleg opgeblazen
  Frankhuis… Het verkeersafvoerputje van Stadshagen.

 3. 30 is een slaapsnelheid daar. Bovendien mag 30 alleen worden toegepast als de weg daarop is ingericht. Dat is deze weg dus niet. 50km/h is een normale snelheid voor zo’n ontsluitingsweg. Al die 30zones zorgen er juist voor dat de snelheidslimieten niet als geloofwaardig worden aangenomen. Bovendien horen er in zulke wijken nou eenmaal ontsluitingswegen te zijn. Dat kan je bedenken als je daar gaat wonen…

 4. EDIT-Bovendien horen er in zulke wijken nou eenmaal ontsluitingswegen te zijn. Dat kan je bedenken als je daar gaat wonen-EDIT

  Nou beste Chris toen ik er kwam wonen was Stadshagen er helemaal niet, er kwam alleen wat bestemmingsverkeer voor de Hasselterdijk/Zwolsedijk Langs. en als je bonrden kunt lezen zie je dat vooraan de Haaelterdijk een bord staat die aangeeft dat deze weg alleen voor bestemmingsverkeer is !

  dat de snelheidslimiet niet geloofwaardig is ben ik met je eens, de gemeente maakt er een potje van .. maar een doorgaande weg NEE daar is deze weg niet op berekend .. zeker niet met de huizen zo dicht aan de weg !

 5. wij worden als grote boeven behandelt als wij op straat staan in holtenbroek terwijl de meeste mensen er al wel 30 jaar wonnen niet altijd zijn de junks of dak lozen de boos doenders maar de winkels hebben er last van maar ze verkopen ze wel de drank daar zijn we dan wel goed voor voor hun in komen mvg kobus

 6. Ik hoor het al Chris, je hebt geen kinderen. Voorstellen voor 70 km is vragen om doden.
  De frankhuizerallee is niet bedoeld voor doorgaand verkeer maar voor bestemmingsverkeer. 30 lijkt mij hard zat

Reacties zijn gesloten.