Demonstratie zorginstellingen tegen gevolgen WMO

Foto van auteur

De vakbond ABVAKABO FNV hield maandagavond vanaf 18.00 uur een grote demonstratie voor het stadhuis van Zwolle.

De vakbond is het niet eens met de gevolgen van de nieuwe wet WMO. Boze werknemers boden op een podium aan wethouder Dannenberg een petitie aan. Dat gebeurde, onder luid gejoel, vlak voor de gemeenteraadsvergadering. Honderden werknemers van instellingen Icare en andere Zwolse zorginstellingen waren aanwezig op het Grote Kerkplein. Bij Icare verdwijnen 400 banen, omdat de thuiszorg aan andere instellingen is gegund. Na de demonstratie volgden de demonstranten de gemeenteraadsvergadering. Door de grote belangstelling werd er bij de raadszaal een tweede zaal geopend.
 
 
 
 
 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Demonstratie zorginstellingen tegen gevolgen WMO”

  1. De Zwolse politiek vindt niet dat de gemeente fouten heeft gemaakt in de aanbesteding van de thuiszorg. Dat bleek gisteravond tijdens een debat over aanbesteding.
    Alleen de SP is ontevreden over het verloop van de procedure en vindt dat de gemeente veel meer had moeten doen voor de 400 medewerkers van Icare. Die dreigen hun baan kwijt te raken nu de gemeente de thuiszorg aan drie andere instellingen heeft gegund. De medewerkers protesteerden gister-avond voor het stadhuis van Zwolle. Ze voelen zich door de gemeente in de kou gezet.
    Bron: RTV Oost

Reacties zijn gesloten.