Minister Blok ontvangt ondernemingsplan SWZ

Zwolle –  Maandagmiddag werd in wooncomplex Kembang Baru in Holtenbroek het eerste exemplaar van het SWZ ondernemingsplan 2014 – 2017 uitgereikt aan minister Blok van Wonen & Rijksdienst.

 

18-11-2013_minister_blok_op_bezoek_bij_kembang_baru_holtenbroek_01.jpg 

 

Het ondernemingsplan is gebaseerd op vier bouwstenen. Betaalbare woningen, financiële continuïteit, zelfstandige medewerker en externe legitimatie. Bij iedere bouwsteen heeft SWZ duidelijke streefwaarden bepaald waar de corporatie in 2017 wil staan. Wat is de meerwaarde van SWZ in Zwolle? Die vraag wordt beantwoord door de missie die luidt: SWZ biedt betaalbare woningen in leefbare Zwolse buurten en wijken. ‘Betaalbare woningen’ is waar het vooral om draait bij SWZ. Er moet in de komende jaren een evenwichtige en passende woningvoorraad gerealiseerd worden. Dat betekent dat de woningvoorraad deels wordt vernieuwd en deels verbeterd. Alle woningen moeten in 2020 minimaal het energielabel C hebben.

 

18-11-2013_minister_blok_op_bezoek_bij_kembang_baru_holtenbroek_02.jpg

 

18-11-2013_minister_blok_op_bezoek_bij_kembang_baru_holtenbroek_03.jpg 

Het afronden van de wijk- en buurtvernieuwing heeft voor SWZ de komende jaren hoge prioriteit. Daarnaast steekt SWZ in op onderhoud van de bestaande  woningvoorraad, gecombineerd met duurzaamheidmaatregelen, zodat woonlasten niet te veel stijgen. Ook de kwaliteit van dienstverlening en het huisvesten van bijzondere doelgroepen zijn onderwerpen waar SWZ veel aandacht aan besteedt.

 

Ondanks de aangekondigde verhuurdersheffingen en de nog voortdurende economische crisis, investeert SWZ de komende jaren volop in Zwolle. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Minister Blok ontvangt ondernemingsplan SWZ”

  1. betaalbare woningen is een groot begrip het liefst zo snel mogelijk naar de huur subsidie grens van 635 euro motto SWZ gr uit de wijk wij hebben flats die leeg bleven voor en na de renovatie die met 220 euro pm werden verhoogd betaalbaar he

  2. Als betaalbaar dan ook maar echt betaalbaar is.
    De huizen die nu als nieuwbouw op de markt komen kosten echt te veel voor minima. 681 euro is ook met huursubsidie te duur, maar op de woningzoeker heel normaal.
    Mijn max met huursubsidie is 510 euro en dan heb ik niets over na vaste lasten en eten. Niks sparen etc. Daar kan je toch niet van leven?
    Ik wil niet afhankelijk zijn. Maar wel kunnen wonen.

    Gewoon feiten, niets om te klagen oid.
    Die duurzaamheidsmaatregelen maken de huizen er ook niet goedkoper op. Nu bijvoorbeeld korenbloemstraat 124 met straks zonnepanelen. Maakt 651 euro en 29 euro extra voor die panelen.
    Niets arbeiderswoningen aan.

    Is allemaal leuk bedacht hoor, maar Jan met de Pet kan het niet betalen en ik ook niet.

    Dus bij deze de oproep: Nieuwe huizen erbij? Graag goedkope huizen aub. En misschien (maar daar ben ik nog niet zo uit) die dan alleen aan de mensen verhuren die echt van bijna niets rond moeten komen.

  3. juist Annemarie goedkope huizen alleen voor de mensen die haast geen inkomen hebben .Er moet veel meer controle komen op goedkope woningen die bewoond worden door tweeverdieners en hoge inkomens .Die zijn er nog teveel .Er zijn nog teveel hoge inkomens die in een goedkope huurwoning zitten en deze mensen moet je laten bijbetalen dan gaan ze vanzelf naar duurdere woningen.

  4. Onzin het wegpesten van de mensen die beter verdienen uit goedkope huizen. Een ieder heeft het recht zijn loon te besteden op zijn manier. De een koopt een ruim huis, de ander gaat liever op vakantie. Ook kan het zijn dat die “rijke” huurder veel weg is, waardoor er enkel wordt geslapen. Waarom zou je dan een duur huis huren? Als je genoeg hebt aan een 1 kamer flatje?

Reacties zijn gesloten.