Zwolle verlaagt kosten rijbewijs

Zwolle – Vanaf 1 januari 2014 verlaagt de gemeente Zwolle de kosten voor het aanvragen van een rijbewijs met ruim € 19,-. Een standaardaanvraag kost dan € 38,48. Dit is de maximale prijs die gemeenten mogen vragen.

Dit kan een reden zijn om te wachten met het aanvragen van een nieuw rijbewijs tot na 1 januari 2014, ook al verloopt uw rijbewijs voor die datum of is deze inmiddels al verlopen. Hiermee loopt u echter een risico. Als uw dan gaat autorijden (of een ander motorvoertuig besturen waarvoor u een rijbewijs nodig heeft), dan rijdt u met een ongeldig rijbewijs. Als de politie u aanhoudt, kan dat een boete opleveren van € 90,-.

Mocht u met een verlopen rijbewijs betrokken raken bij een aanrijding, dan kunnen de gevolgen nog groter zijn. U kunt dan problemen krijgen met uw verzekering. Het risico bestaat dat uw verzekeringsmaatschappij dan de schade niet uitkeert.

Meer informatie kunt u dan vinden op www.zwolle.nl klik vervolgens op de link rijbewijzen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

25 gedachten over “Zwolle verlaagt kosten rijbewijs”

  1. evert het is altijd te proberen als je hem pas verlengt hebt .Want dan hadden ze jou daar ook alvast op kunnen wijzen bij de verlenging dat het goedkoper gaat worden

  2. Jij eist ook altijd je teveel betaalde geld terug bij kledingswinkels als je kleren in de uitverkoop gaan? Of bij de supermarkt als de koffie in de aanbieding is?

  3. @Jasper, ja dat kan inderdaad. Bij heel veel winkels waaronder Miss Etam, kun je wanneer kleding binnen een maand na afschaf wordt afgeprijst.Kun je op vertoon van je kassabon, het verchil terug krijgen. Dus zo raar is dat niet.

    En inderdaad war evert zegt, de gemeente is geen ondernemer. Ten onrechte hebben ze dus te veel geld gevraagd voor het rijbewijs.

  4. Ten onrechte hebben ze dus te veel geld gevraagd voor het rijbewijs.

    Ja natuurlijk, maar dat is al jaren aan de gang, net als een hoop vergunningen die te duur zijn, paspoort etc etc etc

  5. Waar staat dat, dat ze teveel hebben gevraagd?

    @evert maakt toch niks uit, de gemeente is tot 1-1-2014 vrij om zelf de prijzen te bepalen. Die gaan dan omlaag, als je voor die tijd je rijbewijs haalt, is dat jammer, maar helaas.

  6. @evert wtf gast? Waar kraam ik onzin uit?? Er staat toch in het bericht dat 1-1-14 de prijzen worden aangepast, zodat ze voldoen aan de regels. Helemaal nergens staat dat dat nu al verkeerd is.

    Sterker nog, als je op deze site kijkt:
    http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/09/06/maximumtarief-voor-rijbewijs-vastgesteld.html
    Zul je zien dat het inderdaad pas vanaf 1-1-2014 geldt.

    Ik probeer je niet uit de tent te lokken. Ik geef alleen aan dat je je vergist in je rechten. Je gaat toch ook niet extra bij betalen als je nu je rijbewijs hebt verlengd en volgend jaar wordt hij duurder?

    In afwachting van je excuus,
    Japser

  7. volgens mij is het zo dat als het rijbewijs is verlopen je opnieuw moet afrijden, dus wachten tot 01-01-2014 als je rijbewijs voor die datum verloopt is niet handig

  8. Goed dat de regering een maximale prijs ingaat voeren, en gemeentes niet langer zelf mogen bepalen wat ze voor een verlenging vragen. Gewoon de kost prijs, en geen 19 euro winst op iedere verlenging maken. Want daar komt het wel op neer.

  9. Goed dat de regering een maximale prijs heeft vast gesteld. En gemeentes niet zelf meer mogen bepalen wat ze vragen voor een verlenging van je rijbewijs. Gewoon de kost-prijs en meer niet. Dus geen 19 euro winst op iedere verlenging. Want daar komt het volgens mij wel op neer.

  10. Ik ben het niet vaak eens met Japser, en al helemaal niet met dhr John van Boven, maar in dit geval moet ik ze toch ernstig gelijk geven volgens mij.

  11. Snap ook de reacties richting Japser niet zo goed. Hij heeft gewoon gelijk.

    Overigens snap ik niet waarom in dit artikel eerst wordt “getipt” om te wachten tot 1-1-2014, om daarna op de risico’s te wijzen. Zet dan neer: “Als je rijbewijs is verlopen, en je wacht tot 1-1-2014 om te verlengen, loop je het risico dat blablabla..”

    Van de week nieuw paspoort opgehaald, 51 euro. Tja zonde geld, maar wel nodig.

  12. Op internet zijn zat vergelijkings lijstjes te vinden met kosten van rijbewijs, paspoort en vergunningen waaruit blijkt dat Zwolle behoorlijk duur is tov andere Gemeentes. Daarom is een prijs verlaging een leuke geste maar als je al jarenlang te duur bent niet iets om te bejubelen!!

  13. Die prijs verlaging komt van overheidswege, de gemeente moet dus de prijs verlagen. Er komt een maximum bedrag van 38,48 euro waaraan iedere gemeente zich aan moet houden. En terecht. In principe heeft de gemeente Zwolle altijd teveel gevraagd voor een verlenging en er lekker geld aan over gehouden.

  14. @ e.woud:
    “lekker geld aan over gehouden”? Vermoedelijk worden hier gewoon weer andere voorzieningen van de stad van betaald…

Reacties zijn gesloten.