Buurtmoestuin in Dieze Oost

Zwolle – Een enthousiaste groep wijkbewoners in Dieze Oost, zijn initiatiefnemers voor een gemeenschappelijke tuin achter de 3e flat in de Pieter Steynstraat.
 
Naar aanleiding van besprekingen met de buurtbewoners omtrent renovatie van de flats in Dieze Oost door SWZ kwam de inrichting van de openbare ruimte aan de orde. SWZ had een voorstel om achter de bewuste flats een parkeerterrein aan te leggen. Dit werd door de bewoners unaniem weggestemd. Toen ontstond in de buurt het idee om in plaats daarvan iets heel anders met de groenstroken, die eigendom zijn van SWZ, te gaan doen. Zo is het plan voor een gemeenschappelijke (moes)tuin ontstaan, waar mensen uit de wijk gezamenlijk kunnen tuinieren, maar ook kunnen genieten van een visueel mooie tuin waar de buurtbewoners gezamenlijk leuke activiteiten kunnen organiseren. Een tuin voor en door de mensen uit de buurt.

De doelen zijn: Mensen uit de wijk verbinden, bewuster te maken van hun relatie tot voedsel, educatie aan kinderen te geven m.b.t. de relatie met de natuur en ons voedsel en ook rolstoelers de gelegenheid bieden mee te tuinieren. Gemeente Zwolle, SWZ, en Travers stonden zeer welwillend tegenover de plannen en gaven hun steun.
Mede dankzij het enthousiasme van de buurtbewoners, Stichting Stadstuinders Zwolle, Katherine Hone (De Groene Hemel/Permacultuur)  Bob en Cathelijn Radstake en Pascal van Rees van The Greenman Project die de buurt met raad en daad bijstaan, zijn aan de plannen handen en voeten gegeven.
Met de aanleg van het 1e deel van de Buurtmoestuin wordt op 29, 30 november en 1 december begonnen. Het wordt een 3-daagse intensive van hard werken.
Voor de medewerkers wordt goed gezorgd: er staat een verwarmde tent en ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Koks uit sociaal-culturele vereniging Eureka/Assendorp en Grachtenatelier Utrecht hebben zich ter beschikking gesteld voor de deelnemers een heerlijk warm gerecht tussendoor te verzorgen, dus: Woon je in Dieze-Oost of heb je gewoon zin om dit zelf te beleven meld je dan snel aan om mee te werken! 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

8 gedachten over “Buurtmoestuin in Dieze Oost”

  1. Waarom ruudski, omdat jij hebt besloten je eraan te ergeren? Ik vind het wel ok, mensen verbinden, want dat is nu eenmaal waar het om gaat.

  2. Vraag me wel af hoe dat ‘gemeenschappelijke deel’ tot zijn recht komt. Of is het gewoon een soort volkstuintje net als in andere wijken, waar je een bepaalde oppervlakte kan huren?

  3. Hallo Willem.

    Nee er worden geen lapjes grond verhuurt..de grond is ter beschikking gesteld door SWZ en de bedoeling is echt gezamenlijk tuinieren. We hebben eerst een buurtonderzoek gedaan en het gros was echt heel enthousiast over het plan:) Kom eens kijken zou ik zeggen!
    groetjes!

Reacties zijn gesloten.