Greijdanus wint regiofinale First Lego League

Zwolle – Team Asimov, bestaande uit leerlingen van het Greijdanus College uit Hardenberg heeft de regiofinale van de First Lego League gewonnen. De regiofinale vond plaats bij het Deltion College in Zwolle. Tijdens het evenement werden ruim 600 basis- en voortgezet onderwijs leerlingen uitgedaagd en gestimuleerd om de maatschappelijke rol van technologie en techniek te onderzoeken aan de hand van opdrachten met lego.

 

29-11-2013_zesde_finale-first_lego_league__04.jpg 

 

Door het hele land vinden regiofinales plaats. De eerste en tweede prijswinnaars van deze regiofinales mogen 25 januari 2014 meedoen aan de Beneluxfinale. In Zwolle wist team NXTgen, bestaande uit leerlingen van JenaXL uit Zwolle de tweede prijs te bemachtigen. Het team reist samen met de leerlingen van het Greijdanus College af naar de Jaarbeurs Utrecht, waar de Beneluxfinale wordt gehouden. Het centrale thema was dit jaar Nature´s Fury. Hoe beschermen we ons tegen de verwoestende kracht van een natuurramp? De deelnemende teams werden op vier onderdelen beoordeeld: een presentatie over het thema Nature’s Fury, een missie met legorobots in de wedstrijdarena, robottechniek en teamwork.

 

29-11-2013_zesde_finale-first_lego_league__06.jpg

 

29-11-2013_zesde_finale-first_lego_league__07.jpg 

 

29-11-2013_zesde_finale-first_lego_league__02.jpg 

 

Via Lees verder meer foto’s… 

De regiofinale in Zwolle is dit jaar mede mogelijk gemaakt door studenten van de mbo-opleiding International Hospitality Studies, Facilitair Leidinggevende, Artiest, Podiumtechniek & Audiovisueel, Mechatronica, Onderwijsassistent en Bouw van het Deltion College, studenten van de Hogeschool Windesheim, Techniekambassadeurs (gepensioneerden met een technische achtergrond ), Arexx, AWL, Techniektalent.nu, Youtech, PMLF, Landstede, Alewijnse, Enexis, Bwefar, Robertpack en OTIB.

29-11-2013_zesde_finale-first_lego_league__01.jpg 

29-11-2013_zesde_finale-first_lego_league__05.jpg 

 29-11-2013_a_zesde_finale-first_lego_league__03.jpeg 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “Greijdanus wint regiofinale First Lego League”

  1. Trots op team NXTgen van JenaXL. Een mooie 2e plaats. Team Asimov gefeliciteerd. We gaan weer samen naar de Beneluxfinale. Deltion bedankt voor dit prachtige evenement.

Reacties zijn gesloten.