Ook tweeling Mulder naar winterspelen in Sochi

Foto van auteur

Zwolle – De Zwolse tweeling Michel en Ronald Mulder hebben zich bij het Olympisch Kwalificatietoernooi in Heerenveen voor de 500 meter in Sochi geplaatst. Lotte van Beek ging de twee al voor op de 1.000 meter. Ronald Mulder sloeg als eerste toe. Op de eerste van de twee 500 meter omlopen klokte hij 34.59, een nieuw baanrecord en een stevig fundament onder zijn olympische uitverkiezing. Hij eindigde na twee ronden als tweede. Grootste prestatie van de dag werd neergezet door Michel Mulder. Zijn 34.31 was een evenaring van het wereldrecord op een laaglandbaan. Streekgenoot Jan Smeekens kan met de derde plaats ook een Olympische ticket tegemoet zien.

 "Zo’n tijd kan ik niet verklaren. Dit overtreft alles", gaf de rijder van Beslist.nl toe. Mulder was sowieso verbaasd over zijn optreden op de tweede dag van het olympisch kwalificatietoernooi. "Tijdens het inrijden kreeg ik mijn ene voet niet voor de andere. De eerste rit was daarom al een hele opluchting", vertelde hij. In de eerste omloop zette Mulder de derde tijd neer. En harder ging het in de tweede rit. "Gerard van Velde zei dat het de beste 500 meter was die hij ooit gezien had", zei Mulder. Zijn 34,31 was een evenaring van het wereldrecord op een laaglandbaan. Jeremy Wotherspoon reed in 2008 in Hamar ook die tijd. Mulder kwalificeerde zich met de eerste plaats na twee ronden direct voor Sochi.

Het meest content was Mulder uiteindelijk met zijn plaatsing voor de Spelen. “Het is mooi dat ik dit kan: de snelste tijd ooit op een laaglandbaan. En het is mooi dat ik dat record aan Thialf geef, maar ik ben er het meeste trots op dat het gelukt is.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

12 gedachten over “Ook tweeling Mulder naar winterspelen in Sochi”

  1. Eigenlijk massaal de spelen daar bouqotten in Rusland vanwege de mensenrechten .Kapitalen worden in die winterspelen gestoken en de minderen worden daar in de steek en aan hun lot overgelaten.Poetin en zijn volgers zijn grote bandieten die alleen zichzelf verrijken en geen enkel respect hebben voor anderen.

  2. hallo Pjort wie denk je dat je daar mee treft toch alleen de sporters wat zij kunnen doen is Poetin mijden en niet naar bijeenkomsten gaan waar hij ook is, ook in 1980 was er een boycot en dat heeft niets uitgehaald alleen op politiek vlak kan de wereld iets doen aan deze persoon

  3. Ans waarom dacht je dat Poetin nu zoveel mensen vrijlaat in Rusland.Enkel om een goeie indruk te maken op de mensen en omdat hij bang is dat er velen niet komen op de spelen .Want de voorbereiding heeft miljoenen gekost en zijn eigen arme volk laat hij verrekken .

  4. daarom moeten de staatshoofden en regeringsleiders niet naar deze man gaan en het volk wordt al jaren onderdrukt deze man is een dictator die moet je mijden, als de spelen niet door gaan levert dat niets op voor de bevolking alleen negeren de leiding van Rusland kan verandering brengen

  5. Het moet wel eerlijk verdeeld worden of 2x goed of 2x niks…;)
    O ja, mensen jullie hebben geen verstand van wat daar allemaal gebeurt, dus hang geen wijsneus uit…. Laat dat aan de regeringen over en geniet via je TV van dat mooie gebeuren…

Reacties zijn gesloten.