Michel Mulder Sportman van het jaar

Foto van auteur

Zwolle – Zondagmiddag is bekend geworden dat Michel Mulder Overijssels Sportman van het jaar is geworden. De prijs werd in ontvangst genomen door vader Luut Mulder, omdat zoon Michel in het vliegtuig zat.

wk_sprint_8.jpg 

Michel Mulder is de huidige Wereldkampioen sprint schaatsen. Daarnaast was Mulder winnaar van het goud op het WK inline skaten op de 500 meter. Ook won de snelle Zwollenaar daar brons op de 200 meter. Mulder won de jaarlijkse verkiezing van de genomineerde schaatser Jan Smeekens (Raalte) en bokser Peter Mullenberg (Almelo). Mulder schenkt de gewonnen 500 euro aan de Skeelerclub Oost Veluwe voor de aanleg van een nieuwe piste.

De Enschedese Jorien ter Mors – Short-track / schaatsen – werd Sportvrouw van het jaar. Zij won van Rachel Klamer uit Denekamp – Triathlon, en de Zwolse Kirsten Wild – Wielrennen.

Het team van Landstede Volleybal was genomineerd voor Sportploeg van het jaar. Het team van coach Redbad Strikwerda moest het opnemen tegen de teams van FC Twente Vrouwen (Enschede) voetbal, Go Ahead Eagles (Deventer) voetbal en Sercodak/Dalfsen (Dalfsen) handbal. Go Ahead Eagles won de titel dit jaar.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Michel Mulder Sportman van het jaar”

Reacties zijn gesloten.