Diefstal met geweld bij Mediamarkt Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Bij de Mediamarkt aan het Maagjesbolwerk in Zwolle worden op maandagavond 2 december meerdere laptops gestolen door deze twee mannen. Ze mishandelen buiten de winkel een medewerker die ze achterna rent en gaan er dan in een auto met gedoofde lichten vandoor. Bel de politie met uw tips op 0800 – 6070. Anoniem bellen kan via 0800 – 7000.

https://youtu.be/62CmqilVKCM

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

66 gedachten over “Diefstal met geweld bij Mediamarkt Zwolle”

 1. Nou, die moeten wel te herkennen zijn dacht ik zo!

  Wordt het trouwens vertraagd afgespeeld of lopen die gasten echt gewoon in alle rust de winkel uit?

  Mensen, denk hier nog maar eens goed over na als je iets kunt kopen, dat “van de vrachtwagen gevallen” is. Dat is helemaal niet zo onschuldig als dat het klinkt!

 2. In dit land is rascisme verboden maar toch valt het op dat bepaalde bevolkingsgroepen zichzelf graag terug ziet op de televisie. Kijk maar naar Opsporing Verzocht en Onder de Loep waarin dit beeld wordt bevestigd. Het wordt tijd dat het kabinet hier eens wat tegen gaat doen. Hopelijk worden deze criminelen snel opgepakt. Ga werken voor je geld i.p.v stelen en een medewerker in elkaar slaan. Grote schande!!!

 3. Wat sowieso NIET helpt is telkens roepen van ‘zie je wel’. Zeker voor kinderen met een kleurtje kan dat ze helpen om zich in die rol te laten duwen.

  Overigens blijkt uit onderzoek dat het sowieso niet aan de kleur ligt. Het ligt aan allerlei sociale factoren die jammer genoeg vaak voorkomen bij mensen met een kleur.

 4. Typische reactie van Tsja,
  Blijkbaar is het de schuld van het kabinet dat deze heren geen baan hebben en dus is het logisch dat ze dan maar gaan stelen.
  (Gechargeerde uitleg van opmerking Tsja overigens)

  Het blijft makkelijk om met de armen over elkaar te blijven zitten wachten tot iemand anders je problemen oplost. Ik mag toch hopen dat Tsja ook vind dat je zelf enorm veel energie moet steken in je eigen ontwikkeling en groei. Dat begint al met gewoon dagelijks je opleiding volgen ipv continue spijbelen, verantwoordelijkheid nemen, de tering naar de nering zetten, en zo kan ik nog wel wat andere zaken benoemen.

  Blijkbaar zijn er bepaalde groepen (niet alleen buitenlanders, laat dat duidelijk zijn!) die slapend rijk willen worden. Uitkering trekken en crimineel bijbeunen, om bij elke tegenslag vooral de schuld niet bij henzelf te zoeken.

 5. toch valt het op dat bepaalde bevolkingsgroepen zichzelf graag terug ziet op de televisie.

  Klopt, merk ik ook, als het om miljoenenfraudes gaat zie ik op het acht uur journaal vaak mannen in blauwe pakken, wit overhemd met stropdas die altijd beweren dat ze onschuldig zijn. Als sanctie worden ze meestal weggepromoveerd en krijgen een zak geld mee.

 6. Mike70, ben ik volledig met je eens. Daarnaast is er maar weinig diefstal zo destructief voor de samenleving als de wijze waarop internationaal legaal handel wordt gedreven. Ik heb liever een stel dieven van computers dan juridisch sterker staande zakenmannen met een evenzo zwakke moraal.

 7. Dat is net in dat spelletje 1minuut gratis winkelen en de deur gelijk daarna uitlopen.. Verdraaid zeg, die gasten lopen langs alles en iedereen en er zijn er daar altijd twee beveiligers en toch rent er maar een medewerker erachter aan?? De anderen wouden dat niet of ??
  Ik hoop natuurlijk dat die twee gevonden worden ook al is de kans klein…

  Sterkte slachtoffer

 8. @Passant en ik ben erg benieuwd hoe het komt dat het een bepaalde groep is die liever uitkering trekt/steelt, en een ander die er graag voor werkt. Hoe dat komt. En dan wat aan die oorzaak doen. Ipv zoeken naar oplossingen voor de gevolgen.

 9. Mijn bedoeling is niet om buitenlanders over een kam te scheren. Echter is het wel een feit dat criminaliteit bij bepaalde bevolkingsgroepen vaker voorkomt. Ik werk zelf ook samen met mensen uit een ander land en heb daar geen problemen mee. Het kabinet moet wel voorkomen dat iedereen dit land zo maar in kan en het een grote puinzooi gaat worden want daad gaat het zo langzamerhand wel naar toe!

 10. JanPeyetsen,
  Ik interpreteer je reactie ook net als racistisch o.i.d. Maar ik vind de puinzooi hier nog altijd kleiner dan de puinzooi die de Westerse samenleving maakt in landen waar bovenstaande heren wel eens vandaan kunnen komen. Wanneer men daar wat tegen wil doen, moet men beginnen bij de kern en ophouden met symptoombestrijding.

 11. Wat die gasten hebben gedaan is misdadig, vermoedelijk zijn het daders met een Nederlands paspoort en dus doet het niet ter zake dat ze een kleurtje hebben. Wat ik vervelend vind in dit soort discussies dat het “allochtoon zijn of het hebben van een kleurtje” veel mensen verleidt tot het doen van conslucies die op geen enkele wijze te rechtvaardigen zijn. We moeten inmiddels toch wel gewend zijn aan het feit dat de samenstelling van onze bevolking is gewijzigd t.o.v. pak hem beet, 50 jaar geleden. We zijn erg goed geworden in het wijzen met het welbekende vingertje zonder dat we de context kennen. Ik hoop dat ze gepakt worden en dat de rechter ze hard straft. Helaas is criminaliteit van alle tijden.

 12. Wel typisch hier dat als je reageert en je begint over de huidskleur en criminaliteit je gelijk of racistisch bezig bent of je discrimineert gelijk.
  We weten natuurlijk allemaal dat dat niet zo is.

  Onze getinte buitenlanders (dat weten we allemaal) doen nooit wat verkeerd, ze komen per ongeluk altijd in beeld als ze net die ene keer vergeten zijn om via de kassa te gaan en af rekenen. Wedden dat deze heren de volgende dag zijn terig gegaan naar de MediaMarkt en netjes hun meegenomen spullen hebben afgerekend?

  – Editted –

  U valt in herhaling over een recent uitgekauwd onderwerp.

 13. ik ben het met Plantje eens ,als wij met z’n allen niks kopen wat “van de vrachtwagen is afgevallen “en er dus geen afnemers zijn,zal het gauw minder worden met stelen.

 14. @Japser,
  Dank voor de reactie. Ik sluit me daar volledig bij aan. Oorzaak moet aangepakt worden.
  Ik denk alleen dat de oorzaak te diep verworteld zit in de samenleving. Bepaalde zaken zijn “gewoon” geworden voor bepaalde groepen. Wil je in bepaalde groepen status verwerven, dan kan dat alleen op een kapitalistische manier. Rijd je rond in een BMW dan doe je het prima, maar wellicht heb je daar geen geld voor. Moet je toch op een creatieve (lees:minder legale) manier zien dat je aan geld komt om je die leefstijl te veroorloven. Je afkomst is ook van groot belang. Een nakomeling van een ondernemersgezin zal anders gewend zijn om zijn geld te verdienen, dan iemand die uit een gezin komt die vanuit de bijstand moet leven. En ook hier kan je niet iedereen over één kam scheren.

  Kortom dit probleem is niet te wijten aan één specifieke reden. Helaas niet, want dan was het makkelijk op te lossen. De complexiteit zit hem in een serie redenen die per individu weer anders kunnen zijn.

 15. Bericht door Stadshagenees, op 20 januari 2014 13:04
  We zijn erg goed geworden in het wijzen met het welbekende vingertje zonder dat we de context kennen.

  We zijn ook goed geworden in dooddoeners plaatsen op fora!

  Wijzen met het vingertje naar deze twee daders is een hele logische stap lijkt me. Ze staan immers duidelijk op beeld als de personen die de laptops stelen. Kun je toelichten waarom het hier relevant is om de context te kennen? Of een gemakkelijkere vraag: mag je pas met het vingertje naar deze twee heerschappen wijzen als je de context kent? Tuurlijk niet!

 16. als wij met z’n allen niks kopen wat “van de vrachtwagen is afgevallen “en er dus geen afnemers zijn,zal het gauw minder worden met stelen.

  Helemaal mee eens, maar veel mensen willen toch voor een dubbeltje op de eerste rij zitten. “Tijdens Koning(inne)dag toch maar mooi even dat schitterende jasje gescoord voor weinig geld”

 17. Tja, als het te mooi lijkt om waar te zijn zal het waarschijnlijk ook wel niet waar zijn!

  En meestal kun je vrij gemakkelijk achterhalen of iets legaal is of niet. Alleen doen velen bewust die moeite niet. Omdat ze inderdaad voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten.

 18. @Passant en juist daarom is het zo jammer dat (veel) mensen direct wijzen op de kleur van daders. Want die kleur is niet de oorzaak dat mensen het doen.

 19. Nee Jasper,maar het valt wel op dat het meestal die kleur is
  die steelt,beroofd,overvalt..etc.
  Ik zeg oppakken en het land uit..alleen dan zitten frits sissing en anniko van santen
  weer zonder baan..:o

 20. Maar daar gaat het nou net meestal fout annetjuh! Wat te doen met die mensen (ongeacht huidskleur) die een Nederlands paspoort hebben? En ik denk namelijk dat van al dat volk wat bij “Opsporing Verzocht” en “Onder de Loep” komt het merendeel een Nederlands paspoort heeft!

  Zeg het maar….wat doen we daarmee?

 21. niets lijkt meer te helpen bij dit soort overvallen .De straffen verhogen helpt niet want het worden taakstraffen die veelal niet uitgevoerd worden.Als ze dan hun straf moeten uitzitten in de cel en vrij komen hebben ze er niks van geleerd .Want de meesten zijn zo weer op het verkeerde pad.Veelal zijn het personen die geen vaste arbeid hebben en een uitkering betrekken van bijstand Zoals Plantje zegt deze personen hebben vaak allemaal een nederlands paspoort .

 22. @Japser,
  De kleur heeft inderdaad niets te maken met deze problemen. Statistisch kan het vaker voorkomen in een bepaalde groep.

  Dat neemt niet weg dat we daarmee, zoals een aantal van bovenstaande reageerders, de hele groep de schuld van problemen kunnen geven. Dit is natuurlijk niet leuk, aangezien het in onze aard ligt om groepen mensen de schuld te geven van onze “problemen”. Als we anderen de schuld geven, hoeven we zelf namelijk niet te veranderen…….

 23. @annetjuh zelfs al zou dat kunnen, dan nog is dat het gevolg aanpakken, en niet de oorzaak. Heel makkelijk, maar op de lange termijn compleet zinloos. En sowieso voor een groot gedeelte van de criminelen niet toepasbaar, want Nederlands paspoort.

 24. Bericht door Passant, op 20 januari 2014 14:22
  De kleur heeft inderdaad niets te maken met deze problemen. Statistisch kan het vaker voorkomen in een bepaalde groep.

  Dat neemt niet weg dat we daarmee, zoals een aantal van bovenstaande reageerders, de hele groep de schuld van problemen kunnen geven.

  Je zegt hier dus letterlijk, dat het mogelijk is dat problemen statistisch vaker voorkomen in een bepaalde groep en dat dat het zeer wel mogelijk maakt om een hele groep de schuld van problemen te geven.

 25. Ja, ik snap het inderdaad. Je moet alleen altijd voorzichtig zijn in dit soort discussies. Mensen zijn geneigd dingen letterlijk te nemen.

 26. Ik zeg oppakken en het land uit..

  Waarheen? Je kunt Nederlandse staatburgers toch niet het land uitzetten? Jasper S. of Robert M. op het vliegtuig naar Nieuw Zeeland zetten? Die sturen hem gelijk terug met de melding: “houd je troep bij je”

 27. Neeeeeee Jean! Dit zijn over het algemeen mensen die in Nederland geboren zijn en op die manier aan hun Nederlandse paspoort komen! Dus die kun je nergens naartoe terugsturen. Of wil je ze naar het land van herkomst van de ouders, grootouders of overgrootouders sturen als het 2e, 3e, 4e generatie betreft?

 28. @Plantje dan wil ik niet ophouden bij 4de generatie. Dan ook helemaal terug naar Willem van Oranje. Alleen als AL je voorouders toen al in Nederland woonden, mag je blijven (ws. kom je dan nog niet eens aan 1% van de Nederlandse bevolking ;D

 29. Ho ho Japser! Ik zeg niet, dat er teruggestuurd moet worden! Bij buitenlandse criminelen vind ik dat een goed plan.

  Maar Jean doet de aanname, dat het telkens gaat om buitenlanders die na enige tijd hun Nederlands paspoort hebben gekregen. En volgens mij is dat helemaal niet zo. Mensen die hier geboren zijn en een Nederlands paspoort hebben kun je toch zeker niet zomaar het land uit zetten?!?

  Daarmee zeg ik natuurlijk ook niet dat zulke criminelen niet aangepakt moeten worden.

 30. Welke generatie het betreft maakt mij niet uit, bij crimineel gedrag terug sturen naar hun roots, wellicht dat een voorbeeldfunctie de andere criminelen aan het denken zet.

 31. *Zucht* Japser….het wordt je wel heel gemakkelijk gemaakt met dit soort argumenten 🙁

  Zijn er ook mensen die Japser van een goed onderbouwd weerwoord kunnen dienen?

 32. De uitkeringen in EU zijn het hoogst in Nederland. Het immigratiebeleid naar Nederland vanuit de ABC eilanden: welkom. Andersom dien je een vergunning van verblijf aan te vragen.

  Daarnaast de lage straffen in NL, te weinig orde en handhaving van regels van dergelijke criminaliteit zoals in het fragment.

  Uitgeprocedeerde asielzoekers en illegaal verblijf wordt niet vervolgt in vergelijking weer met de andere (EU) landen.

  Ons zorg- en leerstelsel is één van de betere in EU: geen geld, toch recht op zorg en educatie.

  Allemaal een aanzuigende werking.

  Het niet durven aanpakken van de wortel van het probleem vanwege politieke correctheid en aanzicht, steekt men de kop in het zand. Laten we vooral idealistisch denken. Grotere landen als Frankrijk, Duitsland en GB zijn hard op weg naar strengere regels van bijvoorbeeld verblijf.

  Nog even en strengere regels zullen volgen vanuit de EU. Intussen kunnen we niets doen en hopen we dat de twee snel worden gepakt of met deze beelden herkend….

 33. Ik zou zeggen bouw een grote gevangenis op ergens bij Texel gooi al dat tuig daarin en start met een speciale programma voor de recidivisten en allerlei zware criminelen….
  Daarbij ook strenge eisen stellen daaran en op basis daarvan kijk wat iem deed en hoe zwaar die persoon gestraft moet worden..
  Zijn dat mensen die geen Nederlands pasport hebben, bij herhaling terug sturen zijn dat Nederlandseburgers flinke geld boete laten betalen en zwaar straffen ( hebben ze uitkering) dan daarop flink korten doen ze dat meerdere keren lange tijd laten zitten…
  Dan zal het met de tijd zeker beter gaan!!!

 34. Nederlandseburgers flinke geld boete laten betalen en zwaar straffen ( hebben ze uitkering) dan daarop flink korten doen ze dat meerdere keren lange tijd laten zitten…
  Dan zal het met de tijd zeker beter gaan!!!
  _______

  Eerder een averechts effect gok ik. Strafblad, nog minder inkomen, grotere kans op terecht komen in de criminaliteit.

 35. kleur geloof of wat dan ook !!! Ze stelen!!!!!!!!( aan) pakken die gasten!!!! ……………..oh tja laat maar want het word dan toch weer een taakstrafje van 20 tot40 uur……….

 36. Bericht door Japser, op 20 januari 2014 18:06

  Plantje bedoelt neem ik aan jou Jean.

  Nee, ik bedoelde echt jou Japser. Ik bedoel dat de argumentatie die Jean aanhaalt niet bepaald moeilijk te weerleggen is. Jean maakt het jou op die manier wel ERG gemakkelijk! 🙂

  Ik vind een constructieve discussie wel goed, maar dit is nu eenmaal een gevoelig onderwerp. En om dan te roepen dat een 6e generatie buitenlander “teruggestuurd” moet worden naar zijn land…tja…

 37. Het niet durven aanpakken van de wortel van het probleem vanwege politieke correctheid en aanzicht, steekt men de kop in het zand. Laten we vooral idealistisch denken. Grotere landen als Frankrijk, Duitsland en GB zijn hard op weg naar strengere regels van bijvoorbeeld verblijf.

  De wortel van het probleem is onze economie en de disbalans in rijkdom in de wereld. Vandaag tal van artikelen over dat 85 rijke mensen evenveel geld hebben als 3,5 miljard arme mensen. Dat gegeven ligt veel dichter bij de wortel van het probleem, dan wat criminaliteit die zelfs voor het zoveelste jaar op rij kleiner geworden is. Maar om kritisch te kijken naar de wortel van het criminaliteitsprobleem en nog veel grotere problemen, dan moeten we naar onze eigen moraal kijken die zo materialistisch is dat je er de plakken van kunt snijden. En inderdaad, daar brand de regering zijn vingers liever niet aan, eigenlijk zijn er maar weinig die dat durven.

 38. Tja… dat kun je dus alleen oplossen als we in een soort van communistische/socialistische wereldstaat terecht komen waarin alles gelijk verdeeld is.

  Want zelfs als de welvaart hier in Nederland enorm verbetert en we het allemaal NOG beter hebben (en dus eigenlijk niemand crimineel gedrag “hoeft” te vertonen) zullen er altijd mensen zijn die het nóg beter willen hebben en er nóg minder voor willen doen. Tevens zullen er altijd mensen uit andere landen zijn die hier van de welvaart willen meegenieten (en geef ze eens ongelijk!)

  Ik denk dat ik binnenkort toch maar eens ga turven…zoals ik in de andere discussie hierover genoemd heb. 🙂

 39. Ah zo ja Plantje, ik snap hem. Echter, ik ga niet meer in discussie met Jean. Heb betere dingen te doen. Het gras zien groeien bijvoorbeeld, vanmiddag weer een halve millimeter!

 40. Plantje, het is geen kwestie van kiezen tussen twee kwaden en het probleem beperkt zich ook niet tot Nederland. Het gaat erom hoe we in het leven staan en hoe we veel te veel waarde hechten aan materiële zaken en de vrijheid om exorbitant veel te verdienen. Dit terwijl elders duizenden kinderen sterven van de honger.
  Daarnaast bewijst de realiteit nu niet bepaald dat algemene welvaart meegroeit met de welvaart van rijke individuen. Misschien in een bepaalde fase nog wel, maar er is zeker sprake van een kantelpunt.

 41. Zien jullie die jassen en die petjes?
  Als ik zulke jassen en petjes zie,
  loop ik zowieso al een eindje om,
  ongeacht wat voor kleur gezicht er onder ’t petje zit.
  Het verbaast me niet dat het dieven zijn.

Reacties zijn gesloten.