Berkum mikt op kentering tegen ACV

Foto van auteur

Zwolle – Berkum heeft een zware klus te klaren want de ploeg krijgt zaterdag ACV op bezoek. Na de tegenvallende prestatie van vorige week moet Berkum dus tegen de koploper van de Hoofdklasse C proberen het herstel in te zetten maar de Zwollenaren denken niet dat dat een kansloze missie is.

“We hebben absoluut kansen. ACV is altijd een goed voetballend team en daar speel ik liever tegen dan tegen ploegen die alleen maar proberen alles tegen te houden,” vindt Berkum-trainer Roeland ten Berge. ACV liep vorig jaar op een haar na promotie naar de topklasse mis toen de Drenten pas in de verlenging van de nacompetitie-finale verloren van Spakenburg. De ploeg van trainer Hendrik Oosting liet zich niet door die tegenvaller uit het veld slaan want ACV is ook dit seizoen prima op dreef. Vooral in de laatste maanden werd een ijzersterke serie neergezet: het laatste verlies dateert alweer van 21 september, toen CSV Apeldoorn in Assen met 1-2 te sterk was. Daarna won ACV liefst negen keer en werden er twee remises geboekt, waardoor de Assenaren nu de trotse koploper zijn met 33 punten uit vier wedstrijden. Daarbij valt op dat de ploeg ook nog eens het beste doelsaldo heeft, de minste tegengoals én de topscorer van de Hoofdklasse C.

Die topscorer is Robin Mulder die dit seizoen al 15 keer scoorde. Ook vorige week was hij weer uiterst scherp. In de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen VVOG maakte Mulder alle drie de ACV-goals, waarvan één uit een strafschop. In dat duel kwam VVOG na ruim een uur spelen nog terug tot 2-1 maar een minuut later had Mulder met een snoeihard schot de marge van twee doelpunten alweer hersteld.

Onderuit
Berkum kijkt terug op een heel wat minder geslaagde herstart na de winterstop want de ploeg van coach Ten Berge ging vorige week met 3-0 onderuit bij CSV Apeldoorn. Dat was een zware domper gezien de vele en vaak grote kansen die de Zwollenaren vooral in de eerste helft kregen. Door die nederlaag is Berkum dicht in de buurt van de gevarenzone gekomen maar dat zorgt bij spelers en technische staf nog niet voor angstzweet. “We hebben in de laatste wedstrijden enorm veel kansen gecreëerd en dat is toch een eerste vereiste voor betere resultaten. In Apeldoorn hadden we ook gewoon moeten winnen. We moeten dus niet in paniek raken maar die kansen nu eens gewoon afmaken en ook beter verdedigen,” aldus de Berkum-trainer.

De wedstrijd Berkum-ACV wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Frank de Winter uit Blaricum die op sportpark De Vegtlust om 14.30 uur zal laten aftrappen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)