Verhalenwedstrijd Jij&Overijssel: Jij Vertelt 2014

Foto van auteur

Zwolle – Doe mee en win je eigen korte film! De verhalenwebsite Jij vertelt organiseert een wedstrijd voor het beste authentieke verhaal van Overijssel omdat eigen verhalen mensen met elkaar verbinden. Plaats je verhaal uiterlijk 10 maart op www.jijenoverijssel.nl/jijvertelt. Deel je verhaal via sociale media en verzamel zo veel mogelijk stemmen. De drie verhalen met de meeste stemmen en twee verhalen uitgekozen door de redactie van Jij vertelt doen mee in de finale op 20 maart.

Stuur je verhaal uiterlijk 10 maart 2014 op via www.jijenoverijssel.nl/jijvertelt. Daar kun je jouw verhaal delen met social media en zoveel mogelijk stemmen voor jouw verhaal verzamelen. De drie verhalen met de meeste stemmen doen mee in de finale. Ook kiest de redactie van de verhalenwebsite Jij vertelt nog twee verhalen uit. Deze vijf verhalen komen in de finale op de verhalendag van 20 maart, waar een vakjury de winnaar aanwijst.

De hoofdprijs bestaat uit een korte professionele film die jouw verhaal verbeeldt. KijkMedia maakt deze film. Jonge talentvolle vertellers maken van de vijf genomineerde verhalen een optreden op Waterval Vertelfestival. Het beste verhaal van jongeren wint bovendien twee bioscoopbonnen.

JIJ Vertelt verzamelt persoonlijke verhalen over het leven in Overijssel. We zoeken verhalen die echt gebeurd zijn en jouw ervaringen beschrijven omdat eigen verhalen mensen met elkaar verbinden. Welke bijzondere gebeurtenis heb jij meegemaakt? Wat is jouw passie? Wat heb je beleefd op een mooie plek in Overijssel? Spannende, grappige, sterke, romantische of tragische verhalen zijn welkom, als ze maar verbonden zijn met Overijssel.

Jij vertelt organiseert vertelcafés waar je hulp kunt krijgen bij het opschrijven of vertellen van je verhaal. Jouw verhaal kan dan meteen meedoen aan de wedstrijd.

 12 februari Bibliotheek Kampen
 20 februari Huis van Verhalen, Enschede
 5 maart Bierbrouwerij de Mommeriete Gramsbergen
 5 maart Bibliotheek Zwolle, voorproefje boekenweek met thema reizen
 6 maart G-workspace Enschede met burgerinitiatieven
 8 maart vrouwendag Zwolle

Op 20 maart is het wereldverteldag. Bij de Creatieve Coöperatie in Zwolle houden we een verhalendag, met ’s avonds de finale van de wedstrijd. Er zijn die dag optredens, muziek en lekkere hapjes. Je kunt meedoen met een vertelcafé over oude stadswijken en workshops stopmotion, life writing en vertellen. Als je meer wilt weten kijk dan op www.jijenoverijssel.nl/jijvertelt

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)