Blauwe man weer actief in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – De mysterieuze blauwe man die afgelopen zaterdag een positief protest vóór verbeteringen in de binnenstad voerde, dook vandaag opnieuw op in verschillende delen van Zwolle.
 
blauweman.jpeg 
De kleurrijke man werd zaterdag voor het eerst gesignaleerd en trok direct veel aandacht. Hoewel de mysterieuze man niets zei, probeerden verschillende blauwvingers een gesprekje aan te knopen en maakten mensen foto’s. Nu trok de blauwe man aandacht op het station door te pleiten voor een aantrekkelijke, bereikbare en herkenbaar Zwolse spoorzone. Een uur later was hij in Stadshagen om daar te laten weten dat hij meer parkeerplekken met snellaadpunten voor elektrische auto’s wil.

Op andere plekken pleitte de opvallende blauwe verschijning voor korting op de huur voor studenten die vrijwilligerswerk doen en voor lagere energiekosten door betere isolatie.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

25 gedachten over “Blauwe man weer actief in Zwolle”

 1. Ik ben wel benieuwd of WLZ dit artikeltje zelf gemaakt heeft, of dat het tussen de persberichten is binnengekomen. In dat laatste geval wil ik wel horen wie dat verstuurd heeft en welke politieke partij dus een hype probeert te creëren in aanloop naar de verkiezingen.

 2. Ik vermoed dat er komend weekend nog veel meer blauwe mannen ( en vrouwen) in zwolle te vinden zijn…
  alhoewel dat, strikt genomen, niet nodig is on goed Carnaval te vieren
  ;);)

 3. @Wilbert

  Een beetje nieuwsmedium beschermt zijn bron. De dames en heren van WLZ schat ik niet minder in. En daarbij, volgens mij is WLZ volledig onafhankelijk en neutraal. Ik zou niet inzetten op de kans dat je te horen krijgt hoe men berichten en informatie vergaart.

 4. Meer laadpunten voor electrische autoos ik denk dat de electrische auto,s helemaal geen toekomst hebben onder de gehele bevolking.Hoe moet het in de toekomst geregeld worden in een straat met rijtjeshuizen.Zie niet iedereen een stopcontact aan de voorgevel hebben en een kabel over het trottoir naar de autoom op te laden.Dat is alleen mogelijk met een eigen oprit van je huis.

 5. @strandbal
  Ik bedoel dit ook op geen enkele manier vervelend richting WLZ, maar jij zal ook weten dat WLZ soms zelf het nieuws opzoekt en soms persberichten één-op-één doorzet. Als het laatste het geval is, komt het op mij over als een (politieke) partij die zelf iets probeert te hypen. Als een zinsnede als ’trok direct veel aandacht’ uit de pen van de bedenkers van dit blauwe geval komt, dan weet je het wel…

  @Pjotr
  Ik ben ook nog niet overtuigd van de kansen van elektrisch rijden, maar ik zie wel grote vooruitgang de laatste tijd. Neem alleen al zo’n auto als de Tesla Model S. Wat betreft het kabelprobleem moet je maar eens googelen op inductief laden. Die kabels zijn het probleem niet.

 6. stadshagen heeft een oplaadpunt en die word nog amper gebruikt. Laat ze eerst maar eens meer gebruikers creëren en daarna gaan zeuren over oplaadpunten

 7. Even googlen op de gemelde standpunten, en je komt bij GroenLinks uit. smilies/smiley.gif

  Ehhhhhhhh mannetje is echt wel blauw hoor…………..:D

 8. Als ik in het weekend s’ochtends van mijn werk naar huis rijd zie ik altijd een heleboel blauwe mannen over straat waggelen.
  Zullen wel HORECA demonstranten zijn denk ik.

 9. @braniac zonder palen, geen gebruikers, zonder gebruikers, geen palen.

  Het is aan de overheid om die palen er neer te zetten, bij voldoende punten, komen de klanten vanzelf 🙂

 10. Het is al zo ver, dat je jouw politieke standpunten niet openbaar kan maken zonder er op afgeschoten te worden door anderen…

  Dus dan maar anoniem in een blauw pak….

 11. Toch jammer dat de raad van Zwolle nog steeds geloof heeft in de spoorzone….. 7.000.000 m2 kantoorruimte staat er leeg in Nederland en dan maar denken dat het goed gaat komen met de nieuwe kantoorlocaties langs het spoor! Misschien moet de politiek zich eens achter de oren krabben en wat alternatieven bedenken. Of is het gebied straks herkenbaar door zijn leegstand?
  Misschien is dat ook niet zo erg kunnen er altijd nog studenten in.:)

Reacties zijn gesloten.