Erepenning gemeente na bekerwinst PEC Zwolle

Door Redactie

Zwolle – De erepenning van de gemeente Zwolle is maandag door het college van burgemeester en wethouders toegekend aan voetbalclub PEC Zwolle. Tijdens de huldiging van de kersverse KNVB-bekerwinnaar in Park de Wezenlanden werden selectie en staf van de club verrast met de bijzondere onderscheiding. PEC Zwolle krijgt de erepenning als blijk van waardering voor de sportieve prestaties van de ploeg en voor het ambassadeurschap van PEC Zwolle in het land.

https://youtu.be/BBhI8IhlkDc 

Dertigduizend mensen waren aanwezig bij de huldiging van het team van trainer Ron Jans in het Zwolse Park de Wezenlanden. Tijdens de vaart van de selectie door de Zwolse grachten stonden de kades langs de vaarroute in de Overijsselse hoofdstad ook al vol. De erepenning is een specifiek Zwolse onderscheiding die in 1978 werd ingesteld en wordt toegekend door het college van burgemeester en wethouders. De zilveren stadspenning is bedoeld voor Zwollenaren en niet-Zwollenaren met grote verdiensten voor Zwolle of verdiensten die een grote uitstraling op Zwolle hebben. De erepenning voor PEC Zwolle is de 26e die uitgereikt is door de gemeente. Eerder dit jaar kregen de Zwolse Olympische schaatsmedaillewinnaars Ronald en Michel Mulder en Lotte van Beek erepenningen. Het is voor de derde keer dat een collectief de onderscheiding krijgt.

21-04-2014_huldiging_en_rondvaart_pec_zwolle_16.jpg

21-04-2014_huldiging_en_rondvaart_pec_zwolle_15.jpg

21-04-2014_huldiging_en_rondvaart_pec_zwolle_03.jpg

21-04-2014_huldiging_en_rondvaart_pec_zwolle_01.jpg
21-04-2014_huldiging_en_rondvaart_pec_zwolle_02.jpg
21-04-2014_huldiging_en_rondvaart_pec_zwolle_04.jpg
21-04-2014_huldiging_en_rondvaart_pec_zwolle_05.jpg
21-04-2014_huldiging_en_rondvaart_pec_zwolle_06.jpg
21-04-2014_huldiging_en_rondvaart_pec_zwolle_08.jpg
21-04-2014_huldiging_en_rondvaart_pec_zwolle_09.jpg
21-04-2014_huldiging_en_rondvaart_pec_zwolle_10.jpg
21-04-2014_huldiging_en_rondvaart_pec_zwolle_11.jpg
21-04-2014_huldiging_en_rondvaart_pec_zwolle_12.jpg
21-04-2014_huldiging_en_rondvaart_pec_zwolle_13.jpg
21-04-2014_huldiging_en_rondvaart_pec_zwolle_14.jpg
21-04-2014_huldiging_en_rondvaart_pec_zwolle_17.jpg
21-04-2014_huldiging_en_rondvaart_pec_zwolle_18.jpg
21-04-2014_huldiging_en_rondvaart_pec_zwolle_19.jpg
21-04-2014_huldiging_en_rondvaart_pec_zwolle_20.jpg
21-04-2014_huldiging_en_rondvaart_pec_zwolle_21.jpg
21-04-2014_huldiging_en_rondvaart_pec_zwolle_22.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

32 gedachten over “Erepenning gemeente na bekerwinst PEC Zwolle”

  1. De zilveren stadspenning is bedoeld voor Zwollenaren en niet-Zwollenaren met grote verdiensten voor Zwolle of verdiensten die een grote uitstraling op Zwolle hebben.

    Grote verdienste; ja! Grote uitstraling op Zwolle; Moah, alleen voor de kleine groep mensen die volleybal volgen. Terecht of niet, voetbal is nu een keer vele malen populairder dan volleybal.

  2. Juist, ik bedoel dat het geheel vrijwillige WLZ zo’n inzet heeft laten zien. Daar kunnen sites als het gesubsidieerde Zoo en het betaalde sportiefzwole nog een puntje aan zuigen. Nogmaals hulde voor WLZ.

  3. Soccer: All White helps stun Ajax
    By Coen Lammers

    All Whites
    Domestic Soccer
    Sport
    All Whites striker Ryan Thomas scored twice in PEC Zwolle’s sensational 5-1 cup final victory over champions Ajax.
    Two quick strikes from the Te Puke teenager in the first quarter of the match turned around an early 0-1 setback and set his team on the way to the most unlikely of victories.
    After the match Thomas and his teammates could hardly believe what had happened.
    “We hoped to catch them out with a sneaky win like 2-1, but 5-1 … nobody expected that,” the 19-year-old told Dutch reporters.
    Ajax, the Dutch champions, are set to claim their fourth title on the trot and PEC Zwolle, who are in the middle of the Eredivisie table, started the match as rank outsiders.
    Once defender Ricardo van Rhijn put Ajax 1-0 up within three minutes, PEC Zwolle seemingly faced an impossible task.
    Nobody, however, had told the Kiwi who five minutes later put the teams level with a deflection.
    Things got even better four minutes later when Thomas smashed home the rebound after a Zwolle free kick had hit the post.
    The shell-shocked Ajax stars conceded two more goals in the first half before a fifth Zwolle goal after the break put the icing on the cake.
    Thomas told local reporters that many of his family and friends in the Bay of Plenty must have seen the match online because his phone had not stopped beeping.
    “Everyone is really happy for me back home. It’s been a fantastic first season for me in Zwolle and this has been a great way to finish the year.”
    The young All White has joined a select group of New Zealanders winning overseas silverware.
    The list includes Wynton Rufer winning the German Cup and European Cup Winners Cup with Werder Bremen in the early 1990s and Ryan Nelsen claiming the MLS Cup with DC United exactly 10 years ago.
    – NZ Herald
    By Coen Lammers
    Save

    http://www.nzherald.co.nz/soccer-football/news/article.cfm?c_id=86&objectid=11241873

  4. Dat er hier nog een verdwaalde volleyballer durft te reageren haha. Echt ik lach me dood om zulk soort dorpsgekken.

  5. Geweldig nummer van Sticks.
    Prima teksten alleen “de mooiste club aan de IJssel” kan binnenkort vervangen woorden door enigste club aan de IJssel. Iegels Failliet. Hahahahahahahhahahaha Heerlijk.

  6. Ach, de enigste waren we altijd al… 😉

    @Sinds1910:
    Ik las het ook even op die manier, maar volgens mij moet je dat vak van de laatste voorronde lezen als alle clubs die in de kokers voor de loting gaan. Dat PEC toevallig achter nr 5 van de Premier League staat, betekent niet dat dat de wedstrijd gaat worden. (Op die manier mis je ook alle clubs die de eerdere voorrondes overleven)

  7. De stentor had gisteren natuurlijk met een speciale editie moeten komen. Nu weten we allang wat er op het water en in het park gebeurde! En dat alles in beeld gebracht door een amateur- hobbyfotograaf met gesponsorde apparatuur. Dat zullen de beroepsfotografen leuk vinden….. 😮

  8. @jajaja wij bij weblog werken niet met gesponsorde apparatuur… Zoals de videocamera enz is gewoon van mij zelf aangeschaft 8)

    😀

    Maar gedrukt media loopt sowieso achter de internet media aan. Daarom ook geen eer te behalen om alleen aan gedrukte media te leveren 😛

  9. Die gesponsorde foto apparatuur moet schijnbaar nog wel afbetaald te worden met een fikse rente.

    Waarom vraag je anders bijna 100 Euro voor een fotootje? #dtv >:(

  10. Geef iemand een camera in de hand en hij is fotograaf. Bij Zoo zit iemand die ‘alles fotografeert’. Ja, dat zegt dan toch wel veel over je onvermogen om werkelijk overal klasse foto’s van te maken. En dan tientjes voor een foto vragen. Een echte fotograaf heeft duidelijke specialiteiten. Zo is een sportfotograaf geen persfotograaf bijvoorbeeld.

  11. En omgekeerd dan?

    Volgen mij kan een persfotograaf nl. Nooit een sportfotograaf zijn. Hij kan natuurlijk wel foto’s van sport maken. Detail.

  12. Schitterend stukje Zwolle promotie van Pec en alle supporters en liefhebbers het afgelopen weekend en hier loopt men weer te klagen over volleybal, nieuwssites en fotografen.

Reacties zijn gesloten.