Zwolse wint prijs met jas van plastic tassen

Zwolle – Anne Marie van der Veen uit Zwolle wint vakgenotenprijs ambachtelijk kleermakers met ‘The Artistic Convertible’, een regenjas vervaardigd uit honderden gebruikte plastic tassen tijdens Congres Branchevereniging Mode Ambachten (BMA) in Utrecht, zaterdag jl.

 

plastictas.jpeg 

 

Van der Veen, eigenaar KunstZinnig textiel, artistiek en ambachtelijk kleermaker mag nu met haar creatie naar de European Master Tailor Congres in Bazel, Zwitserland. Dit is het belangrijkste internationale kleermakerscongres waar Nederland samen met o.a. Duitsland, Oostenrijk, Italië aan meedoet. De BMA heeft 20 creaties geselecteerd. Zij mogen zich van 29 mei tot 2 juni tijdens het internationale congres op de catwalk aan de wereld presenteren.

Van der Veen geeft altijd nieuw leven aan bestaande en gebruikte materialen en producten. ‘Door anders te denken, anders te doen, te creëren en hercreëren probeer ik mijn steentje bij te dragen aan mens en milieu. Dagelijks en overal gebruiken en krijgen wij plastictassen. Na een keer dienst doen, gooien zij ze weg. De plastic afvalberg groeit en belast het milieu enorm. Daar moet ik iets aan doen’, aldus de kunstzinnige kleermaakster.

 

In haar atelier in Zwolle-Zuid, hergebruikt zij gedragen kleding, gebruikte stoffen en materialen en maakt daar de meest KunstZinnige creaties van. Textiel Zinvol hergebruiken en duurzaam ondernemen, is het doel. Verspilling tegengaan een missie. Ambachtelijk vakwerk en een passie voor het kleermakersvak zijn de drijfveren.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “Zwolse wint prijs met jas van plastic tassen”

  1. Prachtige jas, unieke kleermaakster! Pure passie voor vakmanschap, artistiek ambacht, maatwerk, mens en milieu! Op een KunstZinnige toekomst met en voor KunstZinnig textiel. Daar hebben we allemaal wat aan.

Reacties zijn gesloten.