Structuur Koopzondag werpt vruchten af

Zwolle – Vanaf september vorig jaar zit Zwolle in het ritme van ‘iedere eerste zondag van de maand koopzondag!’ Dat begint z’n vruchten af te werpen, volgens ondernemersvereniging Citycentrum Zwolle.

Uit eigen onderzoek (vanaf begin dit jaar enquêteren we random een aantal winkeliers na iedere koopzondag) en uit spontane signalen van ondernemers merkt Citycentrum dat het bezoek toeneemt en daarmee ook de gezelligheid en niet in de laatste plaats de omzet! Het blijkt dat de duidelijkheid van ‘iedere eerste zondag’ werkt. Er is in Zwolle een breed gedragen wens om in dit ritme door te gaan.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

20 gedachten over “Structuur Koopzondag werpt vruchten af”

  1. Och…CU zal niet voor niets de grootste zijn. Zolang we die eerste zondag van de maand houden zijn we al een heel eind volgens mij.

    Iedere zondag wordt ook een beetje saai of niet dan? 🙂

  2. dat je de grootste bent wil niet zeggen dat je de baas bent natuurlijk. De christelijke partijen samen hebben toch 1 zetel moeten inleveren in vergelijking tot vorige periode.

  3. @Plantje ik vind het voornamelijk makkelijk. Ik ga niet winkelen tegen de verveling, maar omdat ik dingen nodig heb.

  4. waarom veranderen ze eigenlijk niet meer aan die openingstijden van winkels? de tijden zijn al jaren hetzelfde terwijl er in deze tijd veel meer mensen behoefte hebben om bijv. ’s avonds te winkelen. mijn voorstel zou zijn om bijv. op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 20.00 uur open te zijn (heeft horeca ook voordeel van). op andere dagen kun je wellicht een uurtje later open gaan om zo ook wat te compenseren voor de werktijden van de winkeliers zonder al te veel personeel (dus 11.00-18.00 en maandag blijft 12.00-18.00).

  5. Laat ’t aan de ondernemers over, wanneer ze de
    winkel open willen doen. Openingstijden van winkels,
    dat heeft echt niets met politiek te maken lijkt me.
    Zeker niet als de ‘politiek’ de ondernemers
    in de weg zit.

  6. Van de week las ik de uitkomst van een onderzoek, waaruit bleek dat koopzondagen de traditionele koopdonderdagen verdringen. Het aantal bezoekers van een koopavond was met 33% afgenomen.

  7. Je doet je naam eer aan drama! Daar gaan we weer met gezeur over de kerk! Om moe van te worden! De keuze is gemaakt voor 1 keer per maand koopzondag. Accepteer dat en hou op met dat gezeur!

  8. Alleen de christenen zijn tegen de wekelijkse koopzondag. Ooit gaat die er toch komen. Je moet wel een beetje met je tijd mee hoor.

  9. Ik weet niet anders dan dat het altijd al zo is geweest dat de 1e zondag van de maand de koopzondag is en ik woon toch al wel een tijdje in deze stad.

    Elke week koopzondag of 1x in de maand maakt mij niet veel uit. Als ik in de stad moet zijn doe ik dat op dinsdagochtend omdat het dan rustig is. Die drukte op zo’n zondag is niks voor mij maar ik ben er zeker niet op tegen dat alle winkels open zullen zijn op zondag.

    Liever heb ik gewoon alle supermarkten open op zondag! 😀

    @sem ga jij maar op zondag naar de dominee (die dan ook werkt…) luisteren. Andere mensen kunnen voor zichzelf wel de keuze maken of ze willen winkelen of niet.

  10. Narnia ik zeur niet over de kerk op zondag. En ik zeur ook niet over extra koopzondagen. Dus wie zeurt er nou! Deze discussie is wel vaker gevoerd op dit blog en het leidt toch nergens naar!

  11. Sem, omdat we veilig achter ons toetsenbordje zitten?
    Maar, ik ben ook niet gelovig maar ik houd gewoon van een beetje rust op minimaal een dag in de week. Fijn, zonder opgefokte meute.

  12. Pas in september mag je weer op de eerste zondag shoppen in zwolle..

    Ook hieraan waren volgens mij regeltjes dat zwolle 10x in het jaar een koopzondag mag vieren…….

Reacties zijn gesloten.