Kadera en IFAW starten pilot Blijf van mijn Dier

Foto van auteur

 

Zwolle – Uit onderzoek van Kadera aanpak huiselijk geweld in 2012 (in samenwerking met Universiteit Utrecht en de Hondenbescherming), blijkt dat 55% van de huisdieren van slachtoffers van huiselijk geweld ook is mishandeld en dat 41% van de slachtoffers de vlucht naar de opvang uitstelt vanwege zorgen om het huisdier.

 

Kadera en Stichting IFAW (International Fund for Animal Welfare) vinden dit onacceptabel en starten daarom maandag 30 juni de pilot Blijf van mijn Dier. De samenwerking tussen een vrouwenopvang en een dierenwelzijnsorganisatie is uniek in Nederland. Tijdens de pilot vangen gastgezinnen, verspreid over heel Nederland, huisdieren op van slachtoffers van huiselijk geweld die bij Kadera in de opvang verblijven. Door vrouwen de mogelijkheid te bieden hun huisdier mee te nemen, hoeven zij niet langer de keuze te maken tussen het verblijven in een gewelddadige situatie of het achterlaten van een huisdier. Op het moment dat de cliënt de vrouwenopvang verlaat, krijgt zij haar dier weer terug.

De pilot heeft als doel de opvang van huisdieren van slachtoffers van huiselijk geweld te structureren. We brengen in kaart wat er nodig is om een goede opvang voor slachtoffers en huisdieren te realiseren en of het, zoals het onderzoek uit 2012 heeft aangetoond, de drempel om te vluchten daadwerkelijk verlaagt.

 

Over de opvang van huisdieren is meer te lezen in de folder op onze website: http://www.kadera.nl/upload/userfiles/1/files/Folder%20slachtoffers%20Final.pdf

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Kadera en IFAW starten pilot Blijf van mijn Dier”

  1. Mooi plan.
    Want je dier in zo’n situatie achterlaten is idd. ook geen keuze die je makkelijk neemt. Zo heb je 2 vliegen in 1 klap opgevangen 😉

Reacties zijn gesloten.