Verkeersmaatregelen vanwege zomeractiviteiten

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – In augustus is Zwolle het decor van veel activiteiten. De Zomerkermis, de herdenking van de slachtoffers in Oost-Azië en het Stratenfestival brengen velen naar de binnenstad.Deze activiteiten hebben gevolgen voor het verkeer, de busroutes en de warenmarkt.

Van 8 tot en met  17 augustus staat de Zomerkermis op het Rodetorenplein, de Melkmarkt, de Grote Markt, de Luttekestraat en het Grote Kerkplein. De voorbereidingen en de opbouw van de kermis start op maandag 4 augustus. Van maandag 18 tot en met  dinsdag 19 augustus wordt de kermis afgebouwd. De kermis en de op- en afbouwperiode hebben gevolgen voor het verkeer in de binnenstad.

Het verkeer vanaf de Blijmarkt moet rekening houden met stremming op de route Praubstraat, Grote Kerkplein, Sassenstraat. Via de Goudsteeg en de Bloemendalstraat is het mogelijk om de Sassenstraat (rijrichting alleen het centrum uit) te bereiken. 

De kermis heeft ook gevolgen voor busroutes: de stadslijnen 2 en 3 rijden vanaf maandag 4 augustus niet via het Rodetorenplein, – Buitenkant maar via de Eekwal, Kamperpoortenbrug, Pannekoekendijk, Schuttevaerkade en omgekeerd. Deze omleiding geldt tot en met 22 augustus. Voor meer informatie over de zomerkermis: www.zwolle.nl/zomerkermis

Herdenking slachtoffers die gevallen zijn in Oost-Indië: 15 augustus
Alle militaire en burgerslachtoffers die  in de periode 1941-1962 zijn gevallen in Oost-Azië worden op vrijdag 15 augustus in Park Eekhout herdacht. De herdenking vindt plaats van 19.00 tot 20.00 uur bij het herdenkingsmonument. Uit respect voor de herdenking is de Emmawijk tussen parkeeraccommodatie Emmadek en de kruising Nieuwe Havenbrug tussen 18.45 en 20.15 uur afgesloten voor het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Westerlaan. De parkeerlocatie Emmadek blijft toegankelijk.

Het jaarlijkse Stratenfestival is op vrijdag 15 augustus. De opbouw begint in de namiddag, hiervoor wordt op diverse locaties de omgeving afgesloten.De hele binnenstad is vanaf 16.00 uur niet toegankelijk voor het gemotoriseerde verkeer en vanaf 18.00 uur geldt dit ook voor fietsers. De afsluitingen staan bij  alle bruggen naar de binnenstad. Dichtbij de toegangen tot de binnenstad worden voor fietsers extra  stallingen geplaatst. 
Bewoners die in de binnenstad wonen en tijdens de afsluiting de auto nodig hebben, verzoeken we de auto tijdig buiten de stadsgracht te zetten. 

De stads- en streeklijnen van Syntus en Connexxion rijden op deze dag niet door de binnenstad maar rijden  een aangepaste route vanaf station  via Westerlaan – Willemskade – Harm Smeengekade, Pannekoekendijk en Schuttevaerkade.. Dichtstbijzijnde halte voor de binnenstad is aan Harm Smeengekade. Meer informatie over het Stratenfestival: www.stratenfestivalzwolle.nl

In verband met de Zwolse Zomerkermis wordt de warenmarkt op vrijdag 8 en 15 augustus en zaterdag 9 en 16 augustus gehouden op Oude Vismarkt en Gasthuisplein. De genoemde straten zijn tijdens de warenmarkten niet bereikbaar voor doorgaand verkeer. 

Parkeren tijden de zomeractiviteiten
Tijdens bovenstaande activiteiten is een wegsleepregeling voor foutief geparkeerde auto’s in de binnenstad van kracht. Beschikbare parkeerlocaties worden aangegeven door het parkeerverwijssysteem op de binnenring. Meer informatie over parkeerlocaties en tarieven: www.zwolle.nl/parkerenVoor meer informatie over wegwerkzaamheden en stremming door evenementen in Zwolle: www.zwolle.nl/bereikbaarheid

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Verkeersmaatregelen vanwege zomeractiviteiten”

Reacties zijn gesloten.