Aandacht voor motorbendes bij PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle maakt de laatste jaren een stormachtige ontwikkeling door. Dat uit zich in een rapport dat woensdag door de rijksoverheid bekend werd gemaakt. De audit over de veiligheidssituatie bij PEC Zwolle van het Auditteam Voetbal en Veiligheid stelt dat PEC Zwolle de afgelopen jaren flink geprofessionaliseerd is als het gaat om de verankering en aandacht van veiligheid binnen de organisatie en ook de stewardorganisatie maakt een kwalitatieve ontwikkeling door. Vooral het feit dat er veel aandacht is voor training en coaching (ook van jonge mensen) wordt als zeer positief beoordeeld. Voetbal is voor de Zwollenaren de laatste jaren in veel opzichten een feest.

pec_zwolle.jpg 

Naast de positieve ontwikkelingen staan er in het rapport ook drie aandachtspunten die te maken lijken te hebben met de sportieve groei die PEC Zwolle doormaakt. Het gaat om de manier waarop de toegang tot vak 32 (met ongeveer 1.000 zitplaatsen direct aan het veld, waar voorheen de gracht was) is geregeld zonder tourniquets, en verder de regelmatige aanwezigheid van leden van de motorbendes Satudarah en Hells Angels in het stadion en de groei van de groep risicosupporters en dan met name van de jonge harde kern. De politie-eenheid Oost-Nederland en PEC Zwolle zullen op korte termijn hun informatie over de nieuwe aanwas/jonge harde kern op een hoger niveau moeten brengen. Politie en club zeggen in het rapport een goed beeld van de supporters te hebben.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

37 gedachten over “Aandacht voor motorbendes bij PEC Zwolle”

  1. Tja o.a. Henny Vrienten en Herman Brood zongen het vroeger al: “Als je wint heb je vrienden.”

    Er zullen vast ook veel mensen op PEC afkomen die niet echt geïnteresseerd zijn in de club of in voetbal.

    Als bv de brommerclub leden hun stalen ros bij het stadion parkeren moet het voor de politie niet moeilijk zijn om het nummerbord te noteren overigens.

  2. Wat is nou het probleem met mensen van een motorclub?
    Mogen die geen interesse hebben in voetbal?
    Als ze op een of andere manier voor problemen zorgen moet je er wat aan doen, anders zeg ik welkom.

    En ‘de nieuwe aanwas/jonge harde kern’.
    Wat bedoelen ze hiermee?
    Mensen die op de ME tribune naar de wedtrijd kijken, of mensen die op zoek zijn naar ellende?

  3. Bijzonder… er zijn drie aandachtspunten en toch is de kop: Aandacht voor motorbendes bij PEC Zwolle.
    Mogen die mensen niet naar een voetbal wedstrijd komen? Of moeten ze zich dan eerst omkleden?

  4. @Plantje
    Op zich gaat het in het artikel ook over andere groepen inderdaad. Aan de andere kant als je demonstratief in je leren jack met op de achterkant de naam van je motorclub, op de tribune gaat zitten, valt dit natuurlijk wel op. m.a.w.: als je aandacht wilt krijg je aandacht.

  5. Goed dat het feitelijk zo goed bij bij onze club, en dat er de nodige aandacht is voor de veiligheid. Je hebt er snotjongens bij zitten die nog wel een schop onder de kont kunnen gebruiken. Al is het maar om voor PEC in de toekomst de nodige boetes te besparen.

  6. @Plantje
    Nou laat ik zeggen dat zoiets opvalt, en ik neem aan dat dat ook de bedoeling is dat mensen zien van welke motorclub ze zijn.

  7. Natuurlijk valt dat op. En die mensen dragen in de regel altijd en overal kleding waaruit blijkt van welke motorclub ze zijn. Ik zie niet in waarom dat in het bijzonder bij een voetbalwedstrijd provocatief zou zijn.

    Sommige mensen hebben altijd een aantal vlaggetjes van PEC Zwolle in de auto. Wellicht ook als ze naar een motortreffen gaan; moeten ze dan die PEC Zwolle zaken ook uit de auto halen?

  8. @Plantje
    Van mij mogen ze die leren jackjes dragen, en zelfs met hun brommers op het voetbalveld rondcrossen als ze dat leuk vinden.
    Maar dan niet achteraf gaan huilen dat ze aandacht op zichzelf vestigen hiermee.
    Ik hoop dat je het nu snapt trouwens, zo moeilijk is het toch niet? 🙂

  9. Motorbendes, alleen die kop boven dit artikel al, het lijkt wel de Telegraaf hier soms. Motorbendes in plaats van motorclubs. En dat alleen omdat ze uitdragen van wat voor club ze zijn. Ik ken wel meer groeperingen in dit land die provocerend overkomen bij sommige personen. Is er ooit wat gebeurd hier in het stadion of daarbuiten tussen deze twee motorclubs? Dacht het niet. Er had wat betreft beter kunnen staan : aandacht voor jonge harde kern, “risico supporters”. Die maken de problemen vaak.

  10. Veldwachter R.deJong je praat wel heel stoer met je “brommer” opmerkingen, en dan andere verwijten dat ze demonstratief bezig zijn. De Satudarah en Angels hebben elkaar rondom de wedstrijden nog nooit wat aangedaan. Natuurlijk krijgen ze aandacht maar sommige gingen al naar PEC voordat ze zich bij een MC hadden aangemeld. Als PEC haar supporters kende wisten ze dat… En mbt de verbeterde omstandigheden.. dit heeft alles te maken met het feit dat de risico supporters slimmer worden en weten dat er in het stadion tientallen camera’s hangen..

  11. “risico supporter” is natuurlijk een raar begrip. Dat is een tegenstelling. Een echte supporter vormt volgens mij nooit een risico; uit respect voor de sport en de eigen club hoort dat zo lijkt me.

  12. Nee hoor, je hebt genoeg supporters die veel voor de club betekenen maar waarvan de normen en waarden net iets anders in elkaar steken. Sterker nog zonder deze supporters was er geen FC/PEC Zwolle…Toen het erop aankwam hebben juist deze mensen de club van de afgrond gered en de verkeerde personen met de harde hand uit het bestuur gezet.

    De opmerking dat probleem supporters / geen supporters zijn is onwaar.

  13. Oh, dat is toch heel anders dan het no-true-scotsman argument dat ik normaal hoor. Dus hooligans die elkaar en de omgeving slopen zijn wel degelijk deel van de club?

    Mooi, dan kan de club aansprakelijk gesteld worden.

  14. @1stejohn ik overdrijf uiteraard.
    Maar ik vind de opmerking opvallend. Gezien de vele opmerkingen dat hooligans niks met voetbal te maken hebben 🙂

Reacties zijn gesloten.