Mensen een hart onder de riem steken

Zwolle – Zaterdag was theater de Spiegel weer het decor van liefdadigheidsproject Help Portrait Zwolle. De deuren van het theater stonden open voor iedereen die het verdiende om een echte portretfoto van zichzelf te ontvangen.

13-12-2014_help_portait_in_de_spiegel_04.jpg 

In de afgelopen jaren heeft Help Portrait Zwolle al meer dan 500 Zwollenaren kunnen portretteren. Portretten van mensen die om verschillende redenen in aanmerking kwamen om zich te laten vastleggen. Er werden foto’s gemaakt van mensen die een lang ziekbed achter de rug hadden of juist een moeilijke periode in de ogen keken. Foto’s van mensen die om wat voor een reden dan ook elk dubbeltje moeten omkeren of van Zwollenaren die veel van hun tijd besteden aan hulpbehoevenden. Maar ook oude vrienden ontmoeten elkaar na lange tijd weer voor de camera en oma’s kijken trots in het licht samen met de kleinkinderen. Zoveel mensen zoveel aanleidingen. Maar het draait bij Help Portrait niet om de aanleiding maar juist om de boodschap! Mensen blij maken en een hart onder de riem te steken. En geloven in de kracht van samenwerken om iets moois en iets plezierigs te doen.

13-12-2014_help_portait_in_de_spiegel_01.jpg

13-12-2014_help_portait_in_de_spiegel_03.jpg

13-12-2014_help_portait_in_de_spiegel_02.jpg 

Aan iedereen wordt gedacht!
Naast de traditionele aanpak was er dit jaar ook weer een team van fotografen en visagisten die op locatie bij twee zorginstellingen in Zwolle foto’s maakten. Door dit te doen zorgt Help Portrait dat ook mindervalide mensen de kans krijgen om een mooi portret te ontvangen.

Wereld evenement!
Help Portrait is een wereldwijd georganiseerd event, waar meer dan 20.000 fotografen en 32.000 vrijwilligers in 62 landen zich voor inzetten. Na vier jaar staat de portretteller wereldwijd op 300.000 stuks. In Zwolle zijn in de afgelopen drie jaar meer dan 500 portretten gemaakt en dit jaar wil de organisatie daar minimaal weer 200 stuks aan toevoegen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Mensen een hart onder de riem steken”

Reacties zijn gesloten.