WVF verliest van WHC

Zwolle – Het seizoen 1990-1991 was het laatste dat beide ploegen het tegen elkaar hadden opgenomen.

26.jpg 

Scheidsrechter W. Smit had de leiding over deze regioderby. Sybren Poppen ontbrak door een blessure waardoor Hiro en Robert Jan het centrum bezetten. Het was direct WHC dat de toon wenste te zetten met veel druk naar voren.

Gert Schaafsma moest direct alle zeilen bij zetten. WVF stoorde vroeg via Ozhan Kardag en een slechte uittrap van Wezeper keeper was een prooi voor Jeroen die te gehaast over de kruising mikte. Er volgde een redelijke fase met combinaties van onze jongens maar al snel bleek dat de passes niet meer aankwamen.

WHC was gevaarlijker en mikte met een lage schuiver op de paal buiten bereik van Gert. Hans Kamping had het zwaar te verduren op de linkerkant. Uit een gegeven voordeel situatie bracht Olaria de 1-0 op het bord. Hierbij werd er bijzonder matig verdedigd en dat was een kolfje naar de hand van de thuisploeg. Direct daarna had een van richting veranderd schot van Dijkhof zo maar de 2-0 kunnen betekenen. Een overtreding van oud WVFer Jesse Betaze op Lennart Bril gaf Richard Bouwmeester de mogelijkheid een mooie vrije trap af te leveren, die maar net over de kruising vloog.

De thuisploeg bleef doortastender in de duels. Jeroen van Brummen trachtte met enkele goede intercepties het tij te keren. Ozhan werd terug gefloten na buitenspel (?).Hans Kamping ontving de eerste en tevens laatste gele kaart deze middag. De vrije trap werd keurig aangesneden op het hoofd van Jonathan van Marle die nagenoeg ongehinderd de 2-0 liet aan tekenen. De score had nog verder op kunnen lopen maar dat gebeurde niet meer voor de pauze. Het was opnieuw Jeroen die kort voor rust een afgelegde bal over de kruising schoot. WVF bracht als collectief duidelijk te weinig dit eerste bedrijf.



Na rust kwam Hessel Berends en nam de plaats in van Ozhan Kardag. Direct werd er een corner geforceerd maar dit leverde niets op. WHC kwam gevaarlijk door via van den Brink. Elroy Modderman kwam in het veld voor Hiro in de 53e minuut. Hessel Berends kwam goed door op links en leverde een prima voorzet af op Jeroen van Brummen die aflegde op Lennart Bril, die helaas hoog overschoot waarbij iets meer beheersing zomaar de aansluiting had moeten betekenen, want de keeper stond uit positie. Toch putte onze ploeg hier nieuwe moed uit en er werd nu wel geknokt door de ploeg.

Lennart Bril werd gestuit in de zestien maar kreeg geen strafschop. Deze kwam er later wel aan de andere kant helaas. Dion Reijnen kreeg de bal hoogst ongelukkig tegen zijn arm. Dit buitenkansje was wel besteed aan Yoshua van Marle, zodat er een score stond van 3-0. Hans Kamping verliet het veld voor Kristian Bril. De laatste 10 minuten werd nog volop geknokt voor de bekende ‘eretreffer’ maar ook dat kwam er niet van, ondanks prima akties van Bas Bouwhuis en Hessel Berends.


Wezep verzuimde ook de laatste 2 kansen te benutten zodat de eindstand op 3-0 werd bepaald.
De beleving van de tweede helft moet de aanknoping vormen voor de opdracht die de ploeg zich mag stellen er na de winterstop nog wat punten bij te sprokkelen. Een achterstand van 11 punten zal een hele opgaaf worden, maar dat zien we na de winterstop.

 Bert Kamerman



Karakteristieken:
Scheidsrechter W. Smit

gele kaarten: WVF: Hans Kamping
 WHC: geen

Toeschouwers: 450



scoreverloop: 11. Olaria 1-0 37. J.van Marle 73. Y. van Marle 3-0 (P)



Opstellingen:


WVF:
Gert Schaafsma, Dion Reijnen, Robert Stals, Hiro Gnanapragassam, Hans Kamping, (Kristian Bril), Bas Bouwhuis, Rob Meijerink, Jeroen van Brummen, Ozhan Kardag, (Hessel Bernds) Richard Bouwmeester, Lennart Bril.


WHC:
Kuiper, van Amersfoort Betaze, van den Brink, Jessurun, J. van Marle, Y. van Marle, Tuncer, van Schie, Dijkhof, (Rahajaan) , Olaria

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “WVF verliest van WHC”

  1. Bovenste foto, Hessel Berends; 1 van de weinige lichtpuntjes bij WVF. Het was overigens wel ultra-gezellig in de WHC-kantine: de flesjes, de muziek en de vishapjes maakten het compleet.

Reacties zijn gesloten.