Dorp vs. stad: Wezep straft Berkum genadeloos af

Archieffoto
Foto: Hans Smit

Berkum is zaterdag bij WHC met 3-0 onderuit gegaan, en dat was zonder meer terecht. In de eerste helft konden de Zwollenaren het nog redelijk bijbenen, al ging er ook toen al meer dreiging uit van de thuisclub. Na de rust werd Berkum echter in elke linie afgetroefd door de Wezep-Hattemerbroek-Combinatie, dat ook na de voorsprong voor elke centimeter knokte.

“We konden niet mee qua fysieke inzet. Tegen zulke ploegen schieten we nu tekort, maar we hebben ook niet goed verdedigd,” stelt de ontevreden Berkum-coach Eduard Lindeboom vast.

WHC, dat de eerste twee duels in de 4e Divisie D verloor, liet direct merken er vol voor te gaan. Al na enkele minuten vloog de razendsnelle Jurian van den Brink ervandoor, maar Berkum-doelman Huib Veurink kon zijn schot nog met één hand onderscheppen. Nadat een Zwols afstandsschot van Lars van Gerner net over ging, ontsnapte Berkum opnieuw, toen WHC bij een scrimmage voor de Berkum-doellijn niet wist toe te slaan. Ook daarna zorgden de Wezepers voor de meeste dreiging, maar gescoord werd er tot de rust niet.

Na de hervatting liep dat echter heel anders. Aanvankelijk leek Berkum, dat aanvallend had gewisseld, wat meer tegenwicht te kunnen bieden. Een schot van Vince van den Anker leverde echter niet meer dan een corner op en al snel trok WHC het duel naar zich toe. Jelle Post, de diepte in gestuurd door Belan Zend, wist eerst niet meer dan een slap rollertje te produceren maar een minuut later sloeg hij wel toe. Post kreeg veel te veel ruimte van de Zwolse defensie, vloog er nu op rechts tussenuit en rondde fraai met een onhoudbaar schot af: 1-0.

Een kwartiertje later was het opnieuw raak voor de thuisclub en weer haalde Post de trekker over. De WHC-spits leek in eerste instantie nog gestuit te worden, maar worstelde zich langs de niet overtuigend ingrijpende Berkum-verdediging, om daarna ongenadig hard uit te halen voor de 2-0. De Zwollenaren ontsnapten aan een grotere achterstand toen Stef van Oene een schot via de lat het veld weer in zag stuiteren, maar dat bleek uitstel van executie. Na gestuntel in de Berkum-defensie wist Van Oene te profiteren van het weggevertje en prikte hij de 3-0 binnen.

Daar bleef het bij, zodat WHC de eerste punten van het seizoen oogstte en Berkum ontnuchterend met beide benen op de grond werd gezet. De Zwollenaren zullen volgende week thuis tegen ONS Sneek, dat in deze ronde overtuigend won van CSV Apeldoorn, heel wat meer moeten laten zien om uit de problemen te blijven.

Door: Theo Kölker

Foto 1
Archieffoto - Foto: Hans Smit
Archieffoto
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)