DeltaWonen bouwt ‘EnergieNotaNul’ woningen

Zwolle – Om de wachttijden voor een sociale huurwoning te verlagen vanuit onze nieuwbouwopgave, start deltaWonen met de bouw van 30 grondgebonden woningen in de Frankhuis in Stadshagen Zwolle. De EnergieNotaNul-woningen zijn ontwikkeld door VolkerWessels Vastgoed en worden gerealiseerd door Bouwmaatschappij Ufkes Apeldoorn.

frankhuiszuidparkrand.jpg 

EnergieNotaNul betekent niet dat er geen energierekening meer op de mat valt, maar dat de energierekening voor het verbruik over een geheel jaar eindigt op nul euro. De woningen wekken namelijk evenveel energie op, als dat ze verbruiken. Dit heeft als gevolg dat er (netto) geen energielasten zijn. (Dit is gebaseerd op normaal gebruik van 2 volwassen en een kind). Sjoerd Quint, adjunct directeur deltaWonen; "Met dit project dragen we . bij aan een duurzamere wereld door het beperken van co2-uitstoot, maar ook zorgtdit type woningen voor een lage energienota voor onze huurders. Betaalbaarheid en duurzaamheid gaan hiermee hand in hand!". De EnergieNotaNul-woning van VolkerWessels is een zeer energiezuinige woning met een zeer goed geïsoleerde schil, ventilatie met warmte- terugwinning, een luchtwarmtepomp met vloerverwarming als warmteafgiftebron en een dak vol zonnepanelen.

De woningen die op het zuiden georiënteerd zijn worden voorzien van een veranda. Deze zorgt voor natuurlijke beschaduwing en worden voorzien van zoonepanelen, waarmee de veranda bijdraagt aan de benodigde energieopwekking.. Tevens dragen de veranda’s bij aan het sociale welzijn in de buurt. 
De woningen worden medio 2015 opgeleverd en zijn voor deltaWonen de eerste EnergieNotaNul-woningen. We lopen hiermee vooruit op geplande energieneutrale nieuwbouw die in 2020 verplicht wordt gesteld en overtreffen deze ambitie ruimschoots. De woningen worden gebouwd in een bijzonder stukje in Stadshagen. Op een locatie met een aantrekkelijk groene ligging aan het Frankhuispark. In Frankhuis is het genieten van het beste van twee werelden; gelegen aan het Zwarte Water met alle voorzieningen van Stadshagen binnen handbereik, gecombineerd met het historische centrum van Zwolle op loopafstand.

DeltaWonen is een actieve corporatie met bezit in de gemeenten Zwolle, Kampen en Oldebroek; twee steden en een landelijke gemeente. In het werkgebied van deltaWonen wonen ongeveer 200.000 mensen. Van deze 200.000 mensen wonen er circa 40.000 in onze 15.000 woningen. Als maatschappelijk verantwoorde onderneming biedt deltaWonen nu en in de toekomst woon- en leefkwaliteit, in het bijzonder voor mensen die dat niet zelf kunnen realiseren. DeltaWonen durft daarbij onbevangen en verrassende keuzes te maken. Duurzaamheid is voor deltaWonen een belangrijk leidend thema. Daar wordt de komende jaren vol op ingezet. Door oplopende wachttijden bij toewijzing in het stedelijke gebied zal deltaWonen de komende jaren met name in Zwolle en Kampen investeren.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “DeltaWonen bouwt ‘EnergieNotaNul’ woningen”

  1. “Met dit project dragen we . bij aan een duurzamere wereld door het beperken van co2-uitstoot, maar ook zorgtdit type woningen voor een lage energienota voor onze huurders.

    Wie dat gelooft heeft een zonnepaneel voor zijn hoofd!
    de vaste lasten gaan dan wel omlaag maar de huren net zo snel omhoog.
    Ik geloof niet dat je hier wijzer van wordt.

  2. Hoeveel slaapkamers krijgen deze woningen?
    2/3/4? hoeveel m2 woonkamer?
    Zitten de zonnepanelen bij de huur in ? dus max 699,- pm of moet je ze los huren zoals andere huurders bij deltawonen?

    Mocht het bij de huur in zitten dan is dat heel interessant want dan woon je heel goedkoop en je krijgt ook nog eens huurtoeslag over de zonnepanelen heen, bij zonnepanelen in de servicekosten krijg je namelijk geen huurtoeslag overheen…

Reacties zijn gesloten.