Van der Meulens nog 2 jaar bij Berkum

Foto van auteur

Zwolle – Chris en Marc van der Meulen hebben toegezegd ook in de komende twee seizoenen uit te zullen komen voor VV Berkum. Beide broers voetballen al vanaf de jeugdelftallen bij de Zwolse eersteklasser en voegen daar graag nog weer een periode aan toe.

"We hebben vertrouwen in het beleid van de club en we willen samen verder," laat Chris weten. "Het gaat lekker en iedereen wil hogerop. Berkum heeft toekomst en daar willen we graag deel van uitmaken."

Chris van der Meulen is nu 31 jaar en maakte al op 17-jarige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht van Berkum. De snelle en behendige vleugelspits doet het ook dit jaar weer goed: met 10 goals is hij op dit moment niet alleen clubtopscorer maar staat hij ook op een gedeelde tweede plaats in de topschutterslijst van de 1e Klasse D.

Broer Marc (26) keerde, na een aantal jaren bij de jeugdopleiding van stadgenoot PEC Zwolle, als A-junior terug naar Berkum, waar hij als 16-jarige ook al bij de eerste selectie kwam. Nadat hij in de afgelopen twee jaar te kampen had met vervelende en langdurige blessures krijgt de technisch begaafde middenvelder de vorm nu weer steeds beter te pakken en is ook hij van grote waarde voor het elftal van trainer Willem Brouwer.

Chris en Marc van der Meulen zijn de eerste spelers van de huidige hoofdselectie waarmee Berkum officieel overeenstemming heeft bereikt over het nieuwe seizoen. Met de andere spelers zijn de gesprekken nog gaande.

In de winterstop tekenden hoofdtrainer Willem Brouwer, zijn assistent Pascal Diender en keeperstrainer Henry Karrenbelt al bij voor het nieuwe seizoen 2015-2016.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

13 gedachten over “Van der Meulens nog 2 jaar bij Berkum”

 1. Ik vind het ontroerend mooi dat die jongens gewoon jaar in jaar uit bijtekenen.
  Voorbeeld voor velen in een wereld die beheerst wordt door het snelle geld.
  Zeker zo’n Chris. Prachtvoetballer: veel bravoure, maar het hart op de juiste plek.
  Voor het geld had zo’n jongen namelijk al jaren voor een topklasser kunnen spelen.
  Het doet mij goed dat loyaliteit en toewijding hoger in het vaandel staan dan prestige en winst!

 2. @ Berkumbroeder

  Het doet mij goed dat loyaliteit en toewijding hoger in het vaandel staan dan prestige en winst!

  Hoe noem je het dan als aardige voetballers gratis in de hoofdklasse spelen?

 3. Vergoeding noemen ze dat Dick.

  Joh… wat maakt het uit…ieder club moet doen wat ze willen toch!!

  Gun WVF nog een mooie tweede helft van het seizoen en is goed in gezet.

  Vergeet niet dat Westenholte ook ooit Zwollerkerspel was…Dick.

 4. Haha, doe mij zo’n vergoeding per jaar 😉 Het d*ndert niet zo heel veel hoe je het noemt. Tuurlijk moet iedereen en elke club doen waar ze zin in hebben. Maar als onbetaald vrijwilliger of gewoon lid, zou ik extra alert zijn op de betalingen en de cultuur in zo’n vereniging.

  Ben jij ook nog in Zwollerkerspel geboren Zwollerkerspel 😀

  Maar, zoals ik hier al vaker heb gemeld, gun ik de vv en de wijk (waar ik met veel plezier heb gewoond) het allerbeste! Zou zo ook niet weten welke club ik alles misgun… Ja, destijds HSA, maar die knapte dan ook al na 2 jaar 😮

 5. Lijkt me financieel niet haalbaar dat een eersteklasser zelfs meer betaalt dan een hoofdklasseclub. Dan heb je enorme sponsorinkomsten of er is iets anders aan de hand. En als je je zulke vergoedingen kunt veroorloven is het wel erg zwakjes als je met dat geld en zulke spelers niet in de hoofd of topklasse speelt. Sterk verhaal dus.

Reacties zijn gesloten.