Geen bier in supportersbussen naar FC Twente

Foto van auteur

Zwolle – Supporters van PEC Zwolle protesteren via voorzitter Freddy Eikelboom van de supportersclub over een alcoholverbod dat de Enschedese burgemeester Fred de Graaf heeft opgelegd voor de reis met de suppoortersbussen naar zijn stad. De burgemeester ziet de wedstrijd voor de halve finale vande KNVB-Beker als een risicowedstrijd. Eikelboom vindt de maatregel onzin.

,,Wij gedragen ons altijd uitmuntend, zoals vorig jaar ook tijdens grote wedstrijden in Rotterdam, Amsterdam en Praag”, zegt Eikelboom. Hij doelt op de legendarische finale om de KNVB-beker in de Kuip, het duel om de gewonnen Johan Cruijff Schaal en de unieke Europese wedstrijd in Tsjechië, ‘waar het een geweldig feest was. Het is normaal dat de supporters tijdens de busreis naar uitduels maximaal twee blikjes bier per persoon kunnen nuttigen. De PEC Zwolle supporters reizen met 1.000 fans en 14 bussen bussen naar Enschede. De burgemeester zegt in een reactie het het alcoholverbod niet in trekken rond de bekerwedstrijd FC Twente – PEC Zwolle. De kwestie werd woensdag landelijk nieuws. De Telegraaf en het AD publiceerden over reactie van de fans uit Zwolle.

35 gedachten over “Geen bier in supportersbussen naar FC Twente”

 1. Daarom zitten wij lekker op een of ander twente vak daar in tukkersland! Volgens mij gaat half zwolle op eigen vervoer, laat je toch ook niet als mak vee met zo’n … Bus afzetten. Tot dinsdag boys, Fijn aan de pils bij de lounche daar! Come one ZWOLLuhh

 2. @Wilbert, het gaat ook om het principe. Nu is het bier en straks is het …?

  PEC supporters hebben zich de laatste tijd goed gedragen maar worden nu wel beperkt in hun vrijheid door een preventieve maatregel. Alleen is het onduidelijk waarom men nu ineens wel denkt dat het verkeerd zou gaan tussen de twee supportersgroepen.

  Het zou fijn zijn als de Gemeente ook werkelijk verantwoording moet afleggen met gegronde argumenten die de maatregel onderbouwen.

 3. Nu is het bier en straks is het …?

  Frisdrank zullen ze niet verbieden, het gaat om de alcohol maar dat snap jij ook wel.

 4. @Mike70, volgens mij zijn er gevallen dat je niet mag eten/drinken op de tribunes. Dus dat is nog maar de vraag. Het is niet de eerste maatregel die ze nemen tegen uitsupporters. Zo kun je niet vrij reizen en moet je met een combi regeling. Er is ook geen vrije kaartverkoop.

  Al met al word het steeds onplezieriger om naar een uitwedstrijd te gaan, doodzonde want in Duitsland laten ze zien dat het wel degelijk kan.

  @Aukje, valt me nog mee dat je niet zielig gaat doen met bejaarden en gehandicapte kinderen zoals bij het vorige onderwerp.

 5. frisdrank met wat erin.driekwart van het stadion half bezopen met twente supporters en een kwart nuchtere Zwollenaren.this wat normaal is of is het een beedje discreminatie.maar 1 ding is zeker de twente aanhang gaan gelijk ontnuchteren en gelijk naar huis en de Zwollenaren hebben na de wedstrijd nog een groot feest tegoed met heel veel bier is onze mooie hoofdstad zwolle om tevieren dat ze wederom de finale weer gaan spelen.ik zeg maar wie het laats lacht lacht het hardst:D:D:D:D

 6. Wat een gezeur om een beetje drank zo zorgen ze alleen maar voor een bevestiging van het supporters stigma zuipende rokende schreeuwende gasten die zich niet kunnen gedragen !

  Ga lekker naar de voetbal kijken ipv je druk maken om drank !!!

 7. Bij Twente in het uitvak een kopje koffie of een snack kopen mag maar dan zul je het wel in de catacomben moeten nuttigen.
  Sta je eerst tien minuten in de rij en kun je die gloeiend hete koffie of je broodje voor de helft weggooien omdat de tweede helft begint. 🙁
  Wat een aanfluiting man!

  Weer zo’n domme combiregeling die nergens voor nodig is.
  En dan willen ze je ook nog je gezellige biertje in de bus afpakken.
  Dan laten een heleboel mensen het gewoon afweten en gaan liever ergens anders met wat vrienden naar TV kijken.

  Ben wel benieuwd wat ze nu precies als reden zien om de Zwolse supporters weer zo te beperken.
  Met ruim vijftienduizend man in de Kuip tegen Ajax, waartegen Zwollenaren toch wel eens zijn geconfronteerd met nare sfeertjes in het verleden, kon het wel normaal.
  Waarom dan in Twente weer zo kinderachtig?
  Er is voor zover ik weet ook nooit iets voorgevallen tegen Twente
  Bang dat de Zwollenaren iets te veel sfeer gaan maken ofzo…

 8. Bij voetbal hoort een biertje, Aukje. Van 1-3 pilsjes wordt geen enkele supporter agressief. Beetje achterlijk en angstig dat er niets gedronken mag worden door de PEC-supporters, terwijl de tukkers vooraf lekker thuis zich kunnen indrinken.;)

 9. Beetje achterlijk en angstig dat er niets gedronken mag worden door de PEC-supporters, terwijl de tukkers vooraf lekker thuis zich kunnen indrinken.smilies/wink.gif

  drink gewoon die blikjes “”dan”” voor je de bus ingaat
  😛

 10. Net als in Duitsland moeten we in Nederland een veel losser beleid gaan voeren met uitsupporters. Het is veel mooier om in een ongedwongen sfeer met zeker 500 man naar een uitwedstrijd te gaan dan met 100 met een buscombie waardoor het plezier van het bezoeken van uitwedstrijden al is verpest.

 11. Ja, dat bedoel ik annetjuh. Hoor hier trouwens al over vertrektijden van 12:30 uur. Dan is er ook nog genoeg tijd voor een skuimertje op het “Swolsche plein” 😉

 12. @Dick Van de site bij Veelgestelde vragen:

  Waar vertrekken de bussen?
  De vertreklocatie van de bussen is het parkeerterrein bij de IJsselhallen, met uitzondering van de bussen van de Business Arrangementen, Supportersclub en de Kidsclub; deze vertrekken bij het IJsseldelta stadion.

  Kan ik op een andere plaats opstappen?
  Nee, dit is niet mogelijk.

  Wanneer vertrekt de bus?
  De bussen vertrekken in verschillende clusters; het eerste cluster zal rond 11.30 uur vertrekken, het laatste cluster rond 14.00 uur.

 13. Voor bier? 🙂 Bij de Kuip is een PEC-plein waar we worden vermaakt met Zwolse artiesten enzo. Als het weer een beetje meewerkt, zal het daar best gezellig zijn, schat ik zo in.

 14. Gezellig zeker en geloof dat Dame ook wel geïnteresseerd is in een biertje op zijn/haar tijd. We komen elkaar vast wel tegen annetjuh en Dame…er gaan maar 400 bussen en veul auto’s :D:D:D

 15. Informatie van PEC-site:

  Busreis online besteld via VervoersProjecten
  Nederland Supporters die de busreis online hebben geboekt via VervoersProjecten Nederland vertrekken tussen 11.30 uur en 13.45 uur vanaf de IJsselhallen in Zwolle. Deze groep supporters krijgt uiterlijk vrijdag in de ochtend via de e-mail het busnummer en de definitieve vertrektijd toegezonden, inclusief overige praktische informatie. Alle fans die vanaf de IJsselhallen vertrekken worden vriendelijk verzocht met de fiets te komen, dit in verband met de verwachte drukte. Fietsen kunnen gratis binnen geparkeerd worden en auto??s kunnen gratis op een speciaal gedeelte bij de IJsselhallen neergezet worden.

  Busreis besteld via de Supportersclub
  Supporters die hun toegangskaarten voor de KNVB bekerfinale via de Supportersclub, via PEC Zwolle zelf of de Kidsclub/Juniorclub hebben aangeschaft vertrekken deze dag vanaf het parkeerterrein van het IJsseldelta stadion. Zij zijn momenteel al in het bezit van de kaarten, inclusief busnummer. Voor hen is het volgende vertrekschema van toepassing:

  – Bussen met de nummers ??1 t/m 45?? vertrekken om 12.25 uur. *Instappen om 12.00 uur.

  – Kidsclub/Juniorclub bussen met nummers ??71 t/m 88?? vertrekken om 12.40 uur. *Instappen om 12.20 uur.

  – Bussen met de nummers ??46 t/m 68?? vertrekken om 13.15 uur. *Instappen om 12.45 uur.

  Het parkeerterrein rondom het IJsseldelta stadion is zondag 3 mei geheel autovrij. Fietsen dienen (gratis) geparkeerd te worden op het parkeerterrein van het CSE-gebouw (voormalig Oosterenk-gebouw tegenover het Jupiler Supporterscafé). Supporters die vertrekken vanaf het IJsseldelta stadion worden vriendelijk verzocht met de fiets te komen. Supporters die met de auto komen kunnen aan de noordzijde van de Boerendanserdijk volgens de geldende verkeersregels parkeren.

  Zakelijke relaties en personeel PEC Zwolle
  De zakelijke relaties en het personeel van PEC Zwolle, die met de bus naar Rotterdam gaan, vertrekken eveneens vanaf het parkeerterrein van het IJsseldelta stadion in het hierboven genoemde cluster van 13.15 uur. Zij ontvangen via de mail nog nadere informatie.

  Supporters, personeel en zakelijke relaties / sponsoren die met eigen auto afreizen naar Rotterdam ontvangen een dezer dagen hun informatie persoonlijk via een eerder doorgegeven e-mailadres.

  Geldige buskaart en legitimatiebewijs
  PEC Zwolle benadrukt dat supporters van PEC Zwolle alleen toegang hebben tot de bussen, met een geldige buskaart en een geldig legitimatiebewijs. De toegangskaarten voor in De Kuip worden in de bussen uitgereikt. Zowel bij de IJsselhallen als bij het stadion zijn officiële fan-artikelen verkrijgbaar.

  Alcoholbeleid
  Zowel in de bussen, die vanaf de IJsselhallen en het IJsseldelta stadion vertrekken is een maximum van vier blikjes bier per persoon (vanaf 18 jaar) ingesteld. Let op: eigen meegebrachte alcoholische dranken zijn niet toegestaan. Dit dient tijdig te worden aangeschaft bij de IJsselhallen of het stadion. Eigen meegebrachte etenswaren en frisdranken, in originele verpakking van plastic of karton, zijn wel toegestaan (glaswerk niet).

  Vuurwerk
  Het aansteken of het in je bezit hebben van vuurwerk is ten strengste verboden op de openbare weg in Zwolle en Rotterdam! Hier wordt streng tegen opgetreden door de autoriteiten, met uiteindelijk vervelende gevolgen voor zowel de supporters als de club.

  In samenwerking met de gemeente Rotterdam, politie Rotterdam, de KNVB en onze Supportersclub (supportersafgevaardigden) is afgesproken, dat alleen de supporters in de bussen, met nummers ??1 t/m 45??, bij aankomst in Rotterdam, vanaf de parkeerplaats tot een duidelijk herkenbaar punt, de mogelijkheid hebben om in een georganiseerde corteo/tocht een fakkel af te steken. Veroorzaken van rookontwikkeling of knalvuurwerk, of een fakkel afsteken buiten deze zone, is niet toegestaan en leidt tot vervelende gevolgen voor de supporters en PEC Zwolle.

  Laten we er met z??n allen een fantastische dag van maken!

 16. Zaterdag wordt de selectie van PEC rond 16.00 uur met veel vuurwerk uitgezwaaid op de kruising Ceintuurbaan / Meppelerweg.

Reacties zijn gesloten.