Gibbs en Hinz verlengen bij Landstede Basketbal

Foto van auteur

Zwolle – Landstede Basketbal is er in geslaagd om Grant Gibbs en Tyson Hinz voor een nieuw seizoen vast te leggen. De 26-jarige Amerikaan en de 23-jarige Canadees maakten het afgelopen seizoen al deel uit van de ploeg van coach Herman van den Belt en zijn het komende jaar dus opnieuw in actie te zien in Zwolle. "Wij zijn erg blij dat Grant en Tyson weer voor ons komen spelen", reageert Landstede Basketbal-manager Adriaan van Bergen.

"Grant heeft met name in de play-offs een belangrijke rol gespeeld in ons team. En Tyson kan ook terug kijken op een prima seizoen", aldus Van Bergen. Als guard was Grant Gibbs het afgelopen seizoen goed voor gemiddeld zeven punten, drie rebounds en twee assists per wedstrijd. Voor zijn komst naar Zwolle kwam de 1 meter 96 lange guard/forward uit voor Creighton Bluejays. "Door zijn brede inzetbaarheid, zijn leiderschap en zijn kwaliteiten is Grant een welkome versterking", stelt Adriaan van Bergen, die ook positief terugkijkt op de bijdrage van Tyson Hinz in het afgelopen seizoen. De powerforward Tyson Hinz kwam in het shirt van Landstede Basketbal gemiddeld tot zo’n dertien punten en zeven rebounds per duel. De 2.01 meter lange aanvaller speelde eerder bij het Canadese Carleton Ravens.

Met het vastleggen van Grant Gibbs en Tyson Hinz is de selectie van Landstede Basketbal voor het nieuwe seizoen nog niet compleet. De Zwolse eredivisionist wist zich half juni al te versterken met Jessey Voorn en Craig Osaikhwuwuomwan. Daarnaast blijven Torben Tönjann, Kenrick Zondervan en Ewoud Kloos de club trouw. Deze kern wordt aangevuld met drie spelers – Jaouad Darib, Keime Helfrich en Freek Vos – uit de opleiding van CSE-Basketball Academy Zwolle. Voor Landstede Basketbal begint de nieuwe competitie op zondag 11 oktober met een thuiswedstrijd tegen landskampioen SPM Shoeters uit Den Bosch.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Gibbs en Hinz verlengen bij Landstede Basketbal”

Reacties zijn gesloten.