Het weer: komende dagen wisselvallig weer

Foto van auteur

Zwolle – Vrijdagmorgen vroeg trekken vooral over het noordwesten nog enkele (onweers)buien. Daarna is het op de meeste plaatsen een tijd droog en lokaal breekt de zon door.Vanmiddag kunnen we opnieuw buien verwachten en daarbij is kans op onweer. Af en toe schijnt de zon en de temperatuur stijgt naar 23 graden aan de noordwestkust, 24-25 in de Randstad en 27 graden in het oosten van het land. Daarbij staat een matige zuidwestenwind.

13-08-2015_weerfoto__wijndragerstoren.jpg 

Vanavond trekken nog enkele (onweers)buien over het land. Vannacht is het op een enkele bui na droog en de temperatuur daalt naar 16-17 graden. Vooral in het oosten is kans op mistbanken.Morgen hebben we te maken met vrij veel bewolking en lokaal kan het licht regenen. In de middag ontstaan in de oostelijke helft enkele buien met lokaal kans op een klap onweer. De middagtemperatuur ligt tussen 19 graden aan de kust en 24 graden aan de oostgrens. 

Ook zondag trekt vrij veel bewolking over het land. Het oosten maakt kans op wat regen, in het westen blijft het overwegend droog en komt de zon soms tevoorschijn. Door een matige noordenwind wordt het niet warmer dan 19 tot lokaal 22 graden. In de avond en de nacht naar maandag neemt de neerslagkans in het hele land toe. Maandag wordt met gemiddeld 20 graden de koudste dag van de week. De dag verloopt somber met regelmatig regen. De dagen daarna neemt de neerslagkans af en zal de zon vaker doorbreken. De temperatuur stijgt enkele graden, maar zomerse tot tropische temperaturen worden niet verwacht.

3 gedachten over “Het weer: komende dagen wisselvallig weer”

  1. Symbolisch, hecht, woest aantrekkelijk, subtiel belicht, pikant, toevluchtsoord, veiligheid biedend, ommurend, eeuwenlang monumentale flair, sfeerrijk betoverend, bijzonder, aanzuigend, fier, feeëriek, mysterieus, uitdagend, karakteristiek, lust voor het oog, uniek; als een vrouw… bijna.
    Terwijl een vrouw natuurlijk ook teder, zacht, lief en nog véél meer is.
    Voor de rest is het één misschien moeilijk te vergelijken met dit andere. Wat ook nog eens historisch, robuust en massief is.

    Na zoveel platen kom je toch nog weer met iets typisch Zwols…zoals we gewend zijn, in skerpe vorm aangeboden; Klasse Harry!

Reacties zijn gesloten.