Twee jaar extra steun Fundatie

Foto van auteur

De steun van de gemeente Zwolle aan de Fundatie van 33.000 euro moet voorlopig worden beperkt tot twee jaar. Dat stelt de VVD in de Zwolse gemeenteraad. De jaarlijkse steun komt bovenop een eenmalige extra injectie van 150.000 euro, die nodig is om het museum te redden. Het college wil het museum naast het eenmalige bedrag vaste financiele ondersteuning bieden voor onbepaalde tijd.

De gemeenteraad vergadert vandaag over de begroting van 2007, en neemt a.s. maandag een besluit. Provinciale Staten stemden eerder deze week in met een reddingsplan voor het noodlijdende museum.

Bron: RTV Oost

9 gedachten over “Twee jaar extra steun Fundatie”

 1. J?  hoor, net zo iets als ze al jarenlang doen bij het totaal geflopte miljoenen toeristenspeeltje het Ecodrome. Jaarlijks bakken gemeenschapsgeld in een bodemloze put kieperen, want het komt immers toch niet uit hun eigen portemonnee. Wie zo’n beleid nog snapt, mag het zeggen.

 2. Fundatie, Stadshof ’t zullen wel dezelfde gasten zijn.
  Middels deze site wil ik me hierbij aanmelden om voor die club een begroting op te stellen. Kosten aan de linkerkant en opbrengsten, inclusief subsidie(s) aan de rechter kant. Mooi Excel sheetje, waarbij je een mooie break-even kunt maken en direct kunt zien hoeveel bezoekers je moet krijgen volgend jaar. De, ongetwijfeld over het paard getilde, manager van die club kan dan een schatting maken wanneer hij met solliciteren moet beginnen.
  Bedrijven als deze zijn voor economisch ingestelde mensen niet te bevatten.

 3. Onzin natuurlijk, er zullen heus wel accountants bij betrokken zijn, vergeet niet dat al deze zaken geregeld worden in het belang van het publiek.
  Kunst en kultuur kosten nu eenmaal meer geld dan het opbrengt.
  Wees blij dat we nog een museum hebben op een dergelijke lokatie.
  Anders heb je weer zo’n nieuwbouwkolos waar alles tegelijk in past.

 4. Belang van het volk? Pff. De meeste mensen kennen de Stadshof als het gebouw waar je langs loopt/liep als je naar Odeon gaat. En waarom kan een instelling als Odeon zichzelf wel bedruipen en de Stadshof niet? Waarschijnlijk omdat er nauwelijks animo voor de Stadshof is.
  Misschien een leuke voor de admin. Een poll om te kijken wie van zijn bezoekers wel eens bij de Stadshof/Fundatie is geweest.
  We beginnen met -1

 5. Ben er ?©?©n keer geweest, toen was het afgehuurd voor een receptie. Ik zag o.a. plastic zakken ingelijst en watten op canvas geplakt. Dat is dan kunst, je moet er van houden…… :-

 6. @Danny. Dit was allemaal wel in jou belang hoor!
  Zag ondertussen op de site van de Fundatie dat er een vacature voor de directeur was. Ik heb ‘m’n begroting in Excel nog niet eens gemaakt en nu trekt ie al z’n conclusies. De â⤨¬ 33.000,= zal wel niet eens toereikend zijn voor zijn salaris.

 7. @Digi

  Al hangen ze in museum “De Fundatie” 10 Rembrandts aan de muur, dan n?³g komt er geen hond kijken. Echte kunstmusea horen in grote steden als Amsterdam en Rotterdam thuis. Of dacht jij soms dat de buitenlandse touristen massaal naar Zwolle zouden afreizen – om daar wat schilderijtjes te gaan bekijken? Het is en blijft dan ook gewoon bezopen – om in een stad als Zwolle – z?³ veel gemeenschapsgeld in een museum te stoppen. Voor dat z?©lfde geld – zouden jaarlijks h?©?©l wat kleine verenigingen en instellingen in onze stad geholpen kunnen worden.
  Maar n?©?© hoor, die kunst met een grote K zal ?©n moet door de strot van de burger geduwd worden. En dan als directie van zo’n ‘kunsttempeltje’ maar blijven roepen – dat je het niet begrijpt dat er geen mens naar je tenstoongestelde prullaria komt kijken en dat je n?³g meer subsidie nodig hebt om je KUNST-TOKO draaiende te houden. En daar trapt de politiek dan weer eens voor de zoveelste keer dood leuk in.

 8. Ook raad wil extra geld Fundatie

  door SERGE WESTERDIEP

  11 NOVEMBER 2006 – ZWOLLE – Het noodlijdende museum De Fundatie, met een vestiging aan de Blijmarkt, kan zich opmaken voor uitvoering van het reddingsplan. Na de provincie gaat ook de Zwolse gemeenteraad akkoord met extra subsidies voor de culturele instelling
  Nagenoeg alle lokale raadsfracties hebben er vertrouwen in dat het museum, waar tot nu toe nauwelijks publiek op af komt, het de komende jaren veel beter gaat doen. Al eerder gaf het college van burgemeester en wethouders aan dat de Fundatie een nieuwe kans verdient. Hoewel er de afgelopen maanden met veel scepsis over De Fundatie is gesproken door lokale politici, bleek daar gisteren tijdens de raadsvergadering over de begroting voor volgend jaar weinig meer van over. Vorige week is er een informerende bijeenkomst georganiseerd door het museum, waar klaarblijkelijk een overtuigend verhaal is afgestoken. De enige fractie die gisteren (fel) waarschuwde voor een dreigend debacle was Swollwacht. Fractievoorzitter Freddy Eikelboom wilde van zowel zijn collegae als van verantwoordelijk wethouder Emmy Witbraad weten waarop zij baseren dat De Fundatie straks en meer bezoekers trekt ?©n financieel geen tekorten meer zal boeken. Garanties daarvoor zijn niet te geven, luidden de antwoorden. Maar de gemeente zal de komende tijd de vinger aan de pols houden en over drie jaar de prestaties van de instelling evalueren. De VVD ziet zoâ????n beoordeling liever over twee jaar.

  Maar â??˽de aanwinst voor de stadâ???? – zoals De Fundatie breed gezien wordt – kan na de stemming over de begroting, maandagavond, bijna zeker 33.000 euro jaarlijks en dik anderhalve ton eenmalig bijschrijven. Het museum moet dan – op voorspraak van de PvdA – wel meer werk maken van educatie.

  Bron: http://www.destentor.nl/zwolle/article820718.ece

 9. Triest. Gooi maar weer in een bodemloze put dat geld. ALs ene ondernemer eens een slecht jata heeft krijgt hij ook geen geld van de overheid. SLUITEN DIE TENT!

Reacties zijn gesloten.