Padel binnenkort ook in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle –  Je speelt Padel 2 tegen 2 op een baan met 4 glazen wanden. Het gebruik van de wanden om de baan geeft het spel een extra dimensie, waardoor Padel zeer specifieke vaardigheden vraagt. Net als bij tennis mag de bal eenmaal het oppervlakte raken voordat hij naar de overkant moet worden gespeeld. De kleinere baan (10 m bij 20 meter) en het gebruik van de wanden maakt Padel een explosieve sport, waarbij snelheid en uithoudingsvermogen minder cruciaal zijn voor de beginnende Padel enthousiasten. Het is makkelijk op te pakken en de spelregels en puntentelling zijn hetzelfde als bij tennis. Wel gebruik je een ander racket (padel). Een Padel racket is kleiner dan een tennisracket en heeft geen snaren, maar is van fiberglas of carbon.

padel_baan.jpg 
Padel baan in Purmerend, dezelfde banen die ook in Zwolle komen 

Padel is spectaculair en heeft een grote fun-factor. Doordat de glazen wanden onderdeel van het spel zijn, is er veel meer dynamiek in het spel en is geen rally hetzelfde. Omdat je dicht tegenover elkaar staat is er ook meer sociale interactie dan bij tennis. En dit wordt gewaardeerd.

Om goed te kunnen tennissen moet je beschikken over een goede techniek, een sterk uithoudingsvermogen, snelheid en kracht. Het is niet eenvoudig alle slagen, zoals service en backhand, goed onder de knie te krijgen. Bij Padel is dit een stuk eenvoudiger: de banen zijn kleiner en het gebruik van de wanden maakt het eenvoudiger om de bal naar de overkant te krijgen. Er hoeven minder afstanden te worden afgelegd en goed voetenwerk en een goede techniek zijn hierdoor minder bepalend voor het spelniveau.

"Padel is na voetbal de 2e sport in Spanje met een krappe 5 miljoen spelers tussen de 8 en 80 jaar. Het is de snelst groeiende racktetsport ter wereld en neemt ook in ons land een enorme vlucht. Er zijn inmiddels rond de 50 locaties in Nederland waar men de sport kan spelen. Op dit moment moet men naar Nijkerk of Enschede, dichterbij zijn ze nog niet te vinden’, aldus Marc Beunk. 

Meer informatie via deze link

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Padel binnenkort ook in Zwolle”

  1. @spanjaard, de perfecte naam voor een Padel speler šŸ™‚ Want er zit veel Spaans temperament in de Padel Sport.
    Je bent vanaf juli van harte welkom bij PadelZwolle, want helemaal naar Spanje rijden voor een partij Padel spelen is niet meer nodig.

  2. Padel is een fantastisch leuke sport, het heeft elementen van tennis en squash. Ik heb het zelf een paar keer gespeeld op een indoor baan in Rijswijk. Een aanwinst voor sportend Zwolle.

Reacties zijn gesloten.