Tien CCC-leerlingen cum laude geslaagd

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – De eindexamens en herkansingen zijn voorbij en alle uitslagen zijn bekend. Het Carolus Clusius College kan met trots zeggen dat een grote meerderheid van de eindexamenleerlingen is geslaagd voor het vwo, havo of vmbo-tl. Tien leerlingen van het CCC zijn zelfs cum laude geslaagd. ‘We zijn ontzettend trots op al onze eindexamenleerlingen, maar ook op de docenten die hen begeleid hebben naar het eindexamen’, aldus Jacqueline Drok, directeur van het CCC.

Tien vmbo-tl leerlingen Tabitha Langeler, Ine Marije Mulder, Mirre Schuurman, Jan Zieleman, Pim van Achthoven en Kaylee van Ester slaagden cum laude. Daarnaast zijn ook alle vmbo-tl leerlingen die het aardrijkskunde examen moesten herkansen, wegens een onvolkomenheid van de school, geslaagd. In totaal is 98% van de vmbo-tl leerlingen geslaagd. Ook op de havo en het vwo zijn goede resultaten behaald en slaagden vier leerlingen cum laude. In totaal mag 92% van de havo-leerlingen het diploma in ontvangst nemen, waaronder Dion Groenink en Ruben van der Kamp die cum laude slaagden. Op het vwo behaalden Emiel Slootman en Jasper Koopman het diploma cum laude. 87% van de vwo-leerlingen slaagden en nemen begin juli het diploma in ontvangst.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

11 gedachten over “Tien CCC-leerlingen cum laude geslaagd”

 1. weet je wat pas knap is? leerlingendie er keihard aan hebben moeten trekken en voor moesten werken extra begeleiding nodig hadden om wat voor reden ook em die toch geslaagd zijn!!:D Dat zijn (ook) leerlingen om trots op te zijn! laten we hen vooral niet vergeten

 2. Dit zegt onder andere iets over de kwaliteit van het onderwijs.

  Dat kan zowel negatief als positief bedoeld zijn. Even kijken wie het schreef… Oh zeker negatief bedoeld dus.

 3. Zoals Zwollee al zegt: Dit zegt helemaal niets over de kwaliteit van het onderwijs. Geeft het CCC zo goed les dat de leerlingen allemaal hele goede cijfers halen? Of worden leerlingen stelselmatig op een te laag niveau ingedeeld waardoor het lijkt alsof ze beter presteren?

 4. Je geeft zelf het antwoord al.
  De manier van lesgeven kan er voor zorgen dat de stof makkelijker wordt opgenomen. Sommige mensen hebben een aangeboren talent om kennis over te dragen.

 5. Er is niks mis met het vmbo: goede vakmensen zijn altijd nodig, misschien nu wel meer dan vroeger. Omdat veel mensen tegenwoordig allerlei pretstudies gaan doen.

 6. Er is idd niks mis met vmbo. Ga alleen geen veren in reten steken als iemand op het vmbo goede cijfers haalt…. Ga dan lekker havo doen.

 7. Vmbo basis..
  Maar wel met twee vingers in de neus cum laude afgerond.
  Ik heb mij ook bij de special olympics aangemeld.
  Ik ga er van uit dat ik wel een aantal medailles binnen sleep. 😀

Reacties zijn gesloten.