Tien dagen zomerkermis in Zwolse binnenstad

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – Zwolle is van vrijdag 11 augustus tot en met zondag 20 augustus 2017 opnieuw het bruisende decor voor de Zomerkermis! Tien dagen met veel gezelligheid en amusement voor jong en oud.

De opening van de Zwolse Zomerkermis vindt plaats op vrijdag 11 augustus op het Rodetorenplein. Ook dit jaar start het programma om 15.00 uur met een spetterende Blobjump onder leiding van Ron Boszhard, bekend van de AVRO/TROS hit Bommetje XL. Burgemeester Henk Jan Meijer zal het startsein geven voor de eerste spectaculaire sprong vanaf de brug van het Rodetorenplein. Ook dit jaar is er een familiedag op zondag 20 augustus met een schminktent, Polaroid Girl, Kiddy Ride Police Patrol en Street Magic met Roderick Waterpas. En op maandag 14 augustus de Eurodag.

Deelnemen aan het blobjumpen kan door in te schrijven via http://blobjump.nl/inschrijven . Er kan slechts een beperkt aantal deelnemers meedoen (maximaal 30 personen). Daarnaast is er een beker voor de meest originele sprong (verschillende categorieën). Meer informatie vindt u op www.blobjump.nl . De voorwaarden voor deelname aan de Blobjump zijn:

Maximale gewicht van een deelnemer is 100 kilo
Minimale leeftijd van een deelnemer is 12 jaar
Deze voorwaarden zijn er uit veiligheidsoverwegingen.
Bron: www.zwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

8 gedachten over “Tien dagen zomerkermis in Zwolse binnenstad”

 1. Denk dat veel mensen nu met andere ogen kermissen met de verschillende attracties gaan bekijken sinds de recente ongevallen in Nederland en de VS.
  In Tilburg staat de desbetreffende attracie gewoon stil en word er geen geld verdiend.

 2. Yep, Kermis moet echt heel anders.
  ’t is ‘ongroen’, ‘oneco’,en ‘on-alles’ .

  Soort van vermaak wat in de zestiger jaren kon.
  Graag omdenken 🙂

 3. Kermisje zul je bedoelen. Elk jaar het zelfde meuk in zwolle. En zonder gezellige eetkramen zoals bv duitse eetkraam met heuse bbq. Laat de tilburgers kermis wethouder het maar organiseren voor zwolle. Die heeft er kijk op.

 4. Zoals wat? Wat kan jouw creatieve geest verzinnen op die dagen op die locatie wat nog niet bestaat?

  Als er echt niemand iets aan vond, kwam er ook echt niemand en gingen de kermislui er ook echt niet meer staan.

 5. Kunnen wij de naam van de kermis niet veranderen? Het woord kermis komt vanuit de christelijke oorsprong en daarom niet voor iedereen anno 2017.

  Lichtjesbazaar is een betere benaming en transgenderneutraal / LBTQ/ moslim/ randstad vriendelijk. Nog wat multiculti artiesten erbij op het podium en Zwolle is helemaal voorbereid op de wensen van Amsterdam.

Reacties zijn gesloten.