JobGroup start eind september

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – Stichting Voor Elkaar Zwolle biedt aan het einde van september een nieuwe JobGroup aan voor werkzoekenden. Een JobGroup bestaat uit zeven bijeenkomsten van twee uur, waarin deelnemers hun krachten en valkuilen ontdekken en leren hoe ze zichzelf kunnen presenteren tijdens een sollicitatie.

Eind september gaat er een JobGroup van start. In een JobGroup gaan Zwolse werkzoekenden, onder begeleiding van twee getrainde vrijwilligers, aan de slag met thema’s rondom het zoeken van werk. De bijeenkomsten kennen een vaste structuur met een mix van ontmoeting, inspiratie en samenwerking. De JobGroup-bijeenkomsten zullen plaatsvinden op donderdagavonden 28 september; 5, 12, 19, 26 oktober en 2 en 9 november van 19.30 – 21.30 uur. Er zijn op dit moment nog plekken vrij.

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.voorelkaarzwolle.nl/jobgroups of bellen naar 06 25 36 03 55. Aanmelden kan eveneens via zowel de website als telefoon.

Voor Elkaar Zwolle is een stichting die helpt vanuit de verbondenheid tussen Zwollenaren. Zwollenaren met schulden of financiële problemen kunnen terecht bij het project SchuldHulpMaatje. Een opgeleid maatje kan helpen bij het brengen van overzicht in inkomsten, uitgaven en onbetaalde rekeningen. Voor werkzoekenden wordt het project JobHulpMaatje aangeboden. Binnen het project JobHulpMaatje worden JobGroups georganiseerd, maar ook is er de mogelijkheid om (erna) individuele begeleiding van een maatje te krijgen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “JobGroup start eind september”

 1. Dit is een mooi initiatief voor mensen, die werk zoeken, en niet zo goed weten wat ze willen, of hoe ze dit moeten aanpakken.
  Van harte aanbevolen!

 2. Is dit opgestart met de wetenschap dat de constante uitstroom van het azc werk moet hebnen?
  Mensen moeten opgestart worden om het belang in te zien van een betaalde baan, ipv een uitkeringsregeling
  Evengied chapeau voor het initiatief

 3. Dag Tokus,
  De wetenschap dat AZC’s leegstromen is niet de drive geweest om dit initiatief te starten.
  In 2015 is de stichting hiermee in Zwolle begonnen, ook omdat we merkten dat bij SchuldHulpMaatje, dat de stichting ook in Zwolle uitvoert, bleek dat werkloosheid vaak tot financiële problemen leidt.
  Het is van belang dat kandidaten in goed Nederlands kunnen participeren in de groups.

  Als dat (nog) niet wordt beheerst, adviseren de stichting om in overleg met de sociale wijkteams eerst eens te kijken wat daarvoor nodig is.
  Als een deelnemer het belang van betaald werk niet inziet, is het niet wenselijk om in te stappen.

  De opgeleide vrijwilligers die de jobgroups geven, houden ook intakegesprekken met de kandidaten. Iedereen die positief is, en in staat geacht kan worden om te participeren, is van harte welkom!

Reacties zijn gesloten.